Τεχνολογία

Το Siemens “Control Panel Truck on Tour” επέστρεψε


15 Feb Το Siemens “Control Panel Truck on Tour” επέστρεψε

Posted at 10:47h
in BUSINESS, LIFE TECH
by Soustas

Έξυπνες λύσεις διανομής, ελέγχου και διαχείρισης ενέργειας με επίκεντρο τη βιομηχανία παρουσιάστηκαν από τον τομέα Digital Industries της Siemens A.E., κατά τη διάρκεια του “Control Panel Truck on Tour” που πραγματοποιήθηκε σε πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας το διάστημα 16 έως 26 Ιανουάριου.

 

Το Control Panel Truck επισκέφτηκε τους Approved Partners της Siemens σε Πάτρα, Κόρινθο, Αθήνα, Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες θεματικές εκπαιδεύσεις μέσα από τις διαθέσιμες στο φορτηγό λειτουργικές εφαρμογές της Siemens. Πρόκειται για μια εμπειρία προσομοίωσης σε πραγματικές γραμμές παραγωγής, όπου έμπειρα στελέχη της Siemens Ελλάδος μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης για εφαρμογές στη βιομηχανία και σε άλλους τομείς.

Παρουσιάστηκαν οι νέες λύσεις που προσφέρει η σειρά Sentron στους πίνακες χαμηλής τάσης, από τους νέους διακόπτες ισχύος 3WA και τις δυνατότητές τους σε ευελιξία εγκατάστασης, μηχανική αντοχή και δικτύωση έως τους νέους μικροαυτόματους διακόπτες με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας για ενεργειακή εποπτεία και έλεγχο των τελικών φορτίων σε κάθε εγκατάσταση (Sentron Powercenter 1000). Η παρουσίαση της σειράς Sentron ολοκληρώθηκε με μία εισαγωγή στο Sentron Digital και την ευκολία που προσφέρει η τεχνολογία της Siemens να μεταμορφώνει κάθε ηλεκτρολογικό πίνακα σε έξυπνο. Μεγάλο βάρος δόθηκε και στις πρωτοποριακές λύσεις της σειράς Sirius. Νέοι τρόποι εποπτείας (Simocode) αλλά και ελέγχου κινητήρων (Sirius Hybrid Motor starters / Soft starters), έξυπνοι και ευέλικτοι τρόποι ελέγχου της βιομηχανικής εγκατάστασης (Sirius Command), λύσεις εξειδικευμένες στην προστασία του ανθρώπου σε κάθε εγκατάσταση (Safety) και πολλά άλλα. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 180 πελάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Siemens CoPa Truck, να παρακολουθήσουν τις σχετικές εκπαιδεύσεις και να ενημερωθούν για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που οδηγούν τη βιομηχανία ένα βήμα πιο πέρα.

 

Παράλληλα, η παρουσία του Siemens CoPa Truck στην Ελλάδα συνδυάστηκε με δύο ημερίδες που οργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις της Siemens σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε πιστοποιημένους συνεργάτες και πελάτες από τον χώρο της βιομηχανίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία για μια μοναδική ξενάγηση στο CoPa Τruck.. Κατά τη διάρκεια των ημερίδων παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο σχεδιασμό πινάκων, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στους αυτοματισμούς κατοικίας και κτηρίου καθώς και στον έλεγχο και την εποπτεία της ενέργειας μέσα από εξελιγμένες ενεργειακές πλατφόρμες.

«Μέσα από τις διαδραστικές εφαρμογές του Siemens Control Panel Truck είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε στους πελάτες και συνεργάτες μας όλες τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν το χώρο της βιομηχανίας και του κτηρίου. Λύσεις της Siemens που οδηγούν σε αποδοτικότερη διανομή και διαχείριση της ενέργειας, μείωση του downtime σε μονάδες παραγωγής και πρόγνωση διαδικασιών συντήρησης. Κατ’ επέκταση οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε εξοικονόμηση ενέργειας και στη βιωσιμότητα», δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Χατζηδάκης, Portfolio Consulting Team Leader, EP Digital Industries, Siemens A.E..

Πηγή