Απόψε ο Β’ Ημιτελικός με την Ανδρομάχη για την Κύπρο

Η ώρα του Β’ Ημιτελικού έφτασε και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Τορίνο της Ιταλίας. Δεκαοκτώ τραγούδια θα αποτελέσουν το διαγωνιστικό μέρος της αποψινής βραδιάς, το οποίο ανοίγει με τη συμμετοχή της η Φινλανδία και ολοκληρώνει η Τσεχία.

Ανάμεσά τους και η συμμετοχή της Κύπρου με το τραγούδι “Ela” σε ερμηνεία της Ανδρομάχης, στην 9η θέση, ενώ η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό και την πρόκρισή της διαγωνίζεται στον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου.

Κεντρικοί παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Mika, η σπουδαία Ιταλίδα τραγουδίστρια Laura Pausini και ο Ιταλός ραδιοτηλεοπτικός παρουσιαστής Alessandro Cattelan.

Στον Β’ Ημιτελικό η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι η εξής:

Φινλανδία,

Ισραήλ,

Σερβία,

Αζερμπαϊτζάν,

Γεωργία,

Μάλτα,

Σαν Μαρίνο,

Αυστραλία,

Κύπρος,

Ιρλανδία,

Βόρεια Μακεδονία,

Εσθονία,

Ρουμανία,

Πολωνία,

Μαυροβούνιο,

Βέλγιο,

Σουηδία,

Τσεχία

Ela: Το τραγούδι της Ανδρομάχης που εκπροσωπεί την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision 2022

Το τραγούδι Ela δημιουργήθηκε από μια ομάδα παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών υπό τον Alex Papaconstantinou που απαρτίζεται από τους: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

 

Με ένα απίθανο και αποκαλυπτικό φόρεμα η Ανδρομάχη θα εμφανιστεί στη σκηνή σαν άλλη Αφροδίτη αναδυόμενη μέσα από κύματα ενώ στη σκηνή υπάρχει ένα τεράστιο κοχύλι, πάνω στο οποίο βρίσκονται οι χορευτές της.

Εντυπωσιακά είναι εξίσου και τα γραφικά ενώ οι χρωματισμοί «παίζουν» ανάμεσα σε μπλε, ροζ και μοβ αποχρώσεις.

Τη σκηνική παρουσία της Κυπριακής συμμετοχής στο Τορίνο για τη φετινή Γιουροβίζιον έχει αναλάβει το δίδυμο Marvin Dietmann και Dan Shipton ενώ το φόρεμα της Ανδρομάχης έχει την υπογραφή του Στέλιου Κουδουνάρη.

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον Τελικό. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή