Ειδήσεις

Απολογισμός με 14 μετάλλια σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 17:29

Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός των Ελλήνων ιστιοπλόων τις τελευταίες 40 ημέρες, καθώς από τις 26 Ιουνίου μέχρι και τις 5 Αυγούστου, κατέκτησαν 14 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα, τέσσερα χρυσά, έξι αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Όπτιμιστ της Τουρκίας η χώρα μας κατέκτησε 1 χρυσό και 2 ασημένια μετάλλια και αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στον κόσμο. Στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ της Δανίας ο πρωταθλητής Ευρώπης ήταν Έλληνας.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 νέων της Πορτογαλίας η Ελλάδα ανέβηκε στο βάθρο τρεις φορές. Ο απολογισμός ήταν 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας ILCA 6 νέων της Θεσσαλονίκης πήραμε 1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 4 Youth της Πολωνίας η Ελλάδα κατέκτησε 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια.

Καθοριστικό ρόλο σ΄ αυτήν την επιτυχία, διαδραμάτισε -εκτός από την απόφαση της ΕΙΟ να δώσει άμεση προτεραιότητα στην επένδυση της Ανάπτυξης σε όλες τις κατηγορίες- και η πρόσληψη του διάσημου Δανού προπονητή, Κρίστιαν Ρασμούσεν, ο οποίος σε στενή συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους του, έχει αρχίσει ήδη, να διδάσκει στους ιστιοπλόους μας τη νέα τεχνογνωσία του αθλήματος και πρωτοπόρες προπονητικές μεθόδους.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 17:30

Πηγή