Τεχνολογία

Αξίζει η Nikon D7100 το 2023;


17 Dec Αξίζει η Nikon D7100 το 2023;

Posted at 17:34h
in PHOTO, Photography
by Soustas

Η Nikon D7100 είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή αντανακλαστικού μονού φακού που κυκλοφόρησε το 2013. Πρόκειται για μια DSLR μεσαίας κατηγορίας που είναι δημοφιλής στους φωτογράφους όλων των επιπέδων, από αρχάριους έως επαγγελματίες.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη της κυκλοφορία, αξίζει κάποιος να την αποκτήσει;

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στην D7100 είναι η ποιότητα της εικόνας της. Διαθέτει αισθητήρα APS-C CMOS 24,1 megapixel, ο οποίος είναι ικανός να παράγει λεπτομερείς εικόνες υψηλής ανάλυσης με χαμηλό θόρυβο και καλό δυναμικό εύρος. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης σύστημα αυτόματης εστίασης 51 σημείων, το οποίο είναι γρήγορο και ακριβές, καθιστώντας την ιδανική για τη λήψη θεμάτων που κινούνται γρήγορα.

Όσον αφορά τις δυνατότητες βίντεο, η D7100 είναι σε θέση να εγγράφει βίντεο 1080p Full HD με ταχύτητα έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Διαθέτει ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο και υποδοχή ακουστικών για εγγραφή ήχου, καθώς και μια σειρά από χειροκίνητα χειριστήρια για την προσαρμογή ρυθμίσεων όπως η έκθεση και η εστίαση.

Η D7100 διαθέτει επίσης ανθεκτική ποιότητα κατασκευής, με σώμα από κράμα μαγνησίου που είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία. Διαθέτει στεγανοποιημένη από τις καιρικές συνθήκες σχεδίαση που την καθιστά κατάλληλη για χρήση σε διάφορες συνθήκες.

Συνολικά, η Nikon D7100 είναι μια ευέλικτη και αξιόπιστη φωτογραφική μηχανή που είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους φωτογράφους που αναζητούν μια DSLR μεσαίας κατηγορίας με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και απόδοση.

 

Πηγή