Τεχνολογία

Το Galaxy A54 5G της Samsung είναι εδώ για να αμφισβητήσει το Pixel 6A


15 Mar Το Galaxy A54 5G της Samsung είναι εδώ για να αμφισβητήσει το Pixel 6A

Posted at 14:22h
in Uncategorized
by Soustas

Η Samsung επεκτείνει τη σειρά συσκευών της σειράς Α με το Galaxy A54 5G των 450$, το οποίο λανσάρεται στις 6 Απριλίου και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από τις 30 Μαρτίου. Αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Samsung να κατακτήσει την αγορά των smartphones μεσαίας κατηγορίας, ανταγωνιζόμενη άμεσα το Pixel 6A της Google.

Το Galaxy A54 5G έχει πολλά κοινά με το περσινό Galaxy A53 5G. Εκείνο το τηλέφωνο ξεπερνούσε σε πολλά σημεία το βάρος του, εκτός από τις περιστασιακά καθυστερημένες επιδόσεις του, όπως έγραψα στην κριτική μου. Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν μπαταρία 5.000 mAh, η οποία ταιριάζει με τη χωρητικότητα του Galaxy S23 Ultra, οθόνη με προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και 128 GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης έως και 1 TB. Έχουν επίσης πολύ παρόμοια μεγέθη οθόνης, με την οθόνη του Galaxy A54 να έχει μέγεθος 6,4 ιντσών, καθιστώντας την ελάχιστα μικρότερη από την οθόνη 6,5 ιντσών του Galaxy A53. Η διεθνής τιμολόγηση δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη. Αλλά το Galaxy A53 5G είχε την ίδια τιμή στις ΗΠΑ κατά την κυκλοφορία του, και παρατίθεται για £399 και AU$699 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, αντίστοιχα.

Το Galaxy A54 5G διαθέτει κύρια κάμερα 50 megapixel.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές που έκανε η Samsung στο νέο της τηλέφωνο έχουν να κάνουν με την κάμερα. Το Galaxy A54 5G διαθέτει μια κύρια κάμερα 50 megapixel αντί για τον κύριο αισθητήρα 64 megapixel του Galaxy A53, αν και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν μια υπερμεγέθη κάμερα 12 megapixel και μια κάμερα macro 5 megapixel. Η Samsung αντίθετα φαίνεται να δίνει έμφαση στη νυχτερινή φωτογράφηση με το Galaxy A54 5G, αν και δεν θα ξέρουμε πόση βελτίωση να περιμένουμε μέχρι να μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι τα pixel στον αισθητήρα του Galaxy A54 5G είναι μεγαλύτερα από εκείνα της κάμερας του Galaxy A53 5G, επομένως απαιτούνται λιγότερα megapixel. Όπως και ο προκάτοχός του, το Galaxy A54 5G διαθέτει επίσης εμπρόσθια κάμερα 32 megapixel, αλλά η Samsung ξεφορτώθηκε την οπίσθια κάμερα βάθους 5 megapixel.

Το Galaxy A54 5G θα τρέχει με επεξεργαστή Exynos 1380, ο οποίος ακούγεται σαν να είναι ο διάδοχος του τσιπ Exynos 1280 στο περσινό τηλέφωνο. Είμαι περίεργος να δω αν αυτό το τσιπ κάνει τη διαφορά, καθώς η απόδοση ήταν ένα από τα λίγα παράπονά μου για το Galaxy A53 5G. Όπως και άλλα πρόσφατα τηλέφωνα της Samsung, το Galaxy A54 5G θα λάβει τέσσερις γενιές ενημερώσεων του λειτουργικού συστήματος Android και πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Μπορεί οι ναυαρχίδες της Samsung, οι συσκευές Galaxy S και τα πτυσσόμενα τηλέφωνά της να προσελκύουν τη μεγαλύτερη προσοχή, αλλά οι συσκευές της σειράς Α της εταιρείας έχουν δημιουργήσει ένα σοβαρό κοινό. Δύο από τις συσκευές της σειράς Α της Samsung, το Galaxy A13 και το Galaxy A03, μπήκαν στην κατάταξη της Counterpoint Research για τα τηλέφωνα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2022, ενώ η σειρά Galaxy S δεν υπήρχε πουθενά.

Το λανσάρισμα έρχεται καθώς η Google ανταγωνίζεται τη Samsung πιο επιθετικά στην τιμή τα τελευταία χρόνια. Η Google έχει τις δικές της συσκευές της σειράς A που προσφέρουν ορισμένα χαρακτηριστικά από τη ναυαρχίδα της σειράς Pixel σε πιο προσιτή τιμή. Το Pixel 6A των 450 δολαρίων, για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο όμορφα τηλέφωνα στην κατηγορία τιμής του και κληρονομεί τον επεξεργαστή Tensor της Google από το Pixel 6. Προσφέρει επίσης μια ανώτερη κάμερα σε σύγκριση με το Galaxy A53 5G κατά τη λήψη φωτογραφιών σε πολύ φωτεινό ή αμυδρό περιβάλλον. Η Google κυκλοφόρησε το Pixel 6A τον περασμένο Ιούλιο, αφού το ανακοίνωσε στο συνέδριο προγραμματιστών της τον Μάιο, οπότε υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσει έναν διάδοχο τους επόμενους μήνες.

Πέρα από τα τηλέφωνα της σειράς Α, η Google διαθέτει επίσης τα τηλέφωνα ναυαρχίδα της Pixel σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη από την τιμή καταλόγου των νέων τηλεφώνων Galaxy S της Samsung. Το Pixel 7, για παράδειγμα, ξεκινά από 600 δολάρια, ενώ το Galaxy S23 ξεκινά από 800 δολάρια χωρίς έκπτωση ανταλλαγής.

Παρόλα αυτά, η Samsung κυριαρχεί στην αμερικανική αγορά τηλεφώνων Android, αντιπροσωπεύοντας το 20% των αποστολών το τέταρτο τρίμηνο του 2022 έναντι του 5% της Google, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Το Galaxy A54 5G είναι επίσης άλλο ένα σημάδι ότι δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνετε κοντά στα 1.000 δολάρια για να αποκτήσετε χαρακτηριστικά όπως μια κάμερα πολλαπλών φακών και μια οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Βασίζεται σε ένα θέμα που επικρατεί σε όλη τη βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις συσκευές Android, καθώς τα κάποτε premium χαρακτηριστικά όπως το 5G, οι μεγαλύτερες οθόνες και οι προηγμένες κάμερες έχουν περάσει σε φθηνότερες συσκευές.

Και ενώ η Apple κυκλοφόρησε πέρυσι μια τρίτη γενιά του iPhone SE για 429 δολάρια που ανταγωνίζεται τις προτάσεις μεσαίας κατηγορίας της Samsung και της Google, η εταιρεία δεν αναμένεται να ανανεώσει το φθηνότερο iPhone της το 2023. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε ότι ένα τέταρτο iPhone SE βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν αναμένεται να φτάσει μέχρι το 2024.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Πηγή