Τεχνολογία

CES 2024: Η MSI παρουσιάζει νέα AI-Ready laptops και την πρώτη της φορητή συσκευή για gaming


11 Jan CES 2024: Η MSI παρουσιάζει νέα AI-Ready laptops και την πρώτη της φορητή συσκευή για gaming

Με την άνοδο της τεχνολογίας AI, η MSI, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές laptop παγκοσμίως, αναλαμβάνει δράση με γνώμονα τον επαγγελματισμό, την υψηλή αισθητική και τις επιδόσεις που τη χαρακτηρίζουν. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνει την νέα σειρά laptop η οποία είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία AI και επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra NPU (Neural Processing Unit), ενώ παρουσιάζει επίσης, την πρωτοποριακή συσκευή gaming “Claw”, την πρώτη διεθνώς φορητή συσκευή με επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra. Επιπλέον, η MSI λανσάρει μια σειρά laptop με οθόνες 18 ιντσών, επεξεργαστές Intel® 14ης γενιάς HX series και τα μεγαλύτερα vapor chamber thermal modules, που τους χαρίζει την μεγαλύτερη ισχύ στην κατηγορία τους. Η MSI φέρνει, επίσης, τους επεξεργαστές της σειράς HX 14ης γενιάς, στα νέα mainstream μοντέλα για gaming και content creation, τα οποία πλέον θα ενσωματώνουν την τεχνολογία γραφικών της σειράς RTX 40 και τους 6 κορυφαίους αεραγωγούς, προσφέροντας καθηλωτική εμπειρία σε κάθε χρήστη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αξιοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τη ραγδαία εξάπλωσή της στις μέρες μας», δήλωσε ο Eric Kuo, Executive Vice President & NB BU GM της MSI. «Η MSI συνεχίζει να καινοτομεί και με τα νέα laptop της που αξιοποιούν τεχνολογίες AI, εδραιώνει τη θέση της στην αγορά ως ένα brand που ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της».

Intel® Core Ultra: Σχεδιασμένο για αδιάληπτα AI Workloads

Τα νέα laptop της MSI, τροφοδοτούνται από τους τελευταίους επεξεργαστές Intel® Core™  Ultra και έχουν σχεδιαστεί ώστε να αξιοποιούν τεχνολογίες AI. Πρόκειται για επεξεργαστές που έχουν ως βάση την τεχνολογία “Intel 4 Process Node”, οι οποίοι διαθέτουν μια αποκλειστική “μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας” (NPU) έτοιμη να υποστηρίξει διεργασίες AI. Οι πυρήνες Low Power Efficient (LPE) του Core™ Ultra εξασφαλίζουν ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας στις απλές εργασίες, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επιπλέον, η ενσωμάτωση γραφικών ARC™ στον Core™ Ultra προσφέρει υπερδιπλάσια απόδοση γραφικών ανά watt κατανάλωσης, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, υποστηρίζοντας εργασίες γραφείου, streaming, καθηλωτικό gaming και δημιουργία περιεχομένου.

Intel® Corei9 (14th gen HXseries): σχεδιασμένος για ταχύτατη απόκριση σε AI Workloads

Η MSI παρουσιάζει ακόμη μια νέα σειρά laptop υψηλής απόδοσης, εξοπλισμένα με επεξεργαστές Intel® Core™ HX 14ης γενιάς, τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές μέχρι σήμερα, ιδανικούς για υψηλό φόρτο εργασίας και χρήστες που απαιτούν γρήγορη απόκριση, μικρό βάρος και low latency. Αυτοί οι επεξεργαστές αγγίζουν την -άνευ προηγουμένου- ταχύτητα των 5,8 GHz, την υψηλότερη μέχρι σήμερα, για επεξεργαστές φορητών υπολογιστών. Ενισχυμένοι περαιτέρω με το αποκλειστικό Intel® Application Optimizer για παιχνίδια, οι νέοι υπολογιστές προσφέρουν απαράμιλλες επιδόσεις στο gaming.

