Ειδήσεις

Mια τεράστια γυναικεία φιγούρα αγκάλιασε όλο το κτήριο της Louis Vuitton στο Παρίσι


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, 14:11

Ένα γιγάντιο γλυπτό αναδύθηκε στην πρόσοψη του καταστήματος Louis Vuitton, στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η φετινή συνεργασία της Louis Vuitton με την ιαπωνικής καταγωγής Yayoi Kusama σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που ο οίκος μόδας συνεργάζεται με την 93χρονη, καλλιτέχνιδα μετά την πρώτη τους συνεργασία το 2012. Οι προτάσεις από τη συλλογή Yayoi Kusama x Louis Vuitton είναι πλέον διαθέσιμες στα καταστήματα LV σε όλο τον κόσμο ενώ η καμπάνια έχει γίνει viral στα social media.

Στο εμβληματικό Art Déco κτήριο, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Georges Vuitton το 1912, απλώνονται οι γνώριμες χρωματιστές βούλες της Kusama, οι οποίες αποτελουν το σήμα κατατεθέν της γνωστής καλλιτέχνιδας. Στα αριστερά, ένα γιγάντιο γλυπτό της Kusama  φαίνεται να αγκαλιάζει το κτήριο, ενώ τα μεταλλικά μπαλόνια που αιωρούνται διακοσμούν τις περιβάλλουσες βιτρίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την πρόσοψη του εμβληματικού καταστήματος στο Παρίσι.

 


 

Ο οίκος Louis Vuitton συνεργάζεται  εκ νέου με τη Yayoi Kusama

Γεννημένη το 1929, η  Yayoi Kusama είναι μία από τις πιο διάσημες εν ζωή avant-garde καλλιτέχνιδες, που το εύρος της τέχνης της καλύπτει πολλές πρακτικές από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τα installations, τη φωτογραφία μέχρι την κινηματογράφιση και τη συγγραφή. Θεωρείται η προ-άγγελος της Pop και Minimal Art, ωστόσο η τεράστια ποικιλομορφία στα έργα και τις πρακτικές της, και τα διαφορετικά στιλ, την έχουν αναδείξει σε μία κατηγορία από μόνη της. Οι παραισθήσεις που άρχισε να βιώνει από την παιδική της ηλικία έγιναν η αφορμή για να αρχίσει να ζωγραφίζει ως ένα διέξοδο: οι κουκκίδες, οι έντονες λάμψεις και τα λουλούδια που συναντάει κανείς στα έργα της ξεπήδησαν μέσα από τον διαταραγμένο ψυχικό της κόσμο. Όπως έχει δηλώσει και η ίδια, η τέχνη της είναι που τελικά της έσωσε τη ζωή.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, 14:11

Πηγή