Τεχνολογία

Το YouTube φέρνει στην Ελλάδα τα YouTube Shorts, την απάντηση στο TikTok
14 Jul Το YouTube φέρνει στην Ελλάδα τα YouTube Shorts, την απάντηση στο TikTok

Posted at 11:34h
in INTERNET
by Soustas

μάχη ανάμεσα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζεται με μεγάλη ένταση και έτσι το YouTube ανακοίνωσε την επέκταση των YouTube Shorts σε πάνω από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.Τα YouTube Shorts είναι η απάντηση της δημοφιλέστερης πλατφόρμας περιεχομένου σε μορφή videο στο TikTok.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τη δυνατότητα που έχουν οι δημιουργοί να παράξουν ακόμη και από το κινητό τους videos μικρής διάρκειας και να τα μοιράζονται άμεσα με τους συνδρομητές που έχουν στο κανάλι τους. Μάλιστα, αυτός ο τύπος περιεχομένου αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους ταλαντούχους χρήστες, προσφέροντάς τους ακόμη περισσότερο κοινό που θα μπορεί να εντοπίσει τη δουλειά τους.

 

 

Οι Έλληνες χρήστες θα μπορούν από τις 14 Ιουλίου να έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία της πλατφόρμας YouTube Shorts, όπως την κάμερα πολλαπλών τμημάτων για τη συρραφή διαφόρων videos, τη δυνατότητα ηχογράφησης με μουσική υπόκρουση, τη δυνατότητα ελέγχου στην ταχύτητα αναπαραγωγής και πολλά άλλα.

 

Στη δημιουργία αυτού του περιεχομένου ανά Έλληνα δημιουργό θα είναι διαθέσιμα και διάφορα αποσπάσματα από δισεκατομμύρια άλλα videos που υπάρχουν ήδη στην πλατφόρμα, οπότε θα επιτρέπεται και η συρραφή με περιεχόμενο τρίτου για τη δημιουργία ενός σχετικού σύντομου αποσπάσματος που μπορεί να περιλαμβάνει πχ. μια απάντηση σε μια τοποθέτηση ή έναν σχολιασμό. Οι δημιουργοί περιεχομένου θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα videos τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν παραμετροποιημένα από τρίτους σε οποιασδήποτε μορφής video ανέβει στο YouTube.

 

Παράλληλα με την έναρξη υποστήριξης των YouTube Shorts, η πλατφόρμα φέρνει πλέον στην Ελλάδα και κάποιες νέες δυνατότητες, όπως προσθήκη κειμένου σε συγκεκριμένα σημεία ενός video, audio sampling από άλλα Shorts, αυτόματη προσθήκη υποτίτλων στα Shorts, μαγνητοσκόπηση έως και 1 λεπτού με την κάμερα του YouTube Shorts, προσθήκη φίλτρων για χρωματική διόρθωση και προσθήκη video clips από τον αποθηκευτικό χώρο του κινητού.

 

 

Πάνω από 250 δισκογραφικές εταιρείες και εκδότες όπως οι Universal Music, Sony Music Entertainment, Sony Music Publishing, Warner Music Group, Warner Chappell Music, Believe, Merlin, Because Music, Beggars και Kobalt προσφέρουν τα κομμάτια τους για τη μουσική επένδυση των YouTube Shorts, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να «ντύσει» τις δημιουργίες του με όσο πιο ευφάνταστο τρόπο μπορεί να βρει.

 

Για όσους έχουν την σχετική εφαρμογή στο κινητό τους δε, θα υπάρχει δυνατότητα με ένα swipe up να αλλάζουν ανάμεσα στα διαθέσιμα Shorts και να πλοηγούνται πολύ πιο εύκολα. Με έναν ειδικό μηχανισμό μάλιστα, τα μουσικά κομμάτια που θα ακούγονται σε κάποιο YouTube Short θα συνδέονται και με τα επίσημα videos τους στο YouTube (πχ. με το επίσημο videoclip), έτσι ώστε να βοηθηθούν και αυτά.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως και για τη χώρα μας τα YouTube Shorts θα είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμα από τους δημιουργούς, κάτι που σημαίνει πως και με αυτά θα συνεισφέρουν στο μηνιαίο έσοδο που έχουν από το κανάλι τους στην video-πλατφόρμα της Google.

Πηγή: reader.gr

Like this:

Like Loading…Source link