Τεχνολογία

Η Samsung επαναλανσάρει την εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών AI για τη σειρά Galaxy S23


25 Apr Η Samsung επαναλανσάρει την εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών AI για τη σειρά Galaxy S23

Η εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών Galaxy Enhance-X της Samsung με τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι επιτέλους πίσω και επίσημα διαθέσιμη για τη σειρά Galaxy S23 μετά την αρχική της κυκλοφορία και την εξαφάνισή της πέρυσι.

Τον Ιούλιο, η Samsung κυκλοφόρησε αθόρυβα το Galaxy Enhance-X, το οποίο χρησιμοποιεί AI για την επιδιόρθωση θολών εικόνων, την αφαίρεση αντανακλάσεων, τη φωτεινότητα σκοτεινών εικόνων, τη διόρθωση φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από ψηφιακές οθόνες και την αναβάθμιση εικόνων σε υψηλότερες αναλύσεις.

Η εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών AI τοποθετήθηκε ως εναλλακτική λύση για τον ενσωματωμένο επεξεργαστή εικόνων στην εφαρμογή Gallery της Samsung.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Neowin, το Galaxy Enhance-X αφαιρέθηκε και αποχαρακτηρίστηκε από το Galaxy Store μόλις λίγους μήνες αργότερα – αφού οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι η εγκατεστημένη εφαρμογή κατέρρεε στις συσκευές τους.

Σύμφωνα με τους διαδικτυακούς χρήστες, η Samsung δεν σχολίασε ποτέ την αφαίρεση της εφαρμογής επεξεργασίας φωτογραφιών AI από το Galaxy Store.

Τώρα, δέκα μήνες μετά την πρώτη παρουσίασή της, η νέα εφαρμογή Galaxy Enhance-X επέστρεψε και είναι διαθέσιμη για τη σειρά Galaxy S23. Είναι διαθέσιμη για λήψη από το κατάστημα Galaxy. Η εφαρμογή Galaxy Enhance-X έχει μέγεθος αρχείου περίπου 85MB και η αρχική της έκδοση είναι 1.0.55 με ετικέτα Beta.

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή θα είναι τελικά διαθέσιμη σε παλαιότερα τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Galaxy S22 και ορισμένων τηλεφώνων Galaxy A επίσης.

Στο κατάστημα Galaxy, η Samsung περιγράφει την εφαρμογή Galaxy Enhance-X ως μια “λύση AI με μία στάση για όλες τις βελτιώσεις πολυμέσων. Με ένα μόνο πάτημα, η εικόνα σας αναλύεται για ατέλειες, βελτιώνεται και βελτιώνεται σε υψηλότερη ποιότητα”.

Το περιβάλλον εργασίας της εφαρμογής παραμένει το ίδιο με αυτό που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούλιο και τα εργαλεία επεξεργασίας φαίνεται να είναι επίσης τα ίδια.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση της εταιρείας, ένα μέλος της ομάδας κάμερας της Samsung δήλωσε ότι η νέα εφαρμογή Galaxy Enhance-X χρησιμοποιεί μια πιο ισχυρή μηχανή AI για τη βελτίωση των εικόνων.

Η νέα εφαρμογή διαθέτει επίσης μια λειτουργία ενός κλικ που ονομάζεται Magic Enhance. Το εργαλείο χρησιμοποιεί “βαθιά μάθηση και αλγόριθμους AI” για να εντοπίζει και να διορθώνει αυτόματα βασικά προβλήματα στις φωτογραφίες ενός χρήστη, όπως θόρυβο, θόλωμα και απώλεια λεπτομερειών.

Τον περασμένο μήνα, το PetaPixel αναφέρθηκε στη λειτουργία “Remaster” της Samsung για φωτογραφίες στην εφαρμογή Gallery, η οποία έδωσε τρομακτικά δόντια σε ένα βρέφος. Ένας ιδιοκτήτης Samsung Galaxy S23 Ultra περιέγραψε πώς το εργαλείο πήρε κάποιες ακραίες ελευθερίες με τις φωτογραφίες του, συγκεκριμένα προσθέτοντας δόντια στο στόμα της επτά μηνών κόρης του.

Πηγή