Ειδήσεις

Tο μήνυμα των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, 14:02

Η 19η Μαΐου έχει μία ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα αφού συνιστά ημέρα μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να στέλνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσω των επίσημων λογαριασμών τους στα social media.

«Η ιστορία θα είναι πάντα ο οδηγός μας! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! 353.000 νεκροί περιμένουν δικαίωση!», αναφέρει χαρακτηριστικά η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Η ιστορία θα είναι πάντα ο οδηγός μας! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! 353.000 νεκροί περιμένουν δικαίωση!#aekfc #history pic.twitter.com/8yv2sXhdRL


— AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) May 19, 2023

Από τη μεριά τους οι «ασπρόμαυροι» έγραψαν: «Εκείνοι δεν μετρούν επετείους. Οι Έλληνες του Πόντου θα είναι πάντα ποτισμένοι με ματωμένες και πικρές θύμησες. Σε κειμήλια περήφανων προγόνων και σε ξεθωριασμένες φωτογραφίες θα αναζητούν την απάντηση στο προαιώνιο “Γιατί;”. Γιατί τόσες χιλιάδες δολοφονίες, πορείες θανάτου, ανείπωτες κτηνωδίες; Γιατί τέτοια ανατριχιαστική Γενοκτονία; Γιατί τόση εξαθλίωση και προσφυγιά, τόσος ρατσισμός και περιφρόνηση; 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης, πόνου και τιμής. Καμίαν κ’ ανασπάλω σε».

Εκείνοι δεν μετρούν επετείους. Οι Έλληνες του Πόντου θα είναι πάντα ποτισμένοι με ματωμένες και πικρές θύμησες. Σε κειμήλια περήφανων προγόνων και σε ξεθωριασμένες φωτογραφίες θα αναζητούν την απάντηση στο προαιώνιο “Γιατί;”. Γιατί τόσες χιλιάδες δολοφονίες, πορείες θανάτου,… pic.twitter.com/WCxjfXGi0r


— PAOK FC (@PAOK_FC) May 19, 2023


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, 14:07Πηγή