Τεχνολογία

OMEN και HyperX ενισχύουν το πιο cool χαρτοφυλάκιο για εξατομικευμένο gaming


17 Jan OMEN και HyperX ενισχύουν το πιο cool χαρτοφυλάκιο για εξατομικευμένο gaming

Posted at 12:18h
in EVENTS, GAMES
by Soustas

Στη CES 2024, η HP παρουσίασε το πιο εξατομικευμένο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών με καινοτομίες στα brands OMEN και HyperX. Τα νέα laptops, τα περιφερειακά και το software είναι όλα σχεδιασμένα για τη δημιουργία ενός απρόσκοπτου οικοσυστήματος παιχνιδιών, ώστε οι παίκτες να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα – να παίζουν.

 

«Η πληροφορική συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο προσωπική και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην κοινότητα του gaming», δήλωσε η Josephine Tan, Senior Vice President & Division President of Personal Systems Gaming Solutions, της HP Inc. «Είτε πρόκειται για το gaming laptop, την οθόνη ή κάποιο περιφερειακό, η HP έχει αναπτύξει μια προσαρμόσιμη και εξατομικευμένη λύση που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας».

Gaming αστραπιαίας ταχύτητας με προηγμένες δημιουργικές δυνατότητες

Αυτοί που εκτιμούν τον gaming τρόπο ζωής επιθυμούν ευέλικτα μηχανήματα ικανά να χειριστούν την αυστηρότητα κορυφαίων παιχνιδιών ΑΑΑ, ενώ παράλληλα διαθέτουν την απόδοση για να διαχειρίζονται οπτικά απαιτητικές δημιουργικές προσπάθειες, από multitasking μέχρι τη λειτουργία ισχυρών δημιουργικών πλατφορμών. Το OMEN Transcend 14 Gaming Laptop, ειδικά σχεδιασμένο για gaming  και δημιουργική εργασία, για σπουδαστές, μαθητές και όχι μόνο ,, προσφέρεται με προηγμένη οθόνη OLED, λεπτό και κομψό  σχεδιασμό και εσωτερικά εξαρτήματα ανώτερης ποιότητας, τα οποία συνθέτουν το πιο δροσερό και ελαφρύ gaming laptop 14 ιντσών στον κόσμο.

Το νέο OMEN Transcend 14 ζωντανεύει τον υβριδικό gaming τρόπο ζωής με:

