Ειδήσεις

Mediterraneo Hospital: Το πρώτο νοσοκομείο στην Ευρώπη που εγκατέστησε την καινοτόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης Viz.ai 


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 12:05

Το Νοσοκομείο Mediterraneo hospital πιστοποιήθηκε ως το πρώτο νοσοκομείο στην Ευρώπη, το οποίο εγκατέστησε και χρησιμοποιεί την καινοτόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης Viz.ai για την αντιμετώπιση αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, η οποία είναι βασισμένη σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και εφαρμόζεται ήδη σε 1.500 νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).

Το Viz.ai αναγνωρίζει, παραμετροποιεί και συμβάλλει καταλυτικά στο να προληφθούν και αντιμετωπιστούν – έγκαιρα ελαχιστοποιώντας τους χρόνους αντίδρασης,- αγγειακές βλάβες του εγκεφάλου, αναλύοντας κλινικά δεδομένα σε χρόνο 0,49 +/- 0,08 min και δίδοντας κλίμακες νευρολογικής αξιολόγησης NIHSS ( National Institutes of Health Stroke Scale ) και ASPECTS (Alberta Stroke Program Early CT Score), τρισδιάστατη χαρτογράφηση των αγγείων του εγκεφάλου (3D vessel mapping), NCCT, CTA, CTP απεικόνιση με 96% ευαισθησία και 94% ακρίβεια, πιστοποιημένο από τη μεγαλύτερη πολυκεντρική μελέτη αξιολόγησης ασθενών με εγκεφαλικό, σε 2544 συνεχόμενους ασθενείς σε 139 νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα τον πιο γρήγορο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό συντονισμό και ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων ομάδων αντιμετώπισης του Οξέος Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου.

To Mediterraneo Hospital διαθέτει μία από τις πλέον σύγχρονες και από τις πρώτες στην Ελλάδα, Μονάδες Αντιμετώπισης Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, με εξειδικευμένο ιατρικό, επιστημονικό δυναμικό και ιατρικό εξοπλισμό, έχοντας νοσηλεύσει και αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά από το χρόνο ενεργοποίησής του.

H Μονάδα δέχεται ασθενείς 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από εξειδικευμένους νοσηλευτές, νευρολόγους και επεμβατικό νευροακτινολόγο, παρέχοντας άρτιες υπηρεσίες υγείας, εφαρμόζοντας διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα, με θεραπείες οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν την αναπηρία μετά από εγκεφαλικό.

Από το 2017, η Μονάδα Εγκεφαλικών Επεισοδίων του Νοσοκομείου Mediterraneo, συμμετέχει, με Συντονιστή & Κύριο Ερευνητή τον Διευθυντή του Τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Δρ. Νικόλαο Γ. Τσαμόπουλο, στην Παγκόσμια Βάση Δεδομένων για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια «SITS» (Safe Implementation of Treatments in Stroke), με έδρα το «Karolinska Institute» στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 12:05

Πηγή