Ειδήσεις

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Hyundai i20 – Πιο μοντέρνο και πιο τεχνολογικά προηγμένο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, 20:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Hyundai i20 αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο value for money μοντέλα της μικρής κατηγορίας. Η τρίτη γενιά του παρουσιάστηκε το 2020 και η εταιρία προχώρησε σε μία ελαφριά α ανανέωση του, ώστε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Μάλιστα πλέον με τον τερματισμό της παραγωγής του Ford Fiesta, έχει έναν λιγότερο ανταγωνιστή στην κατηγορία του.

Σχεδιαστικά οι αλλαγές είναι μικρές και στοχευμένες, διατηρώντας αναλλοίωτο το DNA του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η νέα μάσκα και οι ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί, ενώ στο πίσω μέρος, highlight αποτελούν τα νέα φώτα σχήμα «Z». Νέες είναι και οι ζάντες 16 ή 17 ιντσών, ενώ στη παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων προστέθηκαν τρία χρώματα: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl και Meta Blue Pearl.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές έρχονται στον εξοπλισμό και το τεχνολογικό υπόβαθρο, καθώς πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει μία ψηφιακή οθόνη 4.2 ιντσών, ανάμεσα στον αναλογικό πίνακα οργάνων, ενώ φυσικά υπάρχει πάντα η προαιρετική επιλογή για πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.25 ιντσών. Παράλληλα στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη των 10.25 ιντσών, η οποία πλέον δέχεται τόσο το νέο σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης eCall, όσο και over the air ενημερώσεις. 

Εμπλουτισμένη είναι και η σουίτα συστημάτων ασφαλείας, Hyundai Smart Sense (η οποία υπάρχει από τον βασικό εξοπλισμό) και πλέον διαθέτει ανίχνευση “ποδηλάτη” για τα συστήματα Forward Collision-Avoidance Assist και Lane Following Assist.

Τα μηχανικά μέρη παραμένουν αυτούσια και έτσι το Hyundai i20 συνεχίζει να προσφέρεται τόσο με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 84 ίππων, όσο και με τον 1.000άρη turbo των 100 ή 120 ίππων. Ο δεύτερος έχει σύστημα ήπια υβριδικής τεχνολογίας 48V ενώ η μετάδοση προσφέρεται με δύο επιλογές. Το έξυπνο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων με τεχνολογία iMT και το αυτόματο κιβώτιο 7DCT με διπλό συμπλέκτη.

Φυσικά, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις του i20, όπως η N Line και η σκληροπυρηνική N. Η παραγωγή του ανανεωμένου Hyundai i20 θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει πιθανότατα τον Οκτώβριο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, 20:30

Πηγή