Εξαιρετικά ζωντανά χρώματα οθόνης: IMAX Enhanced Certified8K 120Hz VRR OLED οθόνη για απίστευτες λεπτομέρειες και ζωντανά, αληθινά χρώματα.[1] Το πρώτο gaming laptop στον κόσμο με πληκτρολόγιο RGB[2] χωρίς πλέγμα δημιουργεί ένα πολύχρωμο θέαμα που εκτείνεται πέρα από την οθόνη.
Πολυτελής και συμπαγής σχεδιασμός: Οι gamers θέλουν σημαντική ισχύ σε σχέδιασμό που κάνει την φορητότητα εύκολη. Αυτή η συσκευή ζυγίζει 1.637 γραμμάρια, με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 11,5 ώρες[3] και έναν type-C PD 140W αντάπτορα που κάνει τη φόρτιση εν κινήσει πιο εύκολη από ποτέ.
Επική ταχύτητα μέσω AI: Μεγιστοποιήστε την εμπειρία σας με έναν επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra 9 185H[4] και με GPU NVIDIA® GeForce® RTX™ 4070 Laptop για να ασχοληθείτε αβίαστα με τα πιο πρόσφατα παιχνίδια ή να διεκπεραιώσετε εργασίες υψηλής έντασης. Οι streamers και οι gamers μπορούν να αξιοποιήσουν την NPU της συσκευής και τα πρόσθετα OpenVINO™ για το OBS studio για να κάνουν το streaming και την αναπαραγωγή παιχνιδιών πιο ομαλή από ποτέ με βελτίωση έως και 24,6% FPS (Frames Per Second).[5] Επωφεληθείτε πλήρως από το Auto Dynamic Refresh Rate (DRR) στο OMEN Gaming Hub για μια πιο ομαλή εμπειρία gaming, αλλάζοντας αυτόματα μεταξύ διαφορετικών ρυθμών ανανέωσης ανάλογα με το περιεχόμενο και τη λειτουργία ενέργειας, η οποία μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 7%. Αποκτήστε έως και 20% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στη λειτουργία ECO.
Θερμική επανάσταση: Κανείς δεν θέλει να θερμαίνεται ο υπολογιστής όταν παίζει, δημιουργεί ή εργάζεται. Ένα επανασχεδιασμένο σασί χρησιμοποιεί την εισερχόμενη ροή αέρα για τη δημιουργία μιας ζώνης υπό πίεση, χρησιμοποιώντας έναν θάλαμο ατμών για άμεση απαγωγή της θερμότητας μέσω των πίσω αεραγωγών. Αυτή η θερμική καινοτομία σε συνεργασία με την τεχνολογία ροής διπλού καναλιού[6] της Intel παρήγαγε το πιο “δροσερό” gaming laptop 14 ιντσών στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να επιτύχει 4x υψηλότερη στατική πίεση με θερμική ικανότητα 80w μέσα σε μια βάση 12 mm.
Ενισχύστε το παιχνίδι και την παραγωγικότητά σας: Ιδανικός για τον gamer, το OMEN Transcend 14 προσφέρει τόσο τοπικές ΑΙ δυνατότητες μέσω των επεξεργαστών Intel® και NVIDIA®, όσο και ενσωματωμένη ΑΙ με το Otter.ai για λειτουργίες όπως ζωντανή απομαγνητοφώνηση και υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια συναντήσεων ή μαθημάτων, λειτουργία εγγραφής για απομαγνητοφώνηση ήχου και σημειώσεις που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.[7]
Το πρώτο gaming laptop στον κόσμο με ήχο ρυθμισμένο από την HyperX:[8] Η ομάδα ήχου της HyperX συνεργάστηκε στενά με τους μηχανικούς του OMEN Transcend 14 για να ρυθμίσει κατά παραγγελία την ηχητική απόδοση του laptop, αυξάνοντας τη σαφήνεια και τη φασματική ισορροπία για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία ήχου gaming, διασφαλίζοντας ότι οι λεπτές λεπτομέρειες δεν επισκιάζονται από τους δυνατότερους ήχους.

 

Η HP ενημέρωσε επίσης το OMEN Transcend 16,1 ιντσών gaming laptop με την προσθήκη μιας εντυπωσιακής επιλογής οθόνης OLED 2.5K 240Hz, καθώς και τα gaming laptops OMEN 16,1 ιντσών και Victus 16,1 ιντσών – όλα  με επεξεργαστές Intel® Core™ i7 HX.

 

 

 

Μια απρόσκοπτη, εξατομικευμένη εμπειρία gaming με την HyperX

Η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα αποτελεί βασικό κριτήριο για το headset κάθε παίκτη. Επεκτείνοντας τα gaming laptops του περασμένου έτους με ενσωματωμένη μονάδα για διαισθητική αντιστοίχιση ήχου και λύση εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης, το ολοκαίνουργιο OMEN Transcend 14 ανεβάζει τον πήχη με μια συνδυασμένη επιλογή για το πρώτο gaming laptop στον κόσμο με συνδεσιμότητα 2,4 GHz ULL με τα ασύρματα ακουστικά HyperX Cloud III.[9] Αυτό προσφέρει στους gamers εύκολη εναλλαγή μεταξύ του υπολογιστή και της κονσόλας τους. Η απλή εγκατάστασή του επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ζήσει μια άψογη εμπειρία gaming με εξαιρετικό ήχο, από την πρώτη στιγμή.

 

Οι νέες προσφορές που έχουν σχεδιαστεί για το επόμενο επίπεδο εξατομίκευσης από την HyperX περιλαμβάνουν:

