Τεχνολογία

MiniLED gaming προσιτό σε όλους με τη νέα AOC GAMING Q27G3XMN/BK


21 Nov MiniLED gaming προσιτό σε όλους με τη νέα AOC GAMING Q27G3XMN/BK

Posted at 00:45h
in GAMES, HARDWARE
by Soustas

Η AGON by AOC – ένα από τα κορυφαία brand οθονών gaming και αξεσουάρ πληροφορικής παγκοσμίως – ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου μοντέλου AOC GAMING Q27G3XMN/BK. Αυτή η πρωτοποριακή οθόνη 27″ (68,6 cm) βρίσκεται στο σημείο τομής της επαναστατικής τεχνολογίας MiniLED και της απαράμιλλης απόδοσης gaming, σε ένα πακέτο με τιμή-πρόκληση για τα στάνταρ της βιομηχανίας. Απευθυνόμενη στους παίκτες που αναζητούν μια εμπειρία HDR κορυφαίου επιπέδου με εντυπωσιακά χρώματα σε εξαιρετική τιμή, η Q27G3XMN/BK είναι το αστέρι που λάμπει στις οθόνες gaming.

 

Εξοπλισμένη με ένα πάνελ 27″ Fast VA που αιχμαλωτίζει με την απόδοσή του, η Q27G3XMN/BK προσφέρει εντυπωσιακή ανάλυση QHD (2560×1440) και διαθέτει οπίσθιο φωτισμό MiniLED που υποστηρίζει 336 ζώνες dimming. Χάρη σε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία, η οθόνη κραδαίνει υπερήφανα την περίοπτη πιστοποίηση DisplayHDR 1000 της VESA, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα HDR, η οποία την καθιστά ικανή να προβάλλει πυκνό, βαθύ μαύρο μαζί με τα πιο φωτεινά σημεία στο ίδιο κάδρο. Με βάθος χρώματος 10-bit (8-bit + FRC), η οθόνη παράγει 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα και υψηλό εύρος κάλυψης χρωματικής γκάμας (+95% DCI-P3). Τοποθετημένη στην τεχνολογική ελίτ των gaming οθονών σήμερα, η οθόνη με διάσταση των 27″ και ανάλυση QHD της διαθέτει υψηλή πυκνότητα pixel, με ικανότητα ευκρινούς απεικόνισης κειμένου εικόνων και γραφικών. Με ρυθμό ανανέωσης 180 Hz και αξιοσημείωτους χρόνους απόκρισης έως 1 ms GtG, η οθόνη διασφαλίζει ότι οι παίκτες θα παραμείνουν πρωτοπόροι στον κόσμο του ανταγωνιστικού gaming.

 

AOC GAMING Q27G3XMN/BK: Αλλάζει το παιχνίδι

Ο οπίσθιος φωτισμός MiniLED φέρνει αξία άνευ προηγουμένου

Στον πυρήνα της γοητείας της Q27G3XMN/BK εντοπίζεται το χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει: ο επαναστατικός οπίσθιος φωτισμός MiniLED ελέγχει έναν εντυπωσιακό αριθμό 336 ανεξάρτητων περιοχών dimming. Η εν λόγω τεχνολογία αιχμής ωθεί την οθόνη στο επίπεδο πιστοποίησης DisplayHDR 1000, παρέχοντας απαράμιλλη φωτεινότητα και αντίθεση. Το πάνελ Fast VA έχει ήδη έναν απίστευτο εγγενή λόγο αντίθεσης, και σε συνδυασμό με τον οπίσθιο φωτισμό MiniLED, προσφέρει αναπαραγωγή περιεχομένου με υψηλό δυναμικό εύρος που κόβει την ανάσα. Η λύση οπίσθιου φωτισμού full array local dimming (FALD) βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία HDR, επιτρέποντας ορισμένα τμήματα της οθόνης να είναι εντελώς μαύρα, ενώ άλλα να διατηρούνται σε πολύ υψηλή φωτεινότητα. Σκηνές από τα πιο ατμοσφαιρικά, αφηγηματικά παιχνίδια, έρχονται στη ζωή με κορεσμένα μαύρα και φωτεινά highlight.

