Ειδήσεις

Αθώος ο 36χρονος για τη δολοφονία του μπάτλερ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, 15:55

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο 36χρονος γόνος εύπορης οικογένειας για τη δολοφονία οικιακού βοηθού, υπηκόου Σρι Λάνκα. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν βασικός ύποπτος, κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Την αθώωση του κατηγορουμένου πρότεινε  και ο εισαγγελέας της έδρας, αναφέροντας ότι δεν είναι απολύτως σίγουρος πως ο 36χρονος ήταν ο δράστης της δολοφονίας αλλά το θεωρεί ως πιθανότερο ενδεχόμενο. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ότι δεν προέκυψε το κίνητρο της ανθρωποκτονίας και ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος λόγω αμφιβολιών.

Ακόμη, ο εισαγγελέας άφησε σαφείς αιχμές για τις παραλείψεις της  αστυνομίας που δεν εξέτασε τα ρούχα του θύματος για την ανεύρεση γενετικού υλικού ενώ επισήμανε ότι ο ιατροδικαστής τα έβαλε όλα μαζί, στεγνά και βρεγμένα, σε μια σακούλα ζητώντας εξέταση DNA.

Στην αρχή της απολογίας του ο 36χρονος εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός και δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το θάνατο του 25χρονου μπάτλερ. Ανέφερε ότι είδε δύο φορές ζωντανό τον παθόντα, όταν έφτασε στην οικία από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε τη θητεία του. Όμως ισχυρίστηκε ότι δεν προκάλεσε αυτός το θάνατο του και ότι δεν είδε το πτώμα του στην πισίνα της έπαυλης, όπου βρέθηκε το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2013.

Πηγή: grtimes.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, 15:55

Πηγή