Μικρά, συμπαγή και ισχυρά[10]: Τα ακουστικά HyperX Cloud Mini είναι προσαρμοσμένα για τους νεότερους λάτρεις του gaming για να παρέχουν άνεση και ασφαλείς ηχητικές εμπειρίες με δυνατότητες περιορισμού της έντασης ήχου για να εξασφαλίζεται μια πιο ασφαλή ακουστική εμπειρία. Διατίθενται τόσο σε ενσύρματη όσο και σε ασύρματη έκδοση, και τα δύο διαθέτουν καθηλωτικό ήχο, καθώς και ένα εύχρηστο μικρόφωνο με δυνατότητα αναδίπλωσης προς σίγαση και συμβατότητα με πολλές πλατφόρμες. Το ενσύρματο χειριστήριο HyperX Clutch Tanto Mini είναι μια ελαφριά επιλογή που υπόσχεται εύκολη πρόσβαση σε όλα τα τυπικά κουμπιά και χειριστήρια, ενώ είναι επίσης συμβατό με κονσόλες Xbox Series X|S, PC, Steam Deck και συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένου ενός διακόπτη λειτουργίας για κινητά και μιας στερεοφωνικής υποδοχής 3,5 mm για ενσύρματα ακουστικά.
Φτιαγμένο για εξατομίκευση και προσαρμογή: Το HyperX Alloy Rise Keyboard είναι το πρώτο πληκτρολόγιο με δυνατότητα εναλλαγής εν θερμώ από την HyperX και διατίθεται σε επιλογές πλήρους μεγέθους και 75% με ειδικά πλήκτρα βέλους. Εξοπλισμένο με γραμμικούς διακόπτες HyperX και προεγκατεστημένα πλήκτρα HyperX PBT Keycaps, διαθέτει βελτιωμένο φωτισμό RGB με αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος για αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας, εξασφαλίζοντας βέλτιστη οπτική απεικόνιση. Το πληκτρολόγιο διαθέτει την υπογραφή της HyperX στην ενσωματωμένη μνήμη, επιτρέποντας στους παίκτες να αποθηκεύουν 10 προφίλ πληκτρολογίου απευθείας στο πληκτρολόγιο για εξατομικευμένες ρυθμίσεις εν κινήσει. Κατασκευασμένα για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση, τα πληκτρολόγια διαθέτουν διακόπτες πλήκτρων με δυνατότητα εναλλαγής, μαγνητικές πλάκες κορυφής, πακέτα σήματος, μια νέα συλλογή 3D Mythic Themed Collection, μαζί με σαθερή κατασκευή, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και ευελιξία.
Υψηλές επιδόσεις με μικρότερο αποτύπωμα: Το νέο HyperX Pulsefire Haste 2 Mini, ένα συμπαγές ποντίκι gaming, έχει σχεδιαστεί για παίκτες που εκτιμούν τα εξαιρετικά ελαφριά εργαλεία υψηλής απόδοσης και προσφέρει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 100 ώρες. Διαθέτει αισθητήρα HyperX 26K υψηλής ακρίβειας, συνδεσιμότητα διπλής ασύρματης λειτουργίας, HyperX Switches που προστατεύονται από τη σκόνη και προσαρμόσιμη ταινία λαβής για ανώτερο χειρισμό.
Έτοιμοι για ταξίδια: Τα HyperX Knight και Delta Gaming Backpacks προσφέρουν μία θήκη για την ασφαλή τοποθέτηση gaming laptops και αξεσουάρ gaming με ανθεκτικό πολυεστέρα, ο οποίος είναι  και ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες, στα κλασικά χρώματα της HyperX και συμφωνεί με το κατάλληλο μεγέθος χειραποσκευών των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών για gaming on the go.[11]

 

 

 

Η υπέρβαση της τεχνολογίας στις gaming οθόνες

Είτε είστε gamer που βυθίζεται σε έναν ψηφιακό κόσμο, είτε δημιουργός που σχεδιάζει έναν νέο, χρειάζεστε μια συσκευή ικανή να συμβαδίζει και να διευρύνει τα όρια του εφικτού. Με γνώμονα την αδιάκοπη επιθυμία να προσφέρει μια μεταμορφωτική εμπειρία, η gaming οθόνη OMEN Transcend 32 UHD 240Hz OLED είναι η πιο προηγμένη οθόνη gaming στον κόσμο προσφέροντας στους gamers:

