Τεχνολογία

9 Ιουλίου 1981 / Σαν σήμερα μας συστήνεται ο Super Mario! χαρακτήρας του Mario είναι σήμερα γνωστός σε όλο τον κόσμο. Η δημιουργία του θρυλικού σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Shigeru Miyamoto, όμως, δεν είχε καν όνομα την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στις οθόνες των arcade μηχανημάτων.

Το επίσημο ντεμπούτο του Mario έγινε σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια, στις 9 Ιουλίου 1981. Το παιχνίδι στο οποίο τον συναντάμε είναι το Donkey Kong. Ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν να ξεπεράσεις τα εμπόδια του Donkey Kong για να ανέβεις στα επίπεδα, με τελικό στόχο να φτάσεις στην Pauline. Αρχικά ο Mario ήταν γνωστός απλά ως Jumpman.

Τα συστατικά ενός Mario παιχνιδιού υπήρχαν ήδη από το Donkey Kong. Ο Mario πήρε επίσημα το όνομά του το 1982, ο χαρακτήρας που πρέπει να σώσει μετατρέπεται σε πριγκίπισσα και κάπως έτσι φτάνουνε στην κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού Super Mario Bros το 1985 για το Nintendo Entertainment System. Στο πρώτο παιχνίδι εμφανίζεται και ο Luigi με τον Bowser. Σε επόμενα παιχνίδια προστίθενται ακόμα περισσότεροι χαρακτήρες, τόσο φιλικοί όσο και εχθρικοί, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι πάντα ο Mario.

Το format του παιχνιδιού παραμένει μέχρι και σήμερα ίδιο. Οι βασικές διαφορές είναι πως με τα χρόνια ο Mario απέκτησε νέες δυνατότητες και πως πλέον είναι 3D. Στο Super Mario Odyssey για το Nintendo Switch, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιεί το καπέλο του ως βοηθό. Μέσα στα χρόνια ο Mario έχει γίνει raccoonμέλισσα ακόμα και… γάτα αλλά η αποστολή ήταν πάντα η ίδια, να σώσει την πριγκίπισσα Peach και το Βασίλειο.Source link