Διάφορα

Τι είναι οι ημιπολύτιμοι λίθοι;

Αρκετός είναι ο κόσμος που αναρωτιέται τι είναι οι ημιπολύτιμοι λίθοι και ποια είναι η αξία τους όταν χρησιμοποιούνται σε χειροποίητα κοσμήματα. Ως ημιπολύτιμος λίθος ορίζεται η πέτρα που φέρει κάποια αξία. Πρόκειται είτε για ορυκτά, όπως ο αμέθυστος, ο χαλαζίας και το τιρκουάζ, ωστόσο μπορεί να προέρχεται και από κάποιον φυτικό ή ζωικό οργανισμό όπως για παράδειγμα τα μαργαριτάρια, το κεχριμπάρι, το κοράλλι κλπ.

Η διαφορά των ημιπολύτιμων λίθων με τους πολύτιμους είναι φυσικά η χρηματική τους αξία. Ως πολύτιμοι λίθοι θεωρούνται τα διαμάντια, τα ρουμπίνια, τα σμαράγδια και τα ζαφείρια. Η αξία τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των ημιπολύτιμων λίθων και αυτός είναι και ο λόγος που η χρήση τους γίνεται συνήθως σε κοσμήματα κατασκευασμένα από χρυσό.

Γιατί να επιλέξετε κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους;

Τα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους θεωρούνται ως αξεσουάρ πολυτελείας λόγω της υπέροχης αισθητικής τους, την λαμπερότητα και φυσικά το κόστος τους. Ένεκα του ότι οι συγκριμένες πέτρες είναι πιο όμορφες και σπάνιες, χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων από την αρχαιότητα ακόμη. Λαοί όμως αυτή της Αρχαίας Ελλάδος, η Αζτέκοι, οι Αιγύπτιου και αρκετοί ακόμη τιμούσα ιδιαίτερα τους ημιπολύτιμους λίθους σε κοσμήματα και φυλαχτά.

Πέρα της εξαιρετικής τους αισθητικής, οι ημιπολύτιμοι λίθοι προσφέρουν και σημαντικές ιδιότητες. Φυσικά κάθε πέτρα είναι διαφορετική και χαρακτηρίζετε από τα δικά της οφέλη. Ωστόσο ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι ο αμέθυστος.

Ο αμέθυστος έχει χαρακτηριστεί ως ένα πνευματικό ορυκτό αφού βασικές ιδιότητες ποτ προσφέρει είναι η ηρεμία, ο αυτοέλεγχος και η χαλάρωση. Στα επιπρόσθετα οφέλη του είναι και οι βελτίωση της μνήμης, η ανακούφιση από πονοκεφάλους και η αποβολή άγχους και στρες. Σε γενικές γραμμές, ο αμέθυστος αποβάλει την αρνητική ενέργεια κάτι που φυσικά θα βοηθήσει και στην καταπολέμηση αϋπνιών. Αναλυτικότερες πληροφορίες για τον αμέθυστο θα ακολουθήσουν και σε μεταγενέστερο άρθρο μας.

Διπλό ατσάλινο κολιέ αμέθυστος – 23€

Ένας επίσης αρκετά δημοφιλής ημιπολύτιμος λίθος είναι και το τιρκουάζ. Μπορείτε να βρείτε μερικές πληροφορίες για την συγκεκριμένη πέτρα στο άρθρο μας «Οι ιδιότητες του τιρκουάζ». Έτσι, συνοψίζοντας, άλλες πέτρες έχουν πνευματικές ιδιότητες και άλλες θεραπευτικές.

Ατσάλινο κολιέ με πέτρα τιρκουάζ - ημιπολύτιμοι λίθοι
Ατσάλινο κολιέ με τιρκουάζ πέτρα – 12€

Ημιπολύτιμοι λίθοι – κοσμήματα

Στο kosmimax στόχος μας είναι να προσφέρουμε μερικές όμορφες και ποιοτικές λύσεις σε χειροποίητα κοσμήματα κάθε είδους. Τα προϊόντα μας διαρκώς θα ενημερώνονται με νέες δημιουργίες. Στις κατηγορίες μας όπως μπορείτε να δείτε, θα βρείτε χειροποίητα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. Περισσότερα προϊόντα θα είναι σύντομα κοντά σας…

Πηγή