Μια μεγάλη γκάμα από πρωτιές: Ως η πρώτη οθόνη gaming στον κόσμο με ανεξάρτητες εναλλασσόμενες θύρες USB,[12] μεταβείτε απρόσκοπτα μεταξύ των συσκευών ή χρησιμοποιήστε τις απίστευτα έξυπνες λειτουργίες KVM για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των συσκευών. Ζήστε την εμπειρία της εύκολης και απρόσκοπτης συνδεσιμότητας με την πρώτη οθόνη gaming OLED στον κόσμο με παροχή ρεύματος 140W USB-C.[13] Απολαύστε τον ήχο των παιχνιδιών και τη μουσική στο έπακρο στην πρώτη οθόνη gaming στον κόσμο με ήχο συντονισμένο από την HyperX,[14] ο οποίος περιλαμβάνει ένα EQ 10 ζωνών που είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο μέσα από το OMEN Gaming Hub.
Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Η δράση ξεπηδάει από την οθόνη όπως ποτέ άλλοτε χάρη στην τεχνολογία QD-OLED Panel Technology που επιτρέπει μια τρελή αναλογία αντίθεσης 1.500.000:1[15] στο πάνελ 4K UHD, ρυθμό ανανέωσης 240Hz[16] και χρόνο απόκρισης 0,3 ms.[17] Ως η πρώτη οθόνη OMEN που διαθέτει Dolby Vision, τα συμβατά παιχνίδια αποδίδουν μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία HDR. Είναι η πρώτη οθόνη OMEN που έχει πιστοποιηθεί με VESA DisplayHDR True Black 400, το οποίο παρέχει έως και 50 φορές μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και 4 φορές βελτίωση στο χρόνο ανόδου σε σύγκριση με το DisplayHDR[18]
Ζεί πολύ και με ευημερία: Η διάρκεια ζωής του πάνελ είναι ζωτικής σημασίας για τις OLED, και η τεχνολογία ψύξης OMEN Tempest Monitor αντιμετωπίζει κάθε σας ανησυχία σχετικά με την καύση της οθόνης, καθώς υποστηρίζεται από  3ετή εγγύηση.

[1] Όλες οι προδιαγραφές επιδόσεων αντιπροσωπεύουν τις τυπικές προδιαγραφές που παρέχονται από τους κατασκευαστές εξαρτημάτων της HP – η πραγματική επίδοση μπορεί να διαφέρει, να είναι είτε υψηλότερη είτε χαμηλότερη.

[2] Το πληκτρολόγιο 4 ζωνών θα είναι διαθέσιμο στην κυκλοφορία. Η έκδοση RGB ανά πλήκτρο αναμένεται να είναι διαθέσιμη την άνοιξη του 2024.

 

[3] Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του MobileMark 25 ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες, όπως το μοντέλο του προϊόντος, η διαμόρφωση, οι εφαρμογές, τα χαρακτηριστικά, η χρήση, η ασύρματη λειτουργία και οι ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας. Η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας θα μειωθεί φυσικά με το χρόνο και τη χρήση. Επισκεφτείτε την διεύθυνση bapco.com/products/mobilemark-25/ για περισσότερες λεπτομέρειες.

[4] Ο πολυπύρηνας επεξεργαστής έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της απόδοσης ορισμένων προϊόντων λογισμικού. Δεν είναι απαραίτητο να επωφεληθούν όλοι οι πελάτες ή οι εφαρμογές λογισμικού από τη χρήση αυτής της τεχνολογίας. Οι επιδόσεις θα διαφέρει ανάλογα με το φόρτο εργασίας της εφαρμογής και τις διαμορφώσεις του hardware και του software στον υπολογιστή σας. Η αρίθμηση, το branding και/ή η ονομασία της Intel δεν αποτελεί μέτρο υψηλότερης απόδοσης. Οι ονομασίες Intel, Core και το λογότυπο Intel είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της Intel Corporation στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

[5]Με βάση τις εσωτερικές δοκιμές της HP σε 2024 OMEN Transcend 14 με Intel® Core™ Ultra 7, NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 GPU laptop,16 GB LPDDR5x-7467 MHz RAM SKU σε Cyberpunk 2077 και OBS Studio με OPENVino plugin (https://github.com/intel/openvino-plugins-for-obs-studio) και σύγκριση του μετρητή FPS στο παιχνίδι μεταξύ Streaming με NVIDIA Broadcast Plugin σε GPU (53,2 FPS) και Streaming με OpenVino 3 effects σε NPU (66,3 FPS).

[6] Οι Intel, Core και το λογότυπο Intel είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα από την Intel Corporation στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

[7] Απαιτείται λογαριασμός με καταχώριση στοιχείων της πιστωτικής κάρτας κατά την εγγραφή για τη δοκιμή. Η πιστωτική κάρτα θα χρεωθεί αυτόματα στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου 30 ημερών, εάν ο πελάτης δεν ακυρώσει τη χρήση πριν από τη λήξη της. Η ακύρωση μπορεί να γίνει στη σελίδα Ρυθμίσεις λογαριασμού του χρήστη. Για τα χαρακτηριστικά της Otter.AI μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: https://otter.ai/pricing. Η HP προσφέρει στους πελάτες της δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών για την κατηγορία Pro του Otter.ai, διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.

