Τεχνολογία

H Samsung Electronics Hellas γιόρτασε την ολοκλήρωση του εργαστηρίου εφήβων φωτογράφων του Athens Photo World 2022


21 Oct H Samsung Electronics Hellas γιόρτασε την ολοκλήρωση του εργαστηρίου εφήβων φωτογράφων του Athens Photo World 2022

Posted at 14:23h
in PHOTO
by Soustas

Η Samsung Electronics Hellas υποδέχθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, στις 16 Οκτωβρίου, την ομάδα εφήβων μαθητών που συμμετείχε στο εργαστήριο φωτογραφίας Athens Photo World, για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση της πρωτοποριακής δράσης και της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον».

 

Κατά την εκδήλωση της Samsung, οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φωτογραφίες τους από την έκθεση σε μεγάλη προβολή μαζί με τη συντονίστρια του workshop Δώρα Λαβαζού, τα μέλη της ομάδας του Athens Photo World και στελέχη της Samsung. Τα έργα των μαθητών είχαν εκτεθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε υπαίθριους χώρους των δήμων Χαλανδρίου, Περιστερίου και Ελληνικού/ Αργυρούπολης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση και οι δύο νικητές κέρδισαν ένα smartphone Samsung Galaxy S22 Ultra και ένα tablet Samsung Galaxy Tab A8.

Η Samsung Electronics Hellas αποτέλεσε κύριο υποστηρικτή της δράσης του Athens Photo World, για την ανάδειξη του πολιτισμού και της δημιουργικής εκπαίδευσης σε εφήβους μαθητές με αγάπη για τον κόσμο της φωτογραφίας. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον (φυσικό ή αστικό) και να το αποτυπώσουν μέσω της προσωπικής έκφρασης και της υγειούς εξωτερίκευσης σκέψεων και συναισθημάτων. Η διοργάνωση Athens Photo World ενθάρρυνε τους νεαρούς φωτογράφους να χρησιμοποιήσουν smartphones, ως ένα πιο οικείο μέσο φωτογραφίας  στους εφήβους.

 

H Ειρήνη Βασιλείου, Διευθύντρια Brand Marketing & Communication της Samsung Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς στη Samsung Electronics Hellas να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που προσφέρουν νέες εμπειρίες και δημιουργικά ερεθίσματα σε νέους ανθρώπους. Η δράση του Athens Photo World έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να μας παρουσιάσουν τον κόσμο μέσα από τη δική τους φωτογραφική μάτια, έναν κόσμο που η Samsung προσπαθεί διαρκώς να κάνει καλύτερο μέσα από την τεχνολογική καινοτομία και τη διαρκή εξέλιξη».

Το Athens Photo World, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2019 με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στοχεύει στην γνωριμία του ευρέως κοινού με το σύγχρονο φωτορεπορτάζ, αλλά και στην ενθάρρυνση των νέων, ώστε όχι μόνο να γνωρίσουν τη φωτογραφία, αλλά και να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους σαν μέσο επικοινωνίας και δημιουργίας.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης της, η Samsung στηρίζει σταθερά διοργανώσεις όπως το Athens Photo World, με στόχο την ενίσχυση της επόμενης γενιάς, ώστε να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές της.

Πηγή