Ειδήσεις

Χιλιάδες Αυστραλοί διαδήλωσαν κατά του εμβολιασμού


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, 13:45

Χιλιάδες αντιτιθέμενοι στον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συγκεντρώθηκαν σήμερα, Σάββατο, σε αρκετές πόλεις της Αυστραλίας.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας διαμαρτύρονταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο οποίος δεν ισχύει παρά σε ορισμένες πολιτείες και εδάφη για κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών.

Στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτώριας, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ζητώντας τη φυλάκιση του πρωθυπουργού της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους, διαμαρτυρόμενοι για σχέδιο νόμου που αποσκοπεί στη χορήγηση περισσότερων εξουσιών στην κυβέρνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Δεν προκλήθηκε καμία σύγκρουση με την αστυνομία, σε αντίθεση με προηγούμενες διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έως και 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στο Σίδνεϊ.

Στη Μελβούρνη, περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν παράλληλα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συγκέντρωση των μη εμβολιασμένων, σε μια από τις πρώτες αντιδιαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19.

Η Αυστραλία, μια χώρα με πληθυσμό άνω των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περισσότερα από 195.000 περιστατικά του νέου κορωνοϊού και 1.933 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, 13:45

Πηγή