Τεχνολογία

10 δωρεάν software που αξίζει να τσεκάρεις!


31 Jan 10 δωρεάν software που αξίζει να τσεκάρεις!

Posted at 01:11h
in INTERNET, PC, SOFTWARE
by Soustas

Πλέον τα προγράμματα και οι εφαρμογές που κυκλοφορούν είναι αμέτρητα. Το θετικό είναι πως υπάρχουν πραγματικά διαμάντια στο διαδίκτυο που είναι δωρεάν και σίγουρα πρέπει να τσεκάρεις! Στο σημερινό άρθρο συγκέντρωσα τα καλύτερα από αυτά και ελπίζω να σε βοηθήσουν στην παραγωγικότητα αλλά και στα καθημερινά σου tasks:

Το Trello είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο διαχείρισης έργων που χρησιμοποιεί ένα οπτικό σύστημα τύπου kanban για να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειρίζονται εργασίες και έργα. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε πίνακες για διάφορα έργα και, στη συνέχεια, να προσθέτετε κάρτες για να αντιπροσωπεύετε μεμονωμένες εργασίες ή αντικείμενα. Κάθε κάρτα μπορεί να ανατεθεί σε μέλη της ομάδας, να επισημανθεί με ημερομηνίες λήξης και να περιλαμβάνει συνημμένα αρχεία και σχόλια. Αυτό διευκολύνει τη διαπίστωση της προόδου ενός έργου με μια ματιά, καθώς και την επικοινωνία και τη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας. Το Trello ενσωματώνεται επίσης με πολλά άλλα εργαλεία και υπηρεσίες, όπως το Google Drive, το Slack και το GitHub, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη ροή εργασίας σας. Το Trello προσφέρει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή πακέτα, με το δωρεάν πακέτο να προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά και το επί πληρωμή πακέτο να προσφέρει πιο προηγμένα χαρακτηριστικά και αυξημένη λειτουργικότητα.

Το Slack είναι ένα εργαλείο ομαδικής επικοινωνίας που προσφέρει άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων, κοινή χρήση αρχείων και ενσωμάτωση με άλλα εργαλεία. Επιτρέπει στις ομάδες να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο και να οργανώνουν τις συζητήσεις τους σε κανάλια για διαφορετικά θέματα ή έργα. Το Slack προσφέρει επίσης μια σειρά από ενσωματώσεις εφαρμογών, όπως το Google Drive, το GitHub και το Trello, για να βοηθήσει τους χρήστες να παραμένουν οργανωμένοι και να διατηρούν τη ροή εργασιών τους ομαλή. Το Slack προσφέρει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή πακέτα, με το δωρεάν πακέτο να προσφέρει βασικές λειτουργίες και το επί πληρωμή πακέτο να προσφέρει πιο προηγμένες λειτουργίες και αυξημένη λειτουργικότητα.

Το GIMP είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων ανοικτού κώδικα που παρέχει λειτουργίες παρόμοιες με το Adobe Photoshop. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να χειρίζονται εικόνες και γραφικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ρετουσαρίσματος φωτογραφιών, δημιουργίας διανυσματικών γραφικών και προσθήκης ειδικών εφέ. Το GIMP διαθέτει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών και υπάρχουν πολλά πρόσθετα και πόροι που βοηθούν τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο το λογισμικό.

Το LibreOffice είναι μια  σουίτα γραφείου που περιλαμβάνει επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και πολλά άλλα. Είναι πλήρως συμβατό με το Microsoft Office και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία και την επεξεργασία ενός ευρέος φάσματος εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων κειμένου, λογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων. Το LibreOffice είναι μια καλή εναλλακτική λύση στο Microsoft Office για χρήστες που χρειάζονται βασικές λειτουργίες γραφείου αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν για μια άδεια χρήσης.

Το Inkscape είναι ένας επεξεργαστής διανυσματικών γραφικών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία και επεξεργασία γραφικών, λογότυπων, εικονιδίων και εικονογραφήσεων. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για τη δημιουργία και τον χειρισμό διανυσματικών γραφικών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας σχημάτων, εφαρμογής στυλ και προσθήκης κειμένου και εικόνων. Το Inkscape είναι μια καλή επιλογή για χρήστες που πρέπει να δημιουργήσουν γραφικά για εκτύπωση ή για το διαδίκτυο, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν για ακριβό λογισμικό.

 

Διαβάστε επίσης: Live Shopping: Τη νέα εποχή του ecommerce φέρνει στην Ελλάδα το Find.gr

 

Το Blender είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα λογισμικό δημιουργίας 3D που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μοντελοποίηση, κινούμενα σχέδια και οπτικά εφέ. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και χαρακτηριστικών για τη δημιουργία τρισδιάστατου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας και επεξεργασίας μοντέλων, εμψύχωσης αντικειμένων και προσθήκης οπτικών εφέ. Το Blender είναι μια καλή επιλογή για χρήστες που πρέπει να δημιουργήσουν τρισδιάστατο περιεχόμενο για ταινίες, κινούμενα σχέδια ή παιχνίδια, αλλά δεν έχουν τον προϋπολογισμό για ακριβό εμπορικό λογισμικό.

Το Audacity είναι  λογισμικό επεξεργασίας και εγγραφής ήχου. Επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν και να επεξεργάζονται ήχο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εισαγωγής και εξαγωγής αρχείων ήχου, αφαίρεσης θορύβου και προσθήκης εφέ. Το Audacity είναι μια καλή επιλογή για χρήστες που χρειάζονται να επεξεργαστούν ήχο για podcasting, μουσική παραγωγή ή μεταπαραγωγή ήχου.

Το Lightworks είναι ένα δωρεάν επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για τη δημιουργία και την επεξεργασία βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εισαγωγής και εξαγωγής αρχείων βίντεο, προσθήκης εφέ και δημιουργίας περικοπών και μεταβάσεων επαγγελματικής ποιότητας. Το Lightworks είναι μια καλή επιλογή για χρήστες που χρειάζονται λειτουργίες επεξεργασίας βίντεο επαγγελματικού επιπέδου αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν για ακριβό εμπορικό λογισμικό.

Το KeePass είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που μπορεί να αποθηκεύσει τους κωδικούς σας σε μια ασφαλή κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων. Επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται με ασφάλεια τους κωδικούς τους και να δημιουργούν αυτόματα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Το KeePass είναι μια καλή επιλογή για χρήστες που πρέπει να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται πολλούς κωδικούς πρόσβασης και που θέλουν να διατηρούν τους κωδικούς τους ασφαλείς.

Το Notepad++ είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής κειμένου ανοικτού κώδικα για τα Windows που έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία κώδικα. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες προγραμματισμού και διαθέτει προηγμένες λειτουργίες για την επεξεργασία κώδικα, όπως επισήμανση συντακτικού, αρίθμηση γραμμών και αυτόματη εσοχή. Το Notepad++ είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους προγραμματιστές επειδή είναι γρήγορο, ελαφρύ και έχει φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας. Υποστηρίζει επίσης πολλαπλές καρτέλες, καθιστώντας εύκολη την ταυτόχρονη εργασία σε πολλά αρχεία. Το Notepad++ είναι μια καλή επιλογή για χρήστες που χρειάζονται έναν απλό και αποτελεσματικό επεξεργαστή κειμένου για την ανάπτυξη κώδικα ή που πρέπει να επεξεργάζονται αρχεία κειμένου γρήγορα και εύκολα.

Πηγή