Ειδήσεις

Χρήστος Θηβαίος: «Ένα σημάδι του Θεού»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022, 13:01

Ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει το τραγούδι «Ένα σημάδι του Θεού» σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη, στίχους Νίκου Αναγνωστάκη σε διασκευή του ενορχηστρωτή, συνθέτη και βιρτουόζου των πνευστών Θύμιου Παπαδόπουλου. Το τραγούδι είχε ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση ο Γιώργος Νταλάρας και εμπεριέχεται στο άλμπουμ των δύο δημιουργών που κυκλοφόρησε το 2014 από το Ogdoo Music Group με τίτλο «Οι φωνές σε αυτή την πόλη»

Ο συνθέτης και μαέστρος Ανδρέας Κατσιγιάννης, εδώ και χρόνια, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του και του νεότερου ελληνικού τραγουδιού ενώ η φήμη του ταξιδεύει με αξιώσεις και εκτός ελληνικών συνόρων. Ασύνορος πραγματικά καλλιτέχνης, με υποδειγματική συνέπεια και αφοσίωση σε απαιτητικές επιλογές και στράτες, έχει συνδέσει το όνομα του με σπουδαία έργα και συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Νίκος Αναγνωστάκης ως στιχουργός, έχει πλέον στεριώσει την ταυτότητα γραφής του στους φίλους του καλού τραγουδιού με δημιουργίες αυτόνομες αλλά και ολοκληρωμένους κύκλους που ξεχωρίζουν για την αρτιότητα, την πηγαία έκφραση και ουσιαστική ματιά τους.Οι δυο τους συνδέονται με δεσμούς φιλίας και εκτίμησης, κι αυτό το αγαστό ανάμεσά τους κλίμα αποτυπώνεται και στις καταθέσεις τους.

Στην παρέα τους, αυτή φορά, προστίθεται ένας ακόμη καλλιτέχνης που συνενώνει σαν ερμηνευτής όλες εκείνες τις αρετές που αναφέραμε νωρίτερα για τον συνθέτη και τον στιχουργό.

Ο Χρήστος Θηβαίος με τον τρόπο που διαβάζει και ερμηνεύει τα τραγούδια που επιλέγει να εκφράσει φωτίζει κάθε πτυχή τους με το δικό του προσωπικό, βαθύ και διεισδυτικό φως αναδεικνύοντας τα πολύτιμα συστατικά τους.

Αυτό συμβαίνει και με το «Ένα σημάδι του Θεού» που είχε αγγίξει ένας τρανός ερμηνευτής… Ο Θηβαίος ταξιδεύει με διαφορετική διαδρομή αλλά κοινό προορισμό την ομορφιά και το μήνυμά του.

Κομβικός αρωγός σε αυτό το ταξίδεμα η ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου, ενός χαρισματικού σολίστα, που ξεπερνά τα όρια του μουσικού και λειτουργεί ως συνδημιουργός σε όσα αγγίζει με την τέχνη και την έμπνευσή του.

To τραγούδι «Ένα σημάδι του Θεού» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό music video του βραβευμένου σκηνοθέτη Θωμά Γιαννάκη.

Δείτε το βίντεο:

 

«Ένα σημάδι του Θεού»

 

Ερμηνεία: Χρήστος Θηβαίος

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Στίχοι: Νίκος Αναγνωστάκης

Στίχοι

Ένα σημάδι του θεού

μέσα απ’ το ίχνος του καπνού

μου έδειξε το δρόμο.

Και είδα μες τον πανικό

πως το καλό και το κακό

ακούν στον ίδιο νόμο.

Θέλω να πάρω το φιλί

να το περάσω ένα πρωί

απέναντι λαθραία

κι έτσι ο Ιούδας δεν μπορεί

να ολοκληρώσει τη ντροπή

που έγινε μοιραία.

Το κακό έχει απλωθεί

κι έχει ο κόσμος τρελαθεί.

Και εσύ που αγάπησες πολύ

χωρίς χαρά, χωρίς φιλί

πατρίδα δεν αλλάζεις.

Ταξίδια ονειρεύεσαι

στον ίδιο τόπο καίγεσαι

και στα ρηχά βουλιάζεις.

Credits

Διασκευή – Επιμέλεια ορχήστρας: Θύμιος Παπαδόπουλος

Τύμπανα: Καλλίστρατος Δρακόπουλος

Μπάσο: Μίμης Ντούτσουλης

Κιθάρα: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Πιάνο: Μάξιμος Δράκος

Σοπράνο σαξόφωνο & πλήκτρα: Θύμιος Παπαδόπουλος

Ηχογράφηση – Μίξη –Mastering: Σωτήρης Παπαδόπουλος (Studio Στέντωρ)

Πηγή