Ειδήσεις

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την πλατφόρμα ακινήτων Project Skyline


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, 11:59

Iσχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το το Project Skyline της AlphaBank το οποίο προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων εκδηλώθηκε με την ολοκλήρωση της προθεσμίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές κατέθεσε διψήφιος αριθμός επενδυτών, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό της διοίκησης της Alpha Bank αλλά και στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Πηγές της Τράπεζας επισημαίνουν ότι οι προσφορές αξιολογούνται και αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να υπάρξουν αποφάσεις για τους επιλεγέντες για την επόμενη φάση της συναλλαγής.

Όπως έχει ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό από την Alpha Bank, η συναλλαγή «Skyline» προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Η δομή της συναλλαγής θα προσαρμοσθεί και με βάση τις προθέσεις και προτάσεις των επενδυτών σύμφωνα με τις προσφορές που κατέθεσαν. Η Alpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο του σχήματος, προκειμένου να ωφεληθεί από τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας.

Το «Skyline» θα προικοδοτηθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, καθώς ο Όμιλος της AlphaBank επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.

Στόχος είναι η περαιτέρω μεγέθυνση του σχήματος, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ του στρατηγικού επενδυτή και της Alpha Bank, για τη δημιουργία ηγέτιδας επενδυτικής εταιρείας στον χώρο της ακίνητης περιουσίας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), επιπλέον 320 ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.

Νωρίτερα, οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της Alpha Real Estate, δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία με σημαντική εμπειρία, η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.), τόσο προς το «Skyline» όσο και σε τρίτους μεγάλους πελάτες.

Η Alpha Real Estate έχει επενδύσει σε συστήματα διαχείρισης ακινήτων και data analytics. Παράλληλα, έχει θέσει ήδη σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.propertynow.gr δίνοντας τη δυνατότητα, μέσω της μηχανής αναζήτησης, στους ενδιαφερόμενους να βρουν ακίνητα που πληρούν αυστηρά κριτήρια και πρότυπα και είναι απαλλαγμένα από κάθε νομική ή τεχνική εκκρεμότητα και σύντομα θα ενεργοποιήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών.

Πηγή