 

NVIDIA® GeForce RTXGPU: σχεδιασμένη για απαιτητικές εφαρμογές AI

Οι φορητοί υπολογιστές που ενσωματώνουν NVIDIA® GeForce RTX™ είναι κατασκευασμένοι για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης που ανατέλλει. Με την υποστήριξη της κορυφαίας αρχιτεκτονικής Ada Lovelace της NVIDIA, οι GPU RTX διαθέτουν DLSS 3 με τεχνολογία AI και προσφέρουν ζωντανούς εικονικούς κόσμους μέσω τεχνολογίας Ray Tracing. Οι εξειδικευμένοι πυρήνες AI Tensor παρέχουν απόδοση αιχμής και δυνατότητες transforming για AI σε παιχνίδια, δημιουργία περιεχομένου, επαγγελματική χρήση και πολλά άλλα. Με την τεχνολογία RTX, ο χρήστης ξεκλειδώνει όλες τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows.

MSI AI Software Suite: AI Engine, AI Artist και AI Noise Cancellation Pro

Σηματοδοτώντας τη δέσμευσή της στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, η MSI λανσάρει επίσης αποκλειστικά, το λογισμικό AI Engine που βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη βελτιστοποιώντας αυτόματα ρυθμίσεις της οθόνης, του ήχου, του προφίλ παροχής ισχύος και του φωτισμού πληκτρολογίου, ανάλογα με την εφαρμογή που “τρέχει” τη δεδομένη στιγμή.

Το AI Artist, μια υπηρεσία text-to-image που λειτουργεί και off-line, βάζει τέλος στις καθυστερήσεις λόγω χαμηλής ταχύτητας του δικτύου, αλλά και στους κινδύνους διαρροής δεδομένων. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί την απόδοση των ισχυρών laptop, προσφέροντας πρόσθετες λειτουργίες όπως δημιουργία εικόνας σε εικόνα, εικόνας σε κείμενο, καθώς και εξαγωγή multilayered αρχείων PSD για επεξεργασία στο Photoshop.

Επιπλέον, το AI Noise Cancellation Pro, το οποίο συνδυάζει προηγμένο hardware με AI-powered noise cancellation software, παρέχει εξαιρετική πιστότητα ήχου ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον, με προσαρμόσιμες θέσεις εγγραφής ήχου και δυνατότητα για επαγγελματική εγγραφή.

Νέα οικογένεια gaming laptop 18 ιντσών: Titan 18 HX / Raider 18 HX / Stealth 18 AI Studio

Η MSI παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη νέα οικογένεια gaming laptop με οθόνη 18 ιντσών, που αποτελείται από το βραβευμένο με CES Award, Titan 18 HX, το ισχυρό Raider 18 HX και το ελαφρύ gaming laptop Stealth 18 AI Studio. Για να επιτύχουν εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο το Titan 18 HX όσο και το Raider 18 HX, είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστές Intel 14ης γενιάς Core i9 και γραφικά NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Series, ενώ το Stealth 18 AI Studio διαθέτει επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra. Επιπλέον, το νέο Titan 18 HX διαθέτει τη μεγαλύτερη vapor chamber cooler thermal στην αγορά και υποστηρίζει MSI OverBoost Ultra, παρέχοντας συνολική ισχύ 270W, ενώ το Raider 18 HX παρέχει εντυπωσιακή πλήρη συνολική ισχύ 250W.

Προσφέροντας καθηλωτική εμπειρία gaming, τα Titan 18 HX, Raider 18 HX και Stealth 18 AI Studio, διαθέτουν μια ολοκαίνουργια οθόνη 18 ιντσών. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν είναι η πρώτη οθόνη mini LED 18 ιντσών 4K 120Hz στον κόσμο, η οποία προσφέρει εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, DisplayHDR 1000 και καλύπτει μια ευρεία χρωματική γκάμα.

Κάθε μοντέλο της σειράς, συμπεριλαμβανομένων των Titan 18 HX, Raider 18 HX και Stealth 18 AI Studio, διαθέτει νέο σχεδιασμό. Το Titan 18 HX αναδεικνύει μια προσέγγιση με επίκεντρο τον χρήστη, με το πρώτο στον κόσμο Seamless RGB Haptic Touchpad και ένα ανανεωμένο μηχανικό πληκτρολόγιο με Cherry Switch. Το Titan 18 HX διαθέτει τέσσερα σετ υποδοχών μνήμης επέκτασης, ώστε η συνολική χωρητικότητα να μπορεί να επεκταθεί έως και τα 128GB. Επιπλέον, περιλαμβάνει τρεις υποδοχές SSD M.2, παρέχοντας δυνατότητες επέκτασης χωρητικότητας αποθήκευσης έως 12 TB. Το επανασχεδιασμένο Raider 18 HX διαθέτει την εμβληματική μπάρα φωτισμού matrix και μια νέα βάση 3D, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση. Το Titan 18 HX και το Stealth 18 AI Studio ξεχωρίζουν για την κατασκευή τους από κράμα μαγνησίου – αλουμινίου, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και κομψή αισθητική, γεγονός που καθιστά το Stealth 18 AI Studio το ελαφρύτερο gaming laptop 18 ιντσών που διατίθεται στην αγορά.

