Τεχνολογία

Google.org: 500.000 δολάρια επιπλέον χρηματοδότηση για την Ελλάδα
14 May Google.org: 500.000 δολάρια επιπλέον χρηματοδότηση για την Ελλάδα

Posted at 13:03h
in BUSINESS
by Soustas

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για έμπρακτη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα, και σε συνέχεια της περσινής χρηματοδότησης ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, η Google Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα  την ενίσχυση της προσφοράς της κατά 500.000 δολάρια επιπλέον, μέσω του Google.org, του φιλανθρωπικού βραχίονά της. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να χρηματοδοτεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της χώρας μας, που υλοποιούν δράσεις υποστήριξης υπό-εξυπηρετούμενων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε 3 βασικές κατηγορίες:

Πρώτη κατηγορία είναι η εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες αποτελούν εργαλείο ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Ως μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της Google για διάδοση των ψηφιακών δεξιοτήτων, το 2015 η εταιρεία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online, στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη εκπαιδεύσει, 185.000 ανθρώπους του τουριστικού κλάδου. Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα, ένα νέο πλάνο για την οικονομική ανάκαμψη, το οποίο περιλάμβανε και τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία υιοθέτησε πλήρως την παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης από την Google. Πρόσφατα παραδείγματα, η δωρεάν προσφορά των αναγνωρισμένων Πιστοποιητικών Ολοκληρωμένης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Google σε 3.000 ανέργους του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας.

 

Δεύτερη, εξίσου σημαντική κατηγορία είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και η συμπερίληψη, ώστε να ενισχυθεί η ψηφιακή επάρκεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα – θέμα το οποίο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και στόχο για τη Google.

 

Το τρίπτυχο της ψηφιακής επιμόρφωσης ολοκληρώνεται με την σημαντική κατηγορία της Ψηφιακής Υπευθυνότητας, που παρέχει την απαραίτητη κατάρτιση για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Το θέμα της ασφάλειας έχει επίσης κορυφαία προτεραιότητα για τη Google, η οποία, πρόσφατα, παρουσίασε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με τίτλο «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, που είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Πρόκειται για έναν κύκλο μαθημάτων, ο οποίος παρέχει στους εκπαιδευτικούς εργαλεία και μεθόδους για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης.

 

Ο Πρόεδρος της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Matt Brittin δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: “Οι εταιρείες, οι κοινότητες και οι κυβερνήσεις, πρέπει να συνεργαστούμε στενά για να επαναπροσδιορίσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εκπαιδεύουμε και να εξοπλίζουμε τους ανθρώπους με νέες δεξιότητες, ώστε να διασφαλίσουμε μια ταχεία, βιώσιμη ανάκαμψη, χωρίς διαχωρισμούς. Μόνο μέσω της συνεργασίας θα ανακαλύψουμε το μονοπάτι προς ένα διαφορετικό, πιο δίκαιο μέλλον για όλους. Γι’ αυτό και υποδεχόμαστε με χαρά τη νέα συνεργασία μας με το ελληνικό Υπουργείο Εργασίας και εξακολουθούμε να χρηματοδοτούμε τοπικές ΜΚΟ, που ασχολούνται με την οικονομική ανάκαμψη και τη διάδοση ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα”.

 

Like this:

Like Loading…Source link