[8] Με βάση τα gaming laptops με ενσωματωμένα ηχεία στην αγορά την 1η Αυγούστου 2024.

 

[9] Με βάση τα gaming laptops με ενσωματωμένο ασύρματο headset dongle στην αγορά την 1/8/2024. Με το ειδικό πακέτο SKU HyperX Cloud III Wireless Headset και OMEN Transcend 14, ο τελικός χρήστης μπορεί επίσης να αγοράσει ασύρματα ακουστικά Cloud III από το HP.com και να συνδεθεί με το laptop χωρίς εξωτερικό dongle.

[10] Η σειρά HyperX Mini συνιστάται για ηλικίες 8-12 ετών.

[11] Οι διαστάσεις των χειραποσκευών που επιτρέπονται στην καμπίνα του αεροσκάφους διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

[12] Βάσει εσωτερικής έρευνας της HP. Gaming monitor θεωρούνται όλες οι οθόνες με ρυθμό ανανέωσης ίσο ή μεγαλύτερο από 144 Hz, χρόνο απόκρισης 1 ms ή μικρότερο, τεχνολογία μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης AMD FreeSync ή NVIDIA G-Sync Certification. Ανεξάρτητη εναλλαγή θύρας USB (OMEN Gear Switch), επιτρέπει την ελεγχόμενη από το χρήστη, εναλλαγή των περιφερειακών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στην οθόνη μεταξύ δύο κεντρικών συσκευών μέσω λογισμικού από 01/2024. Συμβατό με Windows 10 ή νεότερη έκδοση, πλατφόρμες Mac OS M1, Microsoft Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nintendo Switch, Apple OS, Android OS. Το OMEN Gear Switch διαφέρει από τους παραδοσιακούς διακόπτες KVM που επιτρέπουν μόνο τη χονδρική εναλλαγή (εναλλαγή όλων των συσκευών μαζί) όλων των περιφερειακών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στις θύρες USB

[13] Βάσει εσωτερικής έρευνας της HP. Gaming monitor θεωρούνται όλες οι οθόνες με ρυθμό ανανέωσης ίσο ή μεγαλύτερο από 144 Hz, χρόνο απόκρισης 1 ms ή μικρότερο, τεχνολογία μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης AMD FreeSync ή NVIDIA G-Sync Πιστοποίηση από 01/2024.

[14] Με βάση την εσωτερική ανάλυση της HP και τον συντονισμό του ήχου από την HyperX. Gaming monitor θεωρούνται όλες οι οθόνες με ρυθμό ανανέωσης ίσο ή μεγαλύτερο από 144 Hz, χρόνο απόκρισης 1 ms ή μικρότερο, τεχνολογία μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης AMD FreeSync ή NVIDIA G-Sync Πιστοποίηση από 01/2024.

[15] Όλες οι προδιαγραφές επιδόσεων αντιπροσωπεύουν τις τυπικές προδιαγραφές που παρέχονται από τους κατασκευαστές εξαρτημάτων της HP – η πραγματική επίδοση μπορεί να διαφέρει, να είναι είτε υψηλότερη είτε χαμηλότερη.

[16] Όλες οι προδιαγραφές επιδόσεων αντιπροσωπεύουν τις τυπικές προδιαγραφές που παρέχονται από τους κατασκευαστές εξαρτημάτων της HP – η πραγματική επίδοση μπορεί να διαφέρει, να είναι είτε υψηλότερη είτε χαμηλότερη.

[17] Χρόνος απόκρισης έως 0,03 ms GTG Απόδοση βάσει δοκιμών στην Samsung Display στα 240Hz Line HDR

[18] Όλες οι προδιαγραφές επιδόσεων αντιπροσωπεύουν τις τυπικές προδιαγραφές που παρέχονται από τους κατασκευαστές εξαρτημάτων της HP – η πραγματική επίδοση μπορεί να διαφέρει, να είναι είτε υψηλότερη είτε χαμηλότερη.

 

Πηγή