Τεχνολογία

5 Tech Hacks που θα σου γλιτώσουν χρήματα


03 Mar 5 Tech Hacks που θα σου γλιτώσουν χρήματα

Posted at 01:15h
in LIFE TECH
by Soustas

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τη χρησιμοποιήσετε για να εξοικονομήσετε χρήματα. Ακολουθούν πέντε τεχνολογικά τεχνάσματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα:

Χρησιμοποιήστε δωρεάν διαδικτυακές πηγές

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από δωρεάν πηγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι και εφαρμογές που προσφέρουν δωρεάν ή χαμηλού κόστους εναλλακτικές λύσεις σε ακριβά προγράμματα λογισμικού. Μπορείτε επίσης να βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία, μαθήματα και σεμινάρια για διάφορα θέματα, από τα προσωπικά οικονομικά μέχρι τις επισκευές στο σπίτι. Επιπλέον, πολλές βιβλιοθήκες προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, περιοδικά και εφημερίδες για τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να πληρώσετε. Αξιοποιώντας αυτές τις δωρεάν πηγές, μπορείτε να μάθετε νέες δεξιότητες, να βελτιώσετε τις γνώσεις σας και να εξοικονομήσετε χρήματα στην πορεία.

Εγκαταστήστε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη

Ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στο λογαριασμό της ενέργειάς σας. Με έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα με βάση το πρόγραμμά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία να είναι χαμηλότερη όταν βρίσκεστε στη δουλειά ή κοιμάστε και υψηλότερη όταν είστε στο σπίτι. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα στο λογαριασμό ενέργειας μειώνοντας το κόστος θέρμανσης και ψύξης.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή προϋπολογισμού

Μια εφαρμογή προϋπολογισμού μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας και να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές προϋπολογισμού, όπως το Mint και το You Need a Budget, που σας επιτρέπουν να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας. Μπορείτε επίσης να κατηγοριοποιήσετε τα έξοδά σας για να δείτε πού ξοδεύετε τα περισσότερα χρήματα και να προσαρμόσετε ανάλογα τον προϋπολογισμό σας.

Εγγραφείτε σε συνδρομητικές υπηρεσίες

Πολλές εταιρείες προσφέρουν συνδρομητικές υπηρεσίες που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα.  Μπορείτε να εγγραφείτε σε συνδρομητικές υπηρεσίες για πράγματα όπως συνδρομές γυμναστηρίου ή υπηρεσίες streaming, οι οποίες μπορεί να είναι πιο αποδοτικές από το να πληρώνετε για αυτές τις υπηρεσίες σε μηνιαία βάση.

Χρησιμοποιήστε ιστοσελίδες σύγκρισης

Οι ιστότοποι σύγκρισης μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για τα πάντα, από ασφάλειες μέχρι ταξίδια. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, ειδικά αν πρόκειται να κάνετε μια μεγάλη αγορά.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν πολλά τεχνολογικά hacks που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα. Είτε πρόκειται για τη χρήση εφαρμογών επιστροφής χρημάτων, είτε για την εγκατάσταση ενός προγραμματιζόμενου θερμοστάτη είτε για τη χρήση μιας εφαρμογής προϋπολογισμού, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας. Γιατί λοιπόν να μην τις δοκιμάσετε και να δείτε πόσα μπορείτε να εξοικονομήσετε;

Πηγή