Τεχνολογία

ViewSonic M1 Pro: Ένας εύχρηστος, φορητός LED προβολέας


13 Jul ViewSonic M1 Pro: Ένας εύχρηστος, φορητός LED προβολέας

Posted at 13:48h
in GADGET
by Soustas

Οι gamers και οι λάτρεις του κινηματογράφου έχουν αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά των προβολέων, ειδικά από τότε που κυκλοφόρησε η κατηγορία LED. Ο ViewSonic M1 Pro παρέχει οθόνη έως και 150 ιντσών σε ανάλυση 720p και μπορεί να χωρέσει στο σακίδιο μαζί με τον φορητό υπολογιστή και άλλα αξεσουάρ.

 

 

Design

Ο ViewSonic M1 Pro έχει κορυφαία εμφάνιση και ελαφριά σχεδίαση. Η επάνω πλευρά του καλύπτεται με ένα λείο στρώμα πλέγματος, όμοιο με αυτό που συνήθως συναντάται σε ηχεία. Η κάτω πλευρά είναι φτιαγμένη από σκληρό πλαστικό και διαθέτει ειδική βάση στήριξης. Ο προβολέας συνοδεύεται από μία ανθεκτική θήκη μεταφοράς με βελούδινη εμφάνιση και αισθητική, που διευκολύνει τη μεταφορά του. Στο κουτί περιέχεται επίσης το καλώδιο τροφοδοσίας και το τηλεχειριστήριο.
Οι ρυθμιστές έντασης και το κουμπί αναπαραγωγής/παύσης είναι τοποθετημένα στο επάνω μέρος της συσκευής. Στην μπροστινή πλευρά, ο φακός καλύπτεται από την 3-σε-1, πολυλειτουργική, εύκαμπτη βάση, η οποία προστατεύει τον φακό LED από τη σκόνη και τη φθορά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επιθυμητή τοποθέτηση του. Η βάση στήριξης περιστρέφεται κατά σχεδόν 300 μοίρες και συμβάλλει στην τοποθέτηση του προβολέα σε βολικές γωνίες. Ο προβολέας ενεργοποιείται μόλις γείρετε το στήριγμα και δεν υπάρχει ειδικός διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Το docket panel φιλοξενεί μια θύρα φόρτισης, δύο USB-C, μία USB-A, μια HDMI και ένα άνοιγμα υποδοχής ακουστικών 3,5 mm. Μέσα στη θήκη, βρίσκεται ο ViewSonic M1 Pro smart projector και ορισμένα αξεσουάρ, όπως το τηλεχειριστήριο, ένα σετ επιπλέον μπαταριών (για το τηλεχειριστήριο), μια κάρτα εγγύησης και ένα καλώδιο USB 3.1 διπλής όψης Type-C μήκους ενός μέτρου.

Απόδοση

Η συνολική απόδοση είναι πολύ καλή. Ο Μ1 Pro προσαρμόζει αυτόματα το μέγεθος της οθόνης, το οποίο μπορεί να φτάσει τις 150 ίντσες και εστιάζει ανάλογα με την απόσταση προβολής. Ο αντικατοπτρισμός οθόνης μέσω Wi-Fi είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για γρήγορες προβολές από το Youtube μέσω smartphone. Η πηγή φωτός LED προσφέρει σταθερή φωτεινότητα, ενώ η διάρκεια ζωής της είναι 30.000 ώρες, κάτι που πρακτικά σημαίνει 10 χρόνια χρήσης με 8 ώρες προβολή περιεχομένου κάθε μέρα. Η δυνατότητα ανάκλασης του φωτός κάνει επίσης την προβολή πιο φιλική για τα μάτια του θεατή. Εκτός από αυτό, οι χρήστες μπορούν επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή ViewSonic vCastSender στα κινητά τους τηλέφωνα για να τα μετατρέψουν σε τηλεχειριστήριο. Το setup στερεοφωνικών ηχείων 3W παράγει επίσης καθαρό ήχο που είναι αρκετά εντυπωσιακός και κατά τη χρήση σε εξωτερικό χώρο. Το καλώδιο τροφοδοσίας φορτίζει γρήγορα τον προβολέα σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ο M1 Pro διαθέτει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που παρέχει σχεδόν δύο ώρες χρόνου αναπαραγωγής με μία μόνο φόρτιση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να φορτίσουν τον προβολέα χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB και ένα power bank.

Συμπέρασμα

Ο ViewSonic M1 Pro ακόμα και με την ανάλυση 720p, προβάλλει ευκρινείς εικόνες, ειδικά όταν το μέγεθος της οθόνης είναι μικρότερο. Το compact μέγεθος και τη ελαφριά σχεδίαση βοηθούν στη φορητότητα. Επιπλέον, η ποιότητα ήχου του προβολέα είναι πολύ δυνατή ακόμα και κατά τη χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Ο M1 Pro αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο για οικογενειακή και προσωπική ψυχαγωγία για χρήση τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε εξωτερικό χώρο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

ViewSonic M1 Pro
Ανάλυση Native 1280×720
Ηχεία 3W Cube x2
Μέγεθος εικόνας 40″-150″
Φωτεινότητα 600 (LED Lumens)

Διάρκεια ζωής πηγής φωτός έως και 30.000 ώρες χρήσης
Θύρες HDMI x 1, USB Type C x2, USB Type A x1, Audio out (3.5mm) x 1, Audio-in (Bluetooth) x1, Wifi Input x1

Αναλογία αντίθεσης 120000:1

Πηγή