Τεχνολογία

19.400 θέσεις άνοιξε η Google στην Ελλάδα!


29 Sep 19.400 θέσεις άνοιξε η Google στην Ελλάδα!

Posted at 17:14h
in BUSINESS
by Soustas

Πότε έγινε η Ελλάδα στρατηγικός κόμβος τηλεπικοινωνιακής διασύνδεσης Μ. Ανατολής και Αφρικής με την Ευρώπη και δεν το πήραμε χαμπάρι; Εδώ δεν πιάνει ακόμη 5G στην Καισαριανή. Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 18 κέντρα δεδομένων, τα περισσότερα (10) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (5). Την πρώτη πεντάδα των χωρών με τα περισσότερα data centers το 2022 συγκροτούν, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, οι ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Κίνα και ο Καναδάς.

Την κατασκευή ενός νέου data center στην Ελλάδα ανακοινώσε η Google καθιστώντας τη χώρα μας ψηφιακό και τεχνολογικό κόμβο στη ΝΑ Ευρώπη. Οι ανακοινώσεις έγιναν από την πρόεδρο της Google Cloud International, Άντερ Φοξ-Μάρτιν, και την πρόεδρο ΝΑ Ευρώπης της Google Πέγκυ Αντωνάκου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σχέδιο αυτό, όπως τόνισε η Πρόεδρος της Google Cloud International κυρία Adaire Fox Martin επικαλούμενη σχετική μελέτη της AlphaBeta Economics, θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ δολάρια στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Το επενδυτικό σχέδιο και τα προγράμματα που παρουσίασαν η κυρία Fox Martin και η επικεφαλής της Google ΝΑ Ευρώπης κυρία Πέγκυ Αντωνάκου «πατάνε» συνολικά σε πέντε πυλώνες. Σε αυτούς είναι:

– η δημιουργία του Cloud Region, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας προσδίδοντας της παράλληλα και περιφερειακό ρόλο στον ψηφιακό χάρτη,

– η δημιουργία δύο Κέντρων Αριστείας σε συνεργασία με την Deloitte σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αφιερωμένα στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη όπου θα αναπτύσσονται λύσεις που βασίζονται στο cloud και τη μηχανική εκμάθηση για την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή

– η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος που θα βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν τον βιώσιμο μετασχηματισμό τους και να επικοινωνήσουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις, σε συνεργασία και με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC)

– η υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων υποεκπροσωπούμενων κοινοτήτων που επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις και στον οικοτουρισμό στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ανακοινώθηκε πως ο  φιλανθρωπικός βραχίονας του πολυεθνικού Ομίλου, Google.org, θα προσφέρει στον οργανισμό INCO και στο Impact Hub χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ

– η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο κοινό μέσα απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture σε συνεργασία με το υπ. Πολιτισμού.

“Πρόκειται για διαρκή μεταρρυθμιστική διαδικασία στον ψηφιακό μετασχηματισμό όχι μόνο των μεγάλων αλλά και των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, όπως αυτές του τουρισμού που χρησιμοποιούν εργαλεία ψηφιακού μάρκετιγκ για να προωθήσουν το προϊόν τους” είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι θα διοχετευθούν πάνω από 10 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ σε όλους τους τομείς παραγωγής από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την βιομηχανία και τις υπηρεσίες.

Τι δεν μας λένε; Η Google χρησιμοποιεί κάθε τέχνασμα που μπορεί για να πληρώνει τον ελάχιστο εταιρικό φόρο.  Πχ, η Google μετέφερε 23 δισεκατομμύρια δολάρια στον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων το 2017. Η φορολογική στρατηγική, γνωστή ως «Double Irish, Dutch Sandwich», είναι νόμιμη και επιτρέπει στην Google να αποφύγει την ενεργοποίηση των φόρων εισοδήματος των ΗΠΑ ή της ευρωπαϊκής παρακράτησης φόρων στα κεφάλαια, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της στο εξωτερικό.

Πηγή: Provocateur.gr

Πηγή