Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως προτείνει η Σ. Αραβία
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 21:55

Η ανάπτυξη της παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στη λεκάνη Πέρμια αντιμετωπίζει προκλήσεις και είναι πιθανό να επιβραδυνθεί σημαντικά τα επόμενα έτη, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Η μειωμένη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση πετρελαίου στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους απαιτεί από τους παραγωγούς πετρελαίου να αλλάξουν πορεία και να αυξήσουν την παραγωγή τους, είπε.

Ο Khalid al-Falih και ο Ρώσος ομόλογός του έχουν πει προηγουμένως πως είναι πρόθυμοι να επιβραδύνουν τις περικοπές της παραγωγής που “ενορχήστρωσαν” το 2016. Η εν λόγω συμφωνία είχε μειώσει τότε κατά 2% την παγκόσμια παραγωγή ή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Τα κράτη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μαζί με τη Ρωσία και μια ομάδα άλλων παραγωγών εκτός Οργανισμού συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη για να εξετάσουν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής. Η τελική συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και την Παρασκευή.

Νωρίτερα, ο Falih δήλωσε πως 1 εκατομμύριο βαρέλια νέας παραγωγής ημερησίως είναι ένας “καλός στόχος” για τον OPEC και τους εταίρους του.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 21:55Source link