Διάφορα

Τραμπ: «Δεν επιδιώκω πόλεμο με το Ιράν»


Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι δεν έστειλε ένα μήνυμα στην Τεχεράνη προειδοποιώντας το Ιράν για μία αμερικανική επίθεση, την οποία και ανακάλεσε αργότερα.

Ιρανικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο Τραμπ προειδοποίησε την Τεχεράνη μέσω Ομάν για μία επικείμενη αμερικανική επίθεση. Ωστόσο, ο ίδιος είπε πως τάσσεται κατά του πολέμου και επιθυμεί συνομιλίες.

«Δεν έστειλα αυτό το μήνυμα», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC News και πρόσθεσε: «Δεν επιδιώκω τον πόλεμο».

Τόνισε δε ότι δεν πιστεύει πως η Τερχεράνη είχε πρόθεση να τον προκαλέσει με την κατάρριψη drone.

Παράλληλα σημείωσε ότι θα ήταν ικανοποιημένος με μία διμερή ή πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. «Δεν με νοιάζει τι είδους συμφωνία θα είναι. Μπορεί να είναι μεμονωμένη ή συλλογική. Οτιδήποτε που θα έχει ως αποτέλεσμα την μη απόκτηση ενός πυρηνικού όπλου» από το Ιράν.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου κάνουν λόγο για κυβερνοεπίθεση εναντίον ιρανικών οπλικών συστημάτων την οποία εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι η αμερικανική κυβερνοεπίθεση εξουδετέρωσε συστήματα υπολογιστών που ελέγχουν εκτοξευτές πυραύλων και ρουκετών.
Πηγή:kathimerini.gr

The post Τραμπ: «Δεν επιδιώκω πόλεμο με το Ιράν» appeared first on Enimerosi24.Source link