Ειδήσεις

Ένα δυνατό «Άλκης» ακούστηκε σε όλη τη Θεσσαλονίκη-Νικητής του τουρνουά 3Χ3 το «ευ Αγωνίζεσθαι»

Με μεγάλο νικητή τον ίδιο τον αθλητισμό και με ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας μέσα από την «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, πολιτικός κόσμος, αθλητές και πολίτες, τίμησαν στο τουρνουά 3Χ3 των αστυνομικών των ΕΑΥΘ (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ΑΕΑΕ (Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος) τη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου, Άλκη Καμπανού.

Με τη φωτογραφία του χαμογελαστού Άλκη να βρίσκεται παντού στα γηπεδάκια του τουρνουά 3Χ3 της πλατείας Αριστοτέλους, “fighters” και “hunters” έδωσαν έναν αγώνα μέχρι τελευταίας… ρανίδος διεκδικώντας τον τίτλο του νικητή του τουρνουά, ενώ πριν τεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό, φωτογραφήθηκαν με τις εμφανίσεις των ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή.

Το «παρών», μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια των τελικών, έδωσαν και οι γονείς του αδικοχαμένου νέου στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας. Το τουρνουά επιπλέον τίμησαν και οι πρωταθλητές Ευρώπης 2005, Νίκος Χατζηβρέττας και Νίκος Ζήσης, οι οποίοι συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τους γονείς του Άλκη Καμπανού.

Κέρδισαν τον αγώνα οι “fighters”

Τη νίκη τελικά ωστόσο κατάφεραν να κερδίσουν στην παράταση οι “fighters”, με τη… μάχη να μένει φυσικά αποκλειστικά εντός παρκέ, καθώς μετά το πέρας του μεγάλου ντέρμπι με το οποίο κορυφώθηκε το διήμερο τουρνουά, οι παίκτες έδωσαν τα χέρια και αγκαλιάστηκαν.

 

Τα μετάλλια που φέρουν στην μπροστινή τους όψη τη χαμογελαστή φωτογραφία του Άλκη απένειμε στους νικητές ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ενώ το κύπελλο τους παρέδωσε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, με τους αθλητές να το σηκώνουν μέσα σε χειροκροτήματα.

 

 

Άπαντες μάλιστα, μετά τους πανηγυρισμούς, έγιναν μία… γροθιά και φώναξαν δυνατά «Άλκης», αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον 19χρονο φίλαθλο.

 

 

Τσαϊρίδης για τους γονείς του Άλκη: «Μου είπαν ότι θα είναι αρωγοί σε αυτήν την εκδήλωση»

«Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να βιώσει ένας γονιός, βγαίνουν μπροστά και με τη στάση τους και τον λόγο τους προσπαθούν να μας αφυπνίσουν και να γίνουν ασπίδα προστασίας για όλα τα παιδιά μας», είπε μιλώντας για τους γονείς του Άλκη ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

 

«Όταν τους ζήτησα να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση, μου απάντησαν αμέσως καταφατικά λέγοντας ότι θα είναι αρωγοί, έτσι ώστε κανένας άλλος γονιός να μη θρηνήσει το παιδί του επειδή υποστήριζε την οποιαδήποτε ομάδα», είπε ακόμη.

 

Τζατζάκης: «Ο αθλητισμός ενώνει»

 

«Πέρα από τους συμμετέχοντες, ο κόσμος πέρναγε, ρώταγε, έβλεπε, άκουγε. Το πιο σημαντικό είναι να πήρε το μήνυμα, “Ο αθλητισμός ενώνει”», είπε από πλευράς του ο πρόεδρος της ΑΕΑΕ (Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος), Γιώργος Τζατζάκης.

 

Καλαφάτης: «Είναι χρέος να κάνουμε ο καθένας να κάνει τα πάντα για να μπορέσει να σταματήσει η οπαδική βία»

 

«Να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη του Άλκη, ο οποίος για μένα και όλο τον κόσμο έχει πάρει πλέον μία μαρτυρική μορφή και νομίζω ότι είναι χρέος να κάνουμε ο καθένας να κάνει τα πάντα για να μπορέσει να σταματήσει η οπαδική βία», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, αποδίδοντας τα εύσημα στους γονείς του αδικοχαμένου νέου για τη στάση τους.

 

Ζέρβας για δολοφονία Άλκη: «Πολλά μέσα μου έχουν αλλάξει από τότε»

 

«Χαίρομαι πάντα τους αγώνες με την ατμόσφαιρα μέσα στα γήπεδα, αλλά από εκείνο το μαύρο βράδυ της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου, πολλά πράγματα μέσα μου έχουν αλλάξει», παραδέχθηκε από πλευράς του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

Ζεϊμπέκης για το τουρνουά: «Είναι ένα μεγάλο event για την πόλη»

 

 

 

 

Μιλώντας για το τουρνουά, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και ταμίας της ΕΟΚ, Νίκος Ζεϊμπέκης, ανέφερε ότι «είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο event για την πόλη και ευχόμαστε να έχει την ανάλογη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα».

Αντωνία Τορρένς για τη δολοφονία του Άλκη: «Είναι ένα φαινόμενο βίας και απαράδεκτης συμπεριφοράς»

Από πλευράς της, η Αντωνία Τορρένς, διευθύντρια του ΚΜΟΠ (Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας) και δημιουργός της πλατφόρμας «Live Without Bullying», δήλωσε πως η δολοφονία του Άλκη αποτελεί «ένα φαινόμενο βίας και απαράδεκτης συμπεριφοράς ατόμων. Και μάλιστα νέων».

 

Η ίδια έπειτα εξήγησε τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας «Live Without Bullying» λέγοντας ότι «η υπηρεσία αυτή είναι προσιτή σε όλους μέσω του υπολογιστή τους, ή και από android κινητά τηλέφωνα. Είναι μία υπηρεσία που παρέχεται από το ΚΜΟΠ ανώνυμα και δωρεάν σε όλο τον κόσμο και έχει τιμηθεί για την κοινωνική της προσφορά από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από την Ένωση Δήμων αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος».

 

«Στο τέλος των αθλητικών αγώνων, όλοι είναι οι νικητές», είπε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, ευχαριστώντας όλους όσοι δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά.

 

Επιπλέον, οι διοργανωτές του διαγωνισμού απέδωσαν από μία τιμητική πλακέτα σε όλους όσοι συνέδραμαν για τη διεξαγωγή του τουρνουά.

Για τη συνδρομή τους τιμήθηκαν οι υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αλλά και ο Αναστάσιος Πολυζωίδης, ιδρυτής της Polizoidis Advertising and Interior Constructions.

Πηγή: Grtimes.gr

Πηγή