Διάφορα

Πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα

Τα χειροποίητα κοσμήματα αποτελούν ένα από τα ομορφότερα χόμπι με τεράστια απήχηση σε όλον τον κόσμο. Ένα χόμπι που μάλιστα μπορεί πολύ εύκολα να σας προσφέρει και κάποιο κέρδος. Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους δημιουργούς χειροποίητων κοσμημάτων είναι το «πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ». Για όλους εσάς λοιπόν που αναζητάτε επίσης την ίδια απάντηση, ετοιμάσαμε το συγκεκριμένο άρθρο για να σας δώσουμε μερικές λύσεις στο πώς να πουλήσετε τα χειροποίητα κοσμήματά σας στο ίντερνετ.

Πώληση χειροποίητων κοσμημάτων online

Η πώληση χειροποίητων κοσμημάτων online αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να μετατρέψετε το χόμπι σας σε επάγγελμα. Σίγουρα δεν θέλουμε να δώσουμε ψεύτικες ελπίδες σε κανέναν. Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει γνωρίσει ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό κάτι που φυσικά οδηγεί και στην αύξηση του ανταγωνισμού. Προκειμένου να καταφέρετε να πουλήσετε τα χειροποίητα κοσμήματα σας στο ίντερνετ θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά, να έχετε υπομονή και επιμονή και να μην τα παρατήσετε εύκολα. Σίγουρα δεν θα πλουτίσετε (όχι αμέσως τουλάχιστον) αλλά κάλλιστα μπορείτε με την πάροδο του χρόνου να αποκτήσετε ένα εισόδημα.

Η καλύτερη επιλογή μακροπρόθεσμα θα είναι να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση και να κατασκευάσετε το δικό σας eshop χειροποίητων κοσμημάτων. Ωστόσο μια κίνηση σαν αυτή απαιτεί αρκετή έρευνα και είναι δύσκολο να υλοποιηθεί από την αρχή. Για τον λόγο αυτό σας ετοιμάσαμε έναν οδηγό για το πώς να πουλήσετε χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ εύκολα και γρήγορα.

1. Etsy – Πώληση χειροποίητων κοσμημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο

Το Etsy αποτελεί την κορυφαία ιστοσελίδα πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί έναν κολοσσό του διαδικτύου με χιλιάδες δημιουργούς να διαθέτουν τα χειροποίητα κοσμήματα που έχουν κατασκευάσει προς πώληση. Σίγουρα κάθε δημιουργός χειροποίητων προϊόντων θα πρέπει να δοκιμάσει την συγκεκριμένη πλατφόρμα αφού αποτελεί την κορυφαία στο είδος της.

Πώς να πουλήσεις χειροποίητα κοσμήματα στο Etsy

Η διαδικασία δημιουργίας του δικού σας καταστήματος στο Etsy και η πώληση χειροποίητων κοσμημάτων είναι μια πανεύκολη διαδικασία. Χωρίς να απαιτούνται γνώσεις το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε το δικό σας κατάστημα και να αρχίσετε να ανεβάζετε τα προϊόντα σας. Αν κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο, θα δείτε αρκετές επιτυχημένες ιστορίες με ανθρώπους που κυριολεκτικά πλούτισαν. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολα και ωραία.  Σίγουρα οι προοπτικές είναι τεράστιες, ωστόσο όπως κάθε πράγμα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Θετικά πώλησης χειροποίητων προϊόντων στο Etsy

