Ειδήσεις

Υποχρεωτική η αναμνηστική δόση του εμβολίου για τους υγειονομικούς στην Καλιφόρνια


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, 02:18

Οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και σε «χώρους υψηλού κινδύνου όπου επικρατεί συνωστισμός» θα πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Στις 30 Σεπτεμβρίου οι πολιτειακές αρχές είχαν δώσει εντολή να εμβολιαστεί πλήρως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι μπορούσαν να ζητήσουν εξαίρεση για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη την αναμνηστική δόση θα υποβάλλοντα σε τεστ για την Covid-19 δύο φορές την εβδομάδα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, ανέφερε ο κυβερνήτης στην ανακοίνωσή του.

Ο Νιούσομ αναμένεται να δώσει αργότερα συνέντευξη Τύπου για να αναλύσει τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, η Καλιφόρνια, η πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ, ξεπερνά τον πανεθνικό μέσο όρο σε ό,τι αφορά το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, με 65,5%. Όμως την αναμνηστική δόση έχει κάνει μέχρι σήμερα κάτω από το 30% του πληθυσμού.

Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε επίσης ότι σε όλους τους μαθητές, από το νηπιαγωγείο μέχρι την τελευταία τάξη του λυκείου, θα διατεθούν δωρεάν rapid test τα οποία θα πρέπει να κάνουν πριν επιστρέψουν στο σχολείο τους από τις χειμερινές διακοπές. Θα διευρυνθεί επίσης το ωράριο λειτουργίας στα πολιτειακά εξεταστικά κέντρα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, 02:18

Πηγή