Ειδήσεις

“Με είχε αποκόψει από τα παιδιά και τα εγγόνια μου”



Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 75χρονο που σκότωσε το βράδυ της Πέμπτης, στην Αγία Βάρβαρα, την 64χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη.

Ο 75χρονος ομολόγησε την Παρασκευή ότι έστησε καρτέρι στην 64χρονη έξω από το σπίτι της στην οδό Πραξιτέλους στην Αγία Βάρβαρα, την πυροβόλησε στην τραχηλική χώρα και στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια διέφυγε. Η γυναίκα βρέθηκε από έναν γείτονά της όταν ο ίδιος βγήκε από το σπίτι για να πετάξει τα σκουπίδια.

Τι είπε στον εισαγγελέα

Για μία πολύ κακή σχέση είπε, ο 75χρονος ότι είχε με το θύμα στον εισαγγελέα. Την ημέρα της δολοφονίας, ο 75χρονος θόλωσε και πήρε ένα όπλο που κατείχε παράνομα και πήγε προς το σπίτι της πρώην συζύγου του: «Όταν με είδε μου μίλησε απαξιωτικά. Αυτό που περνούσα σε επίπεδο απαξίωσης όλα αυτά τα χρόνια, δεν περιγράφεται. Με είχε αποκλείσει οικονομικά από τα πάντα. Με είχε αποκόψει από τα παιδιά και τα εγγόνια μου», εξήγησε ο δράστης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το απόγευμα της Πέμπτης της ζήτησε τα κοσμήματα της οικογένειάς του που της είχε χαρίσει. Εκείνη, σύμφωνα με τον ίδιο, του μίλησε απαξιωτικά, εκείνος θύμωσε και την πυροβόλησε. «Της ζήτησα τα κοσμήματα της οικογένειας μου και μου είπε “χέ@@α ρε μ@@@κα”. Την πυροβόλησα και έφυγα. Πήγα προς το Δαφνί και εκεί έμεινα για ώρες. Είμαι 75 ετών, με είχε ανασφάλιστο πολλά χρόνια και δεν είχα σύνταξη…. Όσον αφορά το όπλο είναι παλιό και το είχα βρει σε μια μετακόμιση που είχα βοηθήσει έναν φίλο μου».

«Έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του»

«Πρόκειται για την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Μια πράξη την οποία προφανώς κανείς δεν επικροτεί. Οφείλεται στην έκρηξη του θυμικού μετά από μια έντονη δικαστική διαμάχη, η οποία επέφερε το αποτέλεσμα αυτό. Ο δράστης έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του. Αυθορμήτως παραδόθηκε στις Αρχές και ανέλαβε την ευθύνη της πράξεως του, παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος», δήλωσε ο δικηγόρος Θ. Μαντάς.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 64χρονη γυναίκα βρέθηκε στις 21:10 το βράδυ της Πέμπτης 3 Ιουνίου πεσμένη στον δρόμο από περαστικούς, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους στην Αγία Βαρβάρα, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα στον λαιμό και στον ώμο, ενώ στη συνέχεια κατέληξε. Επισημαίνεται πως από την αρχή ο θάνατός της αντιμετωπίστηκε ως εγκληματική ενέργεια. Καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο zougla.gr, ανέφεραν πως οι έρευνες των Αρχών στράφηκαν αρχικά στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, καθώς φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με συγγενικό της πρόσωπο. 

Διαβάστε ακόμη:

 



Source link