Ειδήσεις

Χεζμπολάχ: «Ιστορική νίκη» των Παλαιστινίων
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, 10:01

Η Χεζμπολάχ χαιρέτισε σήμερα «μια ιστορική νίκη» των παλαιστινιακών κινημάτων στη Γάζα αφού τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία με το Ισραήλ έπειτα από 11 ημέρες εχθροπραξιών.

Σύμμαχος του Ιράν και εχθρός του Ισραήλ εναντίον του οποίου έχει πολεμήσει πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες, η Χεζμπολάχ στηρίζει παραδοσιακά το ισλαμιστικό, παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χεζμπολάχ συγχαίρει τον ηρωικό, παλαιστινιακό λαό και τη θαρραλέα αντίστασή του για την ιστορική του νίκη ενάντια στον σιωνιστή εχθρό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το σιιτικό ένοπλο κίνημα, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική του Λιβάνου αλλά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Η Χεζμπολάχ «χαιρετίζει κυρίως όσους αντιστάθηκαν, τους μάρτυρες, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους» όπως «και τη διοίκηση των ομάδων της παλαιστινιακής αντίστασης που στάθηκαν στο ύψος της μάχης».

Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 2 τη νύχτα της Πέμπτης, έπειτα από 11 ημέρες ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον της Γάζας και την εκτόξευση περισσότερων από 4.000 ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του Ισραήλ, το 90% των οποίων αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα.

Από τις ισραηλινές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 65 παιδιά, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας. Στο Ισραήλ 12 άνθρωποι -ανάμεσά τους ένα παιδί, μια έφηβος και ένας στρατιώτης- σκοτώθηκαν από τις παλαιστινιακές ρουκέτες.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, 10:01Source link