Ειδήσεις

Ο βιομηχανικός όμιλος αιολικής ενέργειας Siemens Gamesa καταργεί παγκοσμίως 2.900 θέσεις εργασίας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, 22:31

Ο Γερμανο-Ισπανικός κατασκευαστής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 2.900 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, δηλαδή σχεδόν το 11% του εργατικού του δυναμικού, στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Η κατάργηση των εν λόγω θέσεων εργασίας θα επηρεάσει κυρίως τη Δανία (800 θέσεις εργασίας), την Ισπανία (475) και τη Γερμανία (300), διευκρίνισε σε ανακοίνωση ο βιομηχανικός όμιλος αιολικής ενέργειας Siemens Gamesa που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

“Οι λεπτομέρειες για τις πληγείσες χώρες θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα”, πρόσθεσε η εταιρία, η οποία διευκρινίζει ότι απασχολεί σήμερα 27.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές, που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδίου που αποκαλείται Mistral, θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και η περικοπή των θέσεων εργασίας θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο το 2025.

“Ποτέ δεν είναι εύκολο να λαμβάνεις μια τέτοια απόφαση, αλλά ήρθε η ώρα να ληφθούν αποφασιστικά και αναγκαία μέτρα για την ανάκαμψη της εταιρίας”, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωση ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa, Γιόχαν ‘Αικχολτ.

Η Siemens Energy, θυγατρική της Siemens Gamesa, είχε ανακοινώσει τον Μάιο τη βούλησή της να εξαγοράσει το υπόλοιπο του κεφαλαίου του κατασκευαστή ανεμογεννητριών που δεν κατέχει ακόμη, για να απλοποιήσει τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας αυτής.

Ο γερμανικός όμιλος, που συνδυάζει την κατασκευή ηλεκτρικών τουρμπινών και τη μεταφορά της ενέργειας, υφίσταται εδώ και χρόνια τις κακές επιδόσεις της Siemens Gamesa, η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση το 2017 της ισπανικής Gamesa και του τμήματος αιολικής ενέργειας της Siemens.

Η Siemens Energy είχε υποχρεωθεί συνεπώς τον Απρίλιο να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το 2022 μετά τη βαριά ζημία στο πρώτο τρίμηνο που παρουσίασε η θυγατρική της, ζημία που συνδέεται με την αύξηση του κόστους της και την έλλειψη ανταγωνιστικότητάς της.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022, 22:31

Πηγή