 

Η Q27G3XMN/BK ξεχωρίζει με MiniLED και DisplayHDR 1000

Ακρίβεια και ρυθμός: QHD, 180 Hz, 1 ms GtG

Η Q27G3XMN/BK πετυχαίνει στόχο για τους παίκτες που απαιτούν το βέλτιστο. Η ανάλυση QHD (2560×1440) δεν αφήνει λεπτομέρειες να χαθούν, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης 180 Hz εγγυάται εξαιρετικά ομαλή εμπειρία παιχνιδιού. Με χρόνο απόκρισης έως και 1 ms GtG, με χρήση των υψηλότερων ρυθμίσεων υπεροδήγησης pixel, ξεχωρίζει ως η καλύτερη επιλογή για παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό, εξασφαλίζοντας ότι το ghosting είναι ελάχιστο. Το πάνελ Fast VA διασφαλίζει ότι οι μεταβάσεις είναι ξεκάθαρες ακόμη και στις πιο έντονες FPS και ραγδαίες αλληλουχίες στο παιχνίδι, ενώ δέος προκαλεί η μεγαλοπρεπής αισθητηριακή πανδαισία τίτλων με αφηγηματικό χαρακτήρα και πιο αργούς ρυθμούς. Η Q27G3XMN/BK προσφέρει ακρίβεια και ρυθμό σε απόλυτη αρμονία, θέτοντας νέα πρότυπα αριστείας στο gaming.

 

Δράση εξισορρόπησης

Το gaming δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιδόσεις, αλλά και με τη δημιουργία μιας εμπειρίας καθηλωτικής και άνετης.

 

Εργονομική τελειότητα: Η Q27G3XMN/BK είναι εξοπλισμένη με εργονομική βάση που προσφέρει γενναίες ρυθμίσεις ύψους, κλίσης μπρος-πίσω, περιστροφής σε οριζόντια/κάθετη θέση και κλίσης δεξιά-αριστερά εξασφαλίζοντας ότι κάθε παίκτης μπορεί να ρυθμίσει στη λεπτομέρεια το setup του για μέγιστη άνεση.

 

Ευημερία, πάνω από όλα: Χαρακτηριστικά όπως η τεχνολογία Flicker-Free και η λειτουργία Low Blue δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία του χρήστη κατά τη διάρκεια τουρνουά και μαραθώνιων συνεδριών gaming.

 

Πλεονέκτημα στο παιχνίδι: Η πρόσθετη υφή του Shadow Control δίνει στους παίκτες πλεονέκτημα, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ρύθμισης των επιπέδων των σκιών και των σημείων με έντονη φωτεινότητα ώστε να τελειοποιούν τα οπτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι για να βλέπουν, για παράδειγμα, εύκολα εχθρούς που κρύβονται σε σκοτεινές γωνίες. Με την υποστήριξη της τεχνολογίας Adaptive-Sync, η οθόνη είναι σε θέση να χρησιμοποιεί μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, εξαλείφοντας έτσι το σκίσιμο της εικόνας ή το σπάσιμο στην κίνηση λόγω αναντιστοιχίας καρέ.

 

Ακρίβεια στόχευσης: Η υπέρθεση σταυρονήματος (Dial Point) επιτρέπει στους παίκτες να στοχεύουν με ακρίβεια σε παιχνίδια FPS όπου δεν υπάρχει σταυρόνημα.

 

Απόλυτος έλεγχος: Οι λειτουργίες OSD της οθόνης μπορούν επίσης να ρυθμιστούν χρησιμοποιώντας το λογισμικό AOC G-Menu ή απλά τα κουμπιά OSD που βρίσκονται στην ίδια την οθόνη.

 

Η οθόνη που ανακαθορίζει τις προσδοκίες με το εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών της, η AOC GAMING Q27G3XMN/BK θα είναι διαθέσιμη για αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου 2023, στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των € 399,00. Αυτή η οθόνη θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής προσιτού gaming υψηλής ποιότητας.

Πηγή