Τεχνολογία

Αυτό το ποντίκι PC από το 2013 είναι περιέργως και μια κάμερα (vid)


25 Apr Αυτό το ποντίκι PC από το 2013 είναι περιέργως και μια κάμερα (vid)

Posted at 14:47h
in GADGET, TECH STUFF
by Soustas

Το διαβάσαμε στο Peta Pixel

Στο τελευταίο του βίντεο, ο Michael MJD, ο οποίος επικεντρώνεται στο YouTube σε vintage υπολογιστές και την ιστορία της τεχνολογίας, παρουσιάζει το Cam Mouse, το οποίο προσφέρει μια ενδιαφέρουσα διατομή vintage εξοπλισμού υπολογιστών και φωτογραφίας. Αφήνει επίσης τους θεατές να αναρωτιούνται: “Γιατί υπάρχει αυτό το προϊόν;”.

 

“Έχουμε δει μερικά πολύ παράξενα ποντίκια υπολογιστών να κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο”, λέει ο Michael MJD για το θέμα του τελευταίου του βίντεο, το Genius Cam Mouse, ένα ποντίκι και μια κάμερα all-in-one. Όπως διαπιστώνει ο Michael MJD, το Cam Mouse κάθε άλλο παρά “Genius” είναι.

Η Genius περιγράφει το Cam Mouse ως “ένα καινοτόμο ποντίκι που γίνεται κάμερα με άμεση αποστολή φωτογραφιών, σάρωση κωδικών QR και πολλά άλλα”. Αυτό επιτυγχάνεται με μια κάμερα 2 megapixel 720p HD στο κάτω μέρος του ποντικιού. Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ της “λειτουργίας ποντικιού” και της “λειτουργίας κάμερας”, σύροντας ένα πάνελ στο κάτω μέρος της συσκευής, αλλάζοντας μεταξύ του ποντικιού 1.200 dpi που “λειτουργεί σχεδόν σε κάθε επιφάνεια” και της μονάδας κάμερας.

“Είμαι μάλλον γοητευμένος από την ιδέα αυτού του όλου πράγματος. Δεν ξέρω τι ανάγκασε κάποιον να πει: “Ας βάλουμε μια κάμερα σε ένα ποντίκι”. Είναι τόσο μεγάλη ταλαιπωρία να χρησιμοποιείτε την κάμερα για να τραβήξετε μια φωτογραφία; Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας”, λέει ο Michael MJD.

Το Cam Mouse κυκλοφόρησε το 2013, οπότε πολλοί χρήστες θα είχαν πρόσβαση σε ένα smartphone που σχεδόν σίγουρα παρείχε καλύτερη ποιότητα εικόνας από το Cam Mouse.

Ο Michael MJD λέει ότι η αίσθηση του ποντικιού είναι “εντάξει”, ενώ τα κουμπιά και ο τροχός κύλισης δεν είναι και τόσο άσχημα. Το κουμπί απελευθέρωσης του κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής βρίσκεται στο πλάι, οπότε οι χρήστες κρατούν το Cam Mouse ψηλά σαν να πρόκειται για φωτογραφική μηχανή point-and-shoot. Δεδομένου ότι το ποντίκι είναι συνδεδεμένο σε υπολογιστή με Windows μέσω USB, οι φωτογραφίες, και τα βίντεο είναι άμεσα προσβάσιμα στον υπολογιστή.

 

“Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε ότι αυτό ήταν κάτι που χρειαζόταν ο κόσμος”, λέει ο Michael MJD. “Αλλά πρέπει να τους ευχαριστήσω, γιατί θα δημιουργήσει ξεκαρδιστικό περιεχόμενο”.

Στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, το Cam Mouse καταγράφει εικόνες και βίντεο ανάλυσης 640 x 480 pixel, το οποίο δεν πλησιάζει καθόλου τα υποσχόμενα δύο megapixel – είναι 0,3MP. Μέσα από το ειδικό λογισμικό όμως, είναι δυνατή η αλλαγή της ανάλυσης σε 1.280 x 960, που είναι 1,2MP, αλλά τότε το Cam Mouse δεν τραβάει πλέον βίντεο.

“Απλώς έχω μείνει άναυδος”, λέει γελώντας ο Michael MJD. “Λέει στο κουτί: “2 megapixel, 720p HD, pixels υψηλής ανάλυσης”, θα πίστευα ότι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταγράψει βίντεο HD 720p, αλλά δεν μπορεί”.

Όσο κακό και αν είναι το ίδιο το προϊόν, η συσκευασία μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη.
Όπως διαπίστωσε ο Michael MJD όταν εγκατέστησε το Cam Mouse σε έναν πιο ισχυρό υπολογιστή με Windows 10, το Cam Mouse μπορεί να είναι περιορισμένο στο υλικό. Οι επιλογές υψηλότερης ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων των υποσχόμενων αναλύσεων, έγιναν διαθέσιμες στον ταχύτερο υπολογιστή. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι το 2013, ορισμένοι χρήστες θα απογοητεύονταν όταν διαπίστωναν ότι το Cam Mouse δεν πετύχαινε τις υποσχόμενες επιδόσεις στα μηχανήματά τους.

Ένα άλλο ζήτημα που δεν διορθώνεται με τη χρήση ταχύτερου υπολογιστή είναι ότι το Cam Mouse δεν περιλαμβάνει ενσωματωμένο μικρόφωνο. Παρά την υπόσχεση ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα, το Cam Mouse είναι ατελές, δεδομένου ότι ο ήχος αποτελεί σημαντικό μέρος της λήψης βίντεο και της συνομιλίας μέσω βίντεο.

Ο Michael MJD έλαβε το Cam Mouse από έναν συνάδελφο YouTuber, τον RetroPC, ο οποίος εξέτασε επίσης το Genius Cam Mouse. Την κριτική της RetroPC μπορείτε να τη δείτε παρακάτω.

Τελικά, το Cam Mouse είναι ένα άθλιο προϊόν. Είναι διασκεδαστικό να το κοιτάζεις, αλλά δεν υπάρχει κανένας επιτακτικός λόγος για να υπάρχει.

Πηγή