Claw: η πρώτη διεθνώς Meteor Lakepowered φορητή συσκευή gaming

Η MSI παρουσιάζει με υπερηφάνεια το Claw, την πρωτοποριακή φορητή συσκευή gaming που σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Με επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra και τεχνολογία Intel XeSS, βελτιώνει σημαντικά τα fps, εξασφαλίζοντας ομαλό gaming. To MSI Claw είναι εξοπλισμένο με θερμική τεχνολογία MSI Cooler Boost Hyperflow και θερμικό σχεδιασμό intraflow που ανακατευθύνει τη ροή αέρα για να ψύξει τα εσωτερικά εξαρτήματα. Η συσκευή θέτει επίσης, νέα πρότυπα αντοχής της μπαταρίας καθώς με 53Whr, τη μεγαλύτερη μπαταρία στην κατηγορία του, που παρέχει διάρκεια ζωής 2 ωρών, κατ’ ελάχιστο, υπό συνθήκες πλήρους χρήσης.

Διαθέτει επίσης ένα ολοκαίνουργιο user-friendly UI design και το MSI Center M, μια πλατφόρμα για εύκολη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες και ρυθμίσεις. Το γρήγορο game launcher και η άμεση πρόσβαση σε πλατφόρμες, βελτιστοποιούν τη διαδικασία εγκατάστασης και λήψης παιχνιδιών. Το Claw υποστηρίζει επίσης το MSI APP Player, προσφέροντας πρόσβαση όχι μόνο σε παιχνίδια Windows αλλά και σε παιχνίδια για λειτουργικό σύστημα Android.

Εργονομικά σχεδιασμένο για άνεση και ακρίβεια, το MSI Claw εναρμονίζεται στο φυσικό περίγραμμα της λαβής των χεριών, παρέχοντας μια διαισθητική εμπειρία παιχνιδιού για όλους τους χρήστες. Διαθέτοντας οθόνη αφής Full HD 7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz, εξασφαλίζει ένα οπτικά εντυπωσιακό περιβάλλον παιχνιδιού με άμεση απόκριση.

Full Power Gaming Laptop: Vector HX/ Crosshair HX/ Pulse AI

Τα νέα Vector 16/17 HX, Crosshair 16/17 HX και Pulse 16/17 AI, προσφέρουν μεγάλη ισχύ GPU στους gamers, για μια ασυμβίβαστη εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, το Vector 17 HX είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία MSI Overboost, παρέχοντας συνολική ισχύ εξόδου 250W για πρωτοφανείς δυνατότητες gaming.

Τα νέα laptop της σειράς Crosshair HX και Pulse AI διαθέτουν συνολικά 6 exhaust και 2 intake θύρες. Αυτός ο καινοτόμος θερμικός σχεδιασμός ενισχύει τη ροή του αέρα για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη ψύξη και υψηλή απόδοση.

Τα μοντέλα Crosshair 16/17 HX και Pulse 16/17 AI αναδεικνύουν τη δέσμευση της MSI στον καλαίσθητο σχεδιασμό, καθώς διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό πληκτρολογίου RGB 24 ζωνών, που αναβαθμίζει το περιβάλλον παιχνιδιού. Το Crosshair 16/17 HX ξεχωρίζει με το φουτουριστικό μοτίβο ενός διαστημικού σκάφους, ενώ το Pulse 16/17 AI εισάγει ένα πρωτοποριακό μοτίβο ηλεκτρομαγνητικών παλμών, προδιαγράφοντας το μέλλον του design στα laptop.

