Τεχνολογία

LG Transparent OLED, εισάγει μια νέα διάσταση στο digital signage


11 Oct LG Transparent OLED, εισάγει μια νέα διάσταση στο digital signage

Posted at 23:57h
in LIFE TECH, SMART TV
by Soustas

Το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics πηγαίνει το digital signage στο επόμενο επίπεδο με τη νέα LG Transparent OLED (55EW5PG-S). Μεταξύ των πολλών περιπτώσεων χρήσης και ενσωμάτωσης της στην καθημερινή ζωή, η Transparent OLED μπορεί να αναβαθμίσει ουσιαστικά έναν επαγγελματικό χώρο, ειδικά όταν συνδυάζεται με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Η LG Transparent OLED είναι μοναδική για την εκπληκτική απόδοση εικόνας χάρη στην τεχνολογία OLED με αυτοφωτιζόμενα pixels, η οποία καθιστά τις οθόνες τέσσερις φορές πιο διαφανείς, διατηρώντας την άπειρη αντίθεση και τα τέλεια χρώματά.

Η Transparent OLED προσφέρει transparency έως 38%, τιμή πολύ υψηλότερη από τις συμβατικές διαφανείς οθόνες LCD (10%[1]). Τα αντικείμενα πίσω από την οθόνη φαίνονται καθαρά και προβάλλει τις σχετικές πληροφορίες ακριβώς μπροστά τους. Η προστασία κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας στο μπροστινό μέρος καθιστά την οθόνη ιδανική για τις βιτρίνες των καταστημάτων που προσελκύουν την προσοχή των περαστικών, καθώς η ευρεία γωνία προβολής σημαίνει ότι οι θεατές μπορούν να βλέπουν περιεχόμενο καθαρά καθώς πλησιάζουν την οθόνη από κάθε πλευρά.

Με τα αυτοφωτιζόμενα pixel, η οθόνη διατηρεί τη ζωντάνια των χρωμάτων και το υψηλό επίπεδο αντίθεσης, ακόμα και όταν η οθόνη γίνεται διαφανής. Το περιεχόμενο ζωντανεύει από ευρείες γωνίες θέασης και εναρμονίζεται με τον περιβάλλοντα χώρο με απόλυτα φυσικό τρόπο. Ακόμη, το ενισχυμένο μπροστινό γυαλί προστατεύει το προϊόν από εξωτερικά χτυπήματα καθώς και την ελαχιστοποίηση τραυματισμών από θραύση.

Συναρπαστικό στοιχείο της Transparent OLED είναι και οι πολλές φουτουριστικές δυνατότητες περιεχομένου. Όταν χρησιμοποιείται για την επικάλυψη τίτλων ή κειμένου σε αντικείμενα ή σκηνές πίσω από την οθόνη, δίνει την αίσθηση της επαυξημένης πραγματικότητας. Η ανάλυση υψηλής αντίθεσης δημιουργεί μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ σε συνδυασμό με τα αντικείμενα που τοποθετούνται με τέχνη πίσω από την οθόνη, δημιουργείται περιεχόμενο που δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να το αγγίξεις.

[1] Έτος μέτρησης: 2018

Μέθοδος μέτρησης: Έλεγχος της διαφάνειας με νεφελόμετρο

Πραγματοποιήθηκε από: LGD – εσωτερική δοκιμή

Τιμές βασισμένες στη σειρά WFB της LG.

Πηγή