  1. Εύκολη δημιουργία καταστήματος. Η δημιουργία του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος στο Etsy αποτελεί μια πολύ απλή διαδικασία. Κάνοντας εγγραφή και συμπληρώνοντας μερικές πληροφορίες είστε έτοιμοι να πουλήσετε τα προϊόντα σας. Η καταχώρηση των χειροποίητων δημιουργιών σας στο Etsy είναι επίσης πολύ εύκολη αφού το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικές φωτογραφίες και πληροφορίες για την δημιουργία σας όπως τίτλο, περιγραφή, υλικά κατασκευής κλπ. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά δηλαδή μπορείτε να ξεκινήσετε την πώληση χειροποίητων κοσμημάτων στο ίντερνετ.
  2. Οικονομική επιλογή με μόλις 0,20€ ανά καταχώρηση. Το κόστος για την καταχώρηση των προϊόντων σας στο Etsy είναι αρκετά μικρό. Συγκεκριμένα θα σας ζητηθεί να καταβάλετε το ποσό των 20 λεπτών για κάθε προϊόν που ανεβάζετε. Το κόστος αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερις μήνες που το προϊόν σας παραμένει προς πώληση στην σελίδα σας. Αν και το κόστος είναι ελάχιστο, όπως θα δούμε και παρακάτω στα αρνητικά δεν είναι το μόνο. Με κάθε πώληση που θα πραγματοποιήσετε μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα πρέπει να καταβάλετε κάποιο ποσοστό επί των πωλήσεων.
  3. Εκατομμύρια κόσμος αναζητά χειροποίητα κοσμήματα και προϊόντα στο Etsy. Το Etsy αποτελεί την κορυφαία αγορά σε χειροποίητα κοσμήματα με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά να αναζητούν προϊόντα που τους ενδιαφέρουν. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε ενέργειες για να κερδίσετε επισκέπτες στα προϊόντα σας αφού το Etsy θα φροντίσει για αυτό. Αν ωστόσο οι φωτογραφίες σας δεν είναι αρκετά ελκυστικές και δεν προσθέσετε αναλυτικές περιγραφές, λέξεις κλειδιά κλπ στα προϊόντα σας πιθανόν να μην εμφανιστείτε στις πρώτες σελίδες και να μην δεχθείτε αρκετές επισκέψεις.

Αρνητικά του Etsy

  • Πολλά προϊόντα και τεράστιος ανταγωνισμός στις τιμές. Όπως προαναφέραμε το Etsy αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα σε χειροποίητες δημιουργίες. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες δημιουργεί διαθέτουν τα προϊόντα τους προς πώληση στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν αρνητικό παράγοντα αφού τα προϊόντα σας μπορεί να «χαθούν» στον τεράστιο αριθμό προϊόντων που φιλοξενεί η πλατφόρμα. Επιπρόσθετα, οι τιμές των χειροποίητων κοσμημάτων σας θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικές. Με ολοένα και περισσότερους δημιουργούς να προωθούν τις δημιουργίες τους στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι τιμές τους μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστες για εσάς.
  • Υψηλά Έξοδα αποστολής για εξωτερικό. Η αγορά του Etsy κυρίως φιλοξενεί επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Αυτό συμαίνει ότι τα προϊόντα σας απευθύνονται σε χώρες του εξωτερικού. Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι καμία ελληνική εταιρεία δεν σας προσφέρει την δυνατότητα να αποστείλετε τα προϊόντα σας στο εξωτερικό με χαμηλά έξοδα αποστολής. Σε γενικές γραμμές θα χρειαστείτε 12-15€ για να αποστείλετε τα προϊόντα σας σε ευρωπαϊκές χώρες με την αργή αποστολή. Δεν συζητάμε καν για χώρες εκτός ΕΕ ή για Express αποστολή. Καταχωρώντας όμως τα συγκεκριμένα έξοδα αποστολής είναι αποθαρρυντικό για τους επισκέπτες του Etsy. Ιδικά όταν ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων προσφέρει δωρεάν παράδοση.
  • Ποσοστό ~3,5% επί των πωλήσεων. Ένα επίσης μεγάλο αρνητικό είναι το ποσοστό επί των πωλήσεων που θα πρέπει να καταβάλετε. Για κάθε πώληση που θα πραγματοποιήσετε μέσω της πλατφόρμας του Etsy θα σας γίνει κράτηση του 3,5% περίπου.

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα παραπάνω, θεωρούμε ότι η έναρξη καταστήματος πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων στο Etsy αποτελεί μια επιλογή που αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες καθώς και να κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα πατώντας εδώΣε περίπτωση που εγγραφείτε μέσω του συνδέσμου που σας δώσαμε, το Etsy θα σας ανταμείψει με δωρεάν καταχώρηση των προϊόντων σας.

2. Πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ μέσω του Jamjar;

Το Jamjar αποτελεί ένα από τα κορυφαία δίκτυα πώλησης χειροποίητων δημιουργιών στην Ελλάδα. Η ιδέα πρωτοξεκίνησε από δύο εργαζόμενα κορίτσια, ενώ σύντομα κέρδισε και το ενδιαφέρον της εταιρείας Skroutz. Πλέον τον jamjar, ως μέλος του ομίλου Skroutz σου παρέχει την δυνατότητα να εγγραφείς, να δημιουργήσεις το δικό σου κατάστημα και να πουλήσεις χειροποίητα κοσμήματα καθώς και  κάθε άλλη δημιουργία σου εύκολα και γρήγορα.