Για mainstream gamers: Sword HX / Cyborg / Thin 15

Η MSI εμπλουτίζει τη σειρά gaming laptop και για mainstream χρήστες. Το Sword 16/17 HX, σε χρώμα space grey, με υλικά PCR, προσφέρει και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο RGB 24 ζωνών. Το Cyborg 15 AI, με τον νεότερο επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra, διαθέτει φουτουριστικό ημιδιαφανές πλαίσιο, για στυλ και απόδοση. Τέλος, το Thin 15, σε χρώμα cosmos grey, αποτελεί μια κομψή επιλογή με φορητό σχεδιασμό και ημιδιαφανές μπλε φωτιζόμενο πληκτρολόγιο WASD. Η ποικιλία επιλογών της MSI περιλαμβάνει το Cyborg 14, μια προσιτή εναλλακτική λύση 14 ιντσών για χρήστες που αναζητούν στυλ και λειτουργικότητα.

Prestige 16 AI/ Prestige 14 AI/ Prestige 13 AI: λεπτά και ισχυρά

Η νέα οικογένεια Prestige AI τροφοδοτείται από τους επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra. Πρώτο στη σειρά είναι το εξαιρετικά ελαφρύ Prestige 16 AI, βάρους μόλις 1,5 κιλού. Κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου – αλουμινίου, φιλοξενεί μια στιβαρή μπαταρία 99,9 WHr για αξιοσημείωτη διάρκεια χρήσης 19 ωρών. Το Prestige 14 AI ακολουθεί την ίδια λογική με λεπτό και ισχυρό σχεδιασμό, με τη μεγαλύτερη μπαταρία (90 Whrs) στην κατηγορία των 14 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα, είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις 16 ιντσών και 14 ιντσών, υποστηρίζουν φόρτιση έως PD 3.1 140 W για παραγωγικότητα μεγάλης διάρκειας.

Πιστοποιημένες από την Intel Evo και την Nvidia Studio, οι σειρές Prestige 16 AI και Prestige 14 AI συνδυάζουν υψηλή απόδοση και φορητότητα. Ενσωματώνοντας τη GPU NVIDIA® GeForce RTX™ 40 series, αυτά τα laptop προσφέρουν κορυφαία απόδοση για δημιουργικές εφαρμογές. Το Prestige 13 AI Evo, ένα εξαιρετικά ελαφρύ (990 gr) “εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας”, διαθέτει μια μπαταρία 75 WHrs, δηλαδή έως και 50% μεγαλύτερη διάρκεια σε σύγκριση με υπολογιστές της κατηγορίας. Τόσο το Prestige 16 AI όσο και το Prestige 13 AI Evo διαθέτουν οθόνες OLED 16:10 με κάλυψη χρωματικής γκάμας 100% DCI-P3 για ρεαλιστική απεικόνιση.

Content Creation Series: σχεδιασμένα για “δημιουργούς”

Η MSI ανανέωσε και τη σειρά laptop για content creators, με τα νέα Creator Z17 HX Studio, Creator 16 AI Studio, Creator M14 και Creator M16 HX. Το Creator Z17 HX Studio διαθέτει vapor chamber cooler thermal design, ιδιότητα που τον χαρακτηρίζει ως τον πιο ισχυρό φορητό υπολογιστή content creation όλης της εν λόγω σειράς. Το ολοκαίνουργιο Creator 16 AI Studio διαθέτει επίσης οθόνη OLED 16:10, βελτιώνοντας την οπτική εμπειρία και διασφαλίζοντας ότι οι δημιουργοί μπορούν να “ζωντανέψουν” τα οράματά τους με απαράμιλλη ακρίβεια. Με βάρος μικρότερο από 2 κιλά, το Creator 16 αποτελεί “φορητή μονάδα παραγωγής” και είναι η ιδανική λύση για επαγγελματίες που χρειάζονται ένα laptop που μεταφέρεται εύκολα. Επεκτείνοντας το φάσμα των επιλογών, η MSI παρουσιάζει τα Creator M14 και Creator M16 HX. Αυτές οι προσθήκες παρέχουν στους δημιουργούς μια ευρύτερη γκάμα επιλογών, καλύπτοντας διαφορετικές προτιμήσεις και απαιτήσεις.

Η MSI συνεχίζει να επεκτείνει τον αριθμό των φορητών υπολογιστών της, ωθώντας στα όρια τόσο τις επιδόσεις τους όσο και το design τους. Η εισαγωγή ολοκαίνουργιων φορητών υπολογιστών AI, σε συνδυασμό με τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά AI της MSI, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην τεχνολογία των laptop.

Πηγή