500 εκατ. δολάρια σήκωσε η Revolut
25 Feb 500 εκατ. δολάρια σήκωσε η Revolut

Posted at 14:24h
in BUSINESS
by Soustas

Περί τα 500 εκατ. δολάρια «σήκωσε» η Revolut στον νέο γύρο χρηματοδότησης, γεγονός που την κατατάσσει στις πολυτιμότερες fintech εταιρείες της Ευρώπης.

Μετά τα 500 εκατ. ευρώ τα οποία συγκέντρωσε στη 4η χρηματοδότησή της, η αξία της εταιρείας ανέρχεται στα 5,5 δισ. δολάρια.

Κύριος επενδυτής του συγκεκριμένου γύρου είναι η αμερικανική TCV, με έδρα τη Silicon Valley, ωστόσο αρκετοί υφιστάμενοι επενδυτές συμμετείχαν επίσης στον συγκεκριμένο γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω χρηματοδότηση ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από την αποτίμηση του προηγούμενου γύρου χρηματοδότησης το 2018.

Το 2019 η Revolut αύξησε των αριθμό των πελατών της κατά 169%

Σύμφωνα με τον Nikolay Storonsky, διευθύνοντα σύμβουλο της Revolut, η επένδυση ήρθε λόγω του «επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας» και φυσικά λόγω της υψηλής πελατειακής ζήτησης και της ισχυρής οικονομικής απόδοσης της Revolut. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 η Revolut αύξησε των αριθμό των πελατών της κατά 169%, τον αριθμό των ενεργών καθημερινών πελατών κατά 380% ενώ τα οικονομικά τις έσοδα αυξήθηκαν το 2018 κατά 354%.

Η Revolut θα χρησιμοποιήσει τις επενδύσεις για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, καθώς και για την ενίσχυση των ατομικών και εταιρικών λογαριασμών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων που θα συμβάλλουν  στην επιτάχυνση της καθημερινής χρήσης των λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες δανεισμού για τους πελάτες ατομικών και εταιρικών λογαριασμών, την επέκταση λογαριασμών αποταμίευσης υψηλών επιτοκίων πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών και την ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Revolut θα επικεντρωθεί επίσης στην περαιτέρω ανάπτυξη των Premium και Metal λογαριασμών, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες ροές εσόδων για την Revolut, σημειώνοντας αύξηση 154% πέρυσι. Οι Premium και Metal λογαριασμοί της Revolut περιλαμβάνουν ποικίλα οφέλη για τους πελάτες, όπως απεριόριστο συνάλλαγμα, δωρεάν προμήθεια μετοχικών συναλλαγών και ταξιδιωτική ασφάλιση.

Σχολιάζοντας τη νέα επένδυση, ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, δήλωσε: «Είμαστε σε μια αποστολή να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλατφόρμα – μια ενιαία εφαρμογή όπου οι πελάτες μας μπορούν να διαχειριστούν όλα τα καθημερινά οικονομικά τους και αυτή η επένδυση αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο επιχειρηματικό μας μοντέλο. Προχωρώντας μπροστά, εστιάζουμε στην ανάπτυξη των τραπεζικών εργασιών μας στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τη Revolut ως καθημερινό λογαριασμό τους, προσπαθώντας να κάνουμε την εταιρεία μας κερδοφόρα. Η TCV έχει μια μακρά ιστορία σε επενδύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους καθώς προετοιμαζόμαστε για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού μας».

Από πλευράς του ο John Doran, Γενικός Συνεργάτης στη TCV σχολιάζοντας  την επένδυση δήλωσε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον Nik, τον Vlad και ολόκληρη την ομάδα της Revolut. Χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία και με μια αδιάκοπη έμφαση στην ευχαρίστηση των πελατών, η Revolut έχει δημιουργήσει μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες της που υπερβαίνει το οτιδήποτε υπάρχει στις υπάρχουσες τράπεζες. Ανυπομονούμε να στηρίξουμε την ομάδα για το ταξίδι της στην δημιουργία της Revolut σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον κόσμο».

Πηγή: insider.gr

Like this:

Like Loading…Source link