Πώληση χειροποίητων κοσμημάτων στο Jamjar

Πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο Jamjar

Η διαδικασία ανάρτησης προϊόντων είναι αρκετά όμοια με αυτή του Etsy ενώ δεν απαιτείτε κάποιο κόστος για κάθε καταχώρηση προϊόντων. Προκειμένου να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα του Jamjar θα πρέπει απλά να καταβάλετε μια εφάπαξ συνδρομή και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει αρκετά θετικά και αρνητικά στου χρήστες της. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά.

Θετικά

  • Εύκολο στην διαχείριση και την πώληση προϊόντων. Όπως προαναφέραμε η διαδικασία δημιουργίας του δικού σας Jamjar καταστήματος όπως και η ανάρτηση των προϊόντων σας είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία. Δεν απαιτούνται ούτε γνώσεις ούτε ιδιαίτερος χρόνο για αυτό.
  • Λαμβάνει αρκετές μηνιαίες επισκέψεις. Το Jamjar έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία στην χώρα μας. Ο αριθμό των επισκεπτών της ιστοσελίδας είναι αρκετά μεγάλος αφού η εταιρεία προσπαθεί συνεχώς να προωθήσει την πλατφόρμα της με διαφημίσεις και promotion. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι από μεριά σας δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια για να «φέρετε πελάτες».
  • Προβολή προϊόντων στο Skroutz. Ένα πολύ θετικό που σας παρέχει το Jamjar είναι η προβολή των προϊόντων σας στην μηχανή αναζήτησης του Skroutz. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι με την καταχώρηση των προϊόντων σας στο Jamjar, αυτά θα προβληθούν σε ένα ευρύ κοινό.
  • Απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και επαγγελματίες. Ένα από τα πολύ θετικά είναι ότι η πλατφόρμα παρέχει την δυνατότητα και σε επαγγελματίες να συμμετέχουν. Μάλιστα με την διαδικασία της αυτοτιμολόγησης τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα.

Αρνητικά

  • Κόστος Εγγραφής 100€. Σε αντίθεση με το Etsy που απαιτείται να πληρώσετε ανά καταχώρηση, στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσετε είναι το ποσό των 100€ κατά την εγγραφή σας. Σίγουρα δεν είναι μεγάλο το ποσό, ωστόσο το κατατάξαμε στα αρνητικά καθότι αρκετοί νέοι δημιουργοί είναι διστακτικοί στο να επενδύσουν κάποιο ποσό στο ξεκίνημά τους.
  • Πουλάτε σε τιμές χονδρικής και στα προϊόντα σας προστίθεται προσαύξηση. Κατά την καταχώρηση ενός προϊόντος, εσείς ορίζεται το ποσό που θέλετε να λάβετε με την πώλησή του. Εν συνεχεία το Jamjar πουλά στον τελικό πελάτη σε τιμή λιανικής και συγκεκριμένα αυξημένη κατά 35 % επί της χονδρικής τιμής για προϊόντα που αγοράζει από εταιρείες και 20% για προϊόντα που προμηθεύεται από ιδιώτες. Στην τελική τιμή θα συμπεριληφθεί και το τέλος συσκευασίας, αφού θα σας έχει ήδη στείλει συσκευασίες ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε τα προϊόντα που θα αποστείλετε.
  • Απαιτούν επαγγελματικές φωτογραφίες. Ένα ίσως αρνητικό για κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά για την φωτογραφία είναι ότι απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα η κεντρική φωτογραφία του προϊόντος σας θα πρέπει να είναι σε λευκό background χωρίς κανένα άλλο στοιχείο (πλαίσιο, λογότυπο, συσκευασία συνοδευτικά αντικείμενακλπ.). Ο λόγος είναι ότι οι συγκεκριμένες απαιτήσεις απαιτούνται από τον Skroutz ώστε να προβληθούν τα προϊόντα σας και εκεί. Επιπρόσθετα θα συναντήσετε και έναν μικρό περιορισμό στις διαστάσεις της φωτογραφίας. Συγκεκριμένα, η μία τουλάχιστον από τις δύο διαστάσεις του καθαρού προϊόντος (το αντικείμενο δηλαδή χωρίς το φόντο), θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 pixels.

