Ειδήσεις

Google Assistant :Ποιες είναι οι ασύρματες αναβαθμίσεις και φωνητικές εντολές που λανσάρονται στην αμερικανική αγορά 


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, 09:00

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, η Volvo λανσάρει τις ελεγχόμενες εντολές μέσω του Google Assistant. Φυσικά θα αναρωτηθείτε τι είναι πάλι αυτό το καινούργιο που θα μπει στη ζωή μας. Γιατί μετά την Αμερική σειρά θα έχει η αγορά στην Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν άμεσα θα μπορούν να λαμβάνουν ασύρματες ενημερώσεις που θα επιτρέπουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα ανάμεσα στις συσκευές Google και το αυτοκίνητο. 

Οι λειτουργίες που παρέχονται με αυτή την ασύρματη αναβάθμιση περιλαμβάνουν ενέργειες όπως ο έλεγχος του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας ή του επιπέδου πλήρωσης του καυσίμου, η εκκίνηση του συστήματος κλιματισμού και ο έλεγχος της κατάστασης φόρτισης του αυτοκινήτου ή ακόμη και η έναρξη ή ο τερματισμός της φόρτισης – όλα μέσω μιας απλής, «Hey Google» εντολής στη συσκευή σας.

Για να πάρετε μια γεύση πως θα λειτουργεί το σύστημα, σκεφθείτε ότι χιονίζει ,η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν και το αυτοκίνητό σας που βρίσκεται στο δρόμο  είναι παγωμένο.

Ενώ εσείς βρίσκεστε στο σπίτι σας θα μπορείτε μέσω της φωνητικής εντολής να ζεστάνετε το αυτοκίνητό σας.

Θα δώσετε απλά μια εντολή όπως:
«Hey Google, προθέρμανε το αυτοκίνητό μου»

Έτσι όταν θα φθάσετε στο αυτοκίνητο σας αυτό θα είναι ζεστό και έτοιμο για να ξεκινήσετε.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση που περιλαμβάνει τη δυνατότητα φωνητικών εντολών μέσω συσκευών με Google Assistant.

Στην αγορά των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται και περισσότερες λειτουργίες της τεχνολογίας Care Key, ενώ διευρύνεται η ενσωμάτωση της συνδεσιμότητας σε επιπλέον αγορές και βελτιώνεται η ευστάθεια του συστήματος.

Οι ασύρματες αναβαθμίσεις είναι μια σημαντική τεχνολογία που βοηθά τη Volvo να υλοποιήσει το  στόχο της και να κάνει τα αυτοκίνητά της ακόμη καλύτερα και ασφαλέστερα. Με τα σύγχρονα συστήματα γίνεται ακόμη απομακρυσμένη ενημέρωση λογισμικού. Έτσι οι ιδιοκτήτες των νέων αυτοκινήτων δεν θα χρειάζονται να επισκεφθούν κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να κάνουν αναβάθμιση των συστημάτων. Όλα θα γίνονται μόνα τους και ασύρματα.

Σήμερα οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, ενώ λανσάρεται στις ΗΠΑ η δυνατότητα φωνητικών εντολών για συσκευές με Google Assistant.Η εφαρμογή των ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων σε αυτοκίνητα Volvo συνεχίζεται και σε άλλες αγορές εκτός Αμερικής.

Η ενδέκατη μεγάλη ασύρματη ενημέρωση που παρέχει η Volvo αναμένεται να φθάσει σε 350.000 αυτοκίνητα πελατών της σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων που έχουν καλύψει ποτέ με μόνο μία ενημέρωση, ενώ συνολικά οι ασύρματες ενημερώσεις έχουν φθάσει σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αποδέκτες.

Ο συνολικός αριθμός αγορών που καλύπτονται από την ενημέρωση έχει αυξηθεί σε 68 χώρες και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το μισό όλων των αγορών παγκοσμίως, στις οποίες πωλείται το 95% και πλέον των αυτοκινήτων Volvo. Τουλάχιστον 22 νέες αγορές έχουν προστεθεί από την τελευταία ασύρματη ενημέρωση.

Ο Alwin Bakkenes, επικεφαλής Εξέλιξης Λογισμικού είπε σχετικά: 

«Χάρη στις ασύρματες αναβαθμίσεις και την ταχέως αναπτυσσόμενη εσωτερική εξέλιξη λογισμικού, μπορούμε να δημιουργούμε και να εφαρμόζουμε νέες λειτουργίες, καθώς και να εμπλουτίζουμε την εμπειρία του πελάτη πολύ πιο σύντομα σε σχέση με το παρελθόν. Τι κερδίζουν, λοιπόν, οι πελάτες με την πρόσφατη ενημέρωση; Η παρουσίαση των εντολών ελέγχου μέσω του Google Assistant αποτυπώνει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα καλύτερο αυτοκίνητο καθημερινά, προσθέτοντας περισσότερη πρακτικότητα και ηρεμία”.

H λειτουργία αυτή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο σχεδιάζεται η επέκτασή της και σε άλλες αγορές στο κοντινό μέλλον. Στην πρόσφατη αναβάθμιση περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση της τεχνολογίας μας Care Key. Έχοντας παρουσιαστεί το 2021, το Care Key δίνει τη δυνατότητα να περιορίσετε εύκολα την μέγιστη ταχύτητα στο αυτοκίνητό σας, σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα από το ήδη ενσωματωμένο όριο.

Είναι ιδανικό, για παράδειγμα, όταν θέλετε να δανείσετε το Volvo σας σε άλλα μέλη της οικογένειας ή λιγότερο έμπειρους οδηγούς. Χάρη στο Care Key, οι νέοι οδηγοί θα μπορούν να εξελίξουν τις οδηγικές τους ικανότητες, ενώ θα είστε ήσυχοι ότι κινούνται με μία πιο ασφαλή ταχύτητα.

 

Πηγή