Ειδήσεις

Χωρίς συμφωνία για τους πυρηνικούς σταθμούς ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σολτς με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, 04:53

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε αργά χθες Κυριακή το βράδυ η νέα συνάντηση μεταξύ του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ με αντικείμενο το μέλλον των τριών πυρηνικών σταθμών που απομένουν σε λειτουργία.

Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα.

«Θα λύσουμε το πολύ συγκεκριμένο πρακτικό ζήτημα πολύ σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε την Παρασκευή ο καγκελάριος, ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ είχε τονίσει ότι ανέμενε το θέμα να ξεκαθαρίσει έως χθες.

Οι Πράσινοι, από την πλευρά τους, αποφάσισαν χθες στο Συνέδριό τους στη Βόνη ότι θα ζητήσουν την διατήρηση των πυρηνικών σταθμών Isar 2 και Νεκαρβεστχάιμ 2 σε εφεδρεία έως την 15η Απριλίου του 2023. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας, επισημαίνεται στο ψήφισμα των Πρασίνων. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) όμως τάσσονται υπέρ της διατήρησης των τριών σταθμών σε λειτουργία τουλάχιστον μέχρι το 2024 και ζητούν ακόμη και την ενεργοποίηση σταθμών που έχουν ήδη κλείσει.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022, 04:53

Πηγή