Η ελληνική εκδοχή του Etsy ακούει λοιπόν στο όνομα Jamjar και σας παρέχει αρκετά πλεονεκτήματα στην πώληση χειροποίητων κοσμημάτων. Εάν λοιπόν είσαι και εσύ από αυτούς που αναρωτιούνται πως θα πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ, αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή. Συνδυαστικά φυσικά με το Etsy, το οποίο παρέχει τα δικά του πλεονεκτήματα και δεν θα πρέπει να το παραβλέψετε σε καμία περίπτωση. Γα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Jajmar, πατήστε εδώ

3. Πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα με δικό μου eshop

Η Κατασκευή eshop πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων αποτελεί θα λέγαμε μια μακροπρόθεσμη επιλογή η οποία φυσικά θα σας επιφέρει και το μεγαλύτερο κέρδος. Αφού δοκιμάσετε τις δύο ανωτέρω επιλογές (Etsy & Jamjar) καλό θα ήταν να σκεφτείτε το ενδεχόμενο έναρξης επιχείρησης και δημιουργίας του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος. Με τον τρόπο αυτό θα κάνετε ένα μεγάλο βήμα στην αγορά και θα προβληθείτε πλέον ως επαγγελματίες δημιουργοί.

eshop για Πώληση Χειροποίητων κοσμημάτων

Κόστος κατασκευή ιστοσελίδας για χειροποίητα κοσμήματα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά αναφορικά με το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αλήθεια είναι ότι σαν επιλογή δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, αφού το κόστος θα είναι σαφώς μεγαλύτερο. Οι τιμές για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ξεκινούν συνήθως από 800€ και μπορεί να φτάσει και μέχρι 2000€, ανάλογα του είδους καταστήματος, του αριθμού προϊόντων κλπ. Πριν απογοητευτείτε και πείτε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δώσετε ένα τέτοιο ποσό, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μια επένδυση σαν αυτή μπορεί σε βάθος χρόνου να σας επιφέρει το μεγαλύτερο κέρδος. Μάλιστα, για όσους ενδιαφέρονται για το δικό τους eshop, μπορούμε να σας το παρέχουμε εμείς σε συνεργασία με το Seo-Keimena.gr με μόνο 450€.

Εάν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε τα χειροποίητα προϊόντα σας με δικό σας eshop, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες επί του θέματος.

Θετικά κατασκευής eshop για πώληση χειροποίητων κοσμημάτων:

  • Δεν χάνεται λεφτά από ποσοστά των πωλήσεων
  • Στοχεύετε στο κοινό που εσείς θέλετε
  • Αποκτάται θετική φήμη στο διαδίκτυο
  • Διαχειρίζεστε εύκολα την ιστοσελίδα σας
  • Επιλέγετε εσείς το design του καταστήματός σας.

Αρνητικά ενός eshop

Η κατασκευή eshop, φυσικά απαιτεί παραπάνω σχεδιασμό από την δημιουργία ενός καταστήματος στο Jamjar ή το Etsy. Η συγκεκριμένη επιλογή θα πρέπει να γίνει αφού έχετε δοκιμάσει τις παραπάνω μεθόδους και έχετε δει ότι τα προϊόντα σας έχουν απήχηση στην αγορά. Το κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερο ενώ θα χρειαστούν και επιπλέον κόστη για διαφήμιση, αφού θα πρέπει να κάνετε την επωνυμία σας γνωστή στο κοινό.  Ωστόσο το κέρδος που μπορείτε να αποκομίσετε από το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη επιλογή.

Δημιουργία οικονομικού ηελκτρονικού καταλόγου

Εάν η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, η έναρξη επαγγέλματος και όλα αυτά σας φαντάζουν δύσκολα και κουραστικά, η εταιρεία μας σας παρέχει την δυνατότητα να φτιάξετε τον δικό σας ηλεκτρονικό κατάλογο προϊόντων προκειμένου να προωθήσετε τις χειροποίητες δημιουργίες. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Εν κατακλείδι,  το πώς να πουλήσω χειροποίητα κοσμήματα στο ίντερνετ δεν είναι κάτι δύσκολο. Συνοπτικά οι άμεσοι τρόποι που έχετε στην διάθεσή σας είναι:

  1. Δημιουργία καταστήματος στο Etsy
  2. Δημιουργία καταστήματος στο Jamjar
  3. Κατασκευή του δικού σας eshop ή ηλεκτρονικού καταλόγου

Πηγή