Οκονομία

Παροχή υπηρεσιών χωρίς έναρξη επιχείρησης

Στην εποχή του διαδικτύου και της τεχνολογικής εξέλιξης, η παροχή υπηρεσιών χωρίς έναρξη επιχείρησης αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για πολλούς ανεξάρτητους επαγγελματίες. Μία από τις κορυφαίες λύσεις στον τομέα αυτό είναι η εφαρμογή Xolo. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε ελεύθερους επαγγελματίες, τους freelancers και τις μικρές επιχειρήσεις, να διαχειρίζονται τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους με ευκολία και αποτελεσματικότητα, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με τη γραφειοκρατία της ίδρυσης νέας επιχείρησης.

Τι είναι το Xolo και πώς βοηθάει στην παροχή υπηρεσιών χωρίς έναρξη επιχείρησης;

Η Xolo είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης επιχειρήσεων και λογιστικών υπηρεσιών σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις. Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Εσθονία, μια χώρα γνωστή για την πρωτοποριακή της προσέγγιση στην ψηφιακή οικονομία και τη δημιουργία του προγράμματος e-Residency, το οποίο επιτρέπει σε ξένους πολίτες να αποκτήσουν ηλεκτρονική διαμονή και να ιδρύσουν εταιρείες εξ αποστάσεως.

Υπηρεσίες του Xolo

Η εταιρεία Xolo προσφέρει δύο βασικά προϊόντα υπηρεσιών, το Xolo Leap και το Xolo Go.

Xolo Leap: Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να ιδρύσουν και να διαχειριστούν μια κανονική εταιρεία με έδρα την Εσθονία. Η διαδικασία είναι πλήρως ψηφιακή και μπορεί να ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέτοχοι της εταιρείας τους και να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης μιας νομικής οντότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Xolo Go: Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πιο απλή και απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες που χρειάζονται μια γρήγορη και εύκολη λύση για την τιμολόγηση των πελατών τους. Το Xolo λειτουργεί ως ενδιάμεσος, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των πληρωμών και της έκδοσης τιμολογίων.

Πλεονεκτήματα της παροχής υπηρεσιών μέσω Xolo

Η Xolo προσφέρει πολυάριθμα πλεονεκτήματα στους χρήστες της, καθιστώντας την μια ιδανική επιλογή για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις. Τα βασικότερα εξ’ αυτών είναι:

Αποφυγή της Γραφειοκρατίας

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της εφαρμογής Xolo είναι η δυνατότητα αποφυγής της παραδοσιακής γραφειοκρατίας που συνδέεται με την ίδρυση επιχείρησης. Η διαδικασία εγγραφής και διαχείρισης είναι απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική ταυτότητα e-Residency της Εσθονίας.

Εύκολη Τιμολόγηση και Πληρωμές

Το Xolo επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να στέλνουν τιμολόγια στους πελάτες τους εύκολα και γρήγορα μέσω της πλατφόρμας του. Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται μέσω τραπεζικής μεταφοράς ή απευθείας με πληρωμή με χρεωστική και πιστωτική κάρτα. Αφού ο πελάτης ολοκληρώσει την πληρωμή, θα λάβετε τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που δηλώσατε εντός 3 ημερών.

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λογαριασμών

Η πλατφόρμα Xolo προσφέρει μια ολοκληρωμένη διαχείριση λογαριασμών, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν και να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους σε διάφορα νομίσματα. Οι συναλλαγές μπορούν να καταγράφονται αυτόματα, ενώ οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν παραστατικά και να παρακολουθούν τα έξοδά τους. Μάλιστα, η όλη διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη και από κινητά τηλέφωνα, για να έχετε τον πλήρη έλεγχο από όπου και αν βρίσκεστε.

Φορολογικά Πλεονεκτήματα

Η Εσθονία έχει ένα ιδιαίτερο φορολογικό σύστημα που προσφέρει πλεονεκτήματα στους επιχειρηματίες. Ο εταιρικός φόρος 20% επιβάλλεται μόνο κατά τη διανομή των κερδών ως μισθοί ή μερίσματα, επιτρέποντας έτσι την επανεπένδυση των κερδών στην εταιρεία χωρίς άμεση φορολογία.

Διαδικασία έναρξης παροχής υπηρεσιών μέσω Xolo

Η διαδικασία έναρξης με την Xolo είναι πολύ απλή και εύκολη. Σε περίπτωση που δεν θέλετε ένα ιδρύσετε ολόκληρη εταιρεία στην Εσθονία και το μόνο που αναζητάτε είναι η νόμιμη έκδοση τιμολογίων, τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

Εγγραφή στην πλατφόρμα του Xolo
Καταχώρηση και επαλήθευση των στοιχείων σας
Προσθήκη επιθυμητού τρόπου πληρωμής
Εισαγωγή πελατών και έκδοση τιμολογίου

Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Η παροχή υπηρεσιών χωρίς έναρξη επιχείρησης μέσω του Xolo, είναι ιδιαίτερα εύκολη και ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Ωστόσο, οι παράγοντες στους οποίους θα πρέπει να δώστε προσοχή είναι:

Έκδοση τιμολογίου: Προκειμένου να εκδώσετε τιμολόγιο για κάποια εταιρεία στην Ελλάδα, θα πρέπει αυτή να δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές (τιμολόγια δηλαδή μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Φόρος: Η φορολογία των τιμολογίων είναι 0%, ωστόσο το Xolo κρατάει ένα 6% από το συνολικό ποσό του τιμολογίου.
Δήλωση εσόδων: Σε περίπτωση που τα έσοδά σας ξεπερνούν τα ποσά που ορίζει η ελληνική νομοθεσία, θα πρέπει να γίνει η δήλωσή τους στην εφορία.

Νόμιμη παροχή υπηρεσιών χωρίς έναρξη επιχείρησης – Συμπεράσματα

Η εφαρμογή Xolo προσφέρει μια καινοτόμο και αποτελεσματική λύση για την παροχή υπηρεσιών χωρίς έναρξη επιχείρησης στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα της είναι ιδανική για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους χωρίς τη γραφειοκρατία της ίδρυσης επιχείρησης και τις υψηλές εισφορές που συνεπάγεται. Με τη δυνατότητα εύκολης διαχείρισης τιμολογίων και πληρωμών, καθώς και τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Εσθονία, η εταιρεία Xolo αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια ευέλικτη και αποτελεσματική λύση για τη διαχείριση της επιχείρησής τους.

Εγγραφή στο Xolo.io

 

Πηγή