Τεχνολογία

Το Android 15 θα είναι η έκδοση vanilla


06 Mar Το Android 15 θα είναι η έκδοση vanilla

Posted at 11:53h
in SMARTPHONES
by Soustas

Θυμάστε όταν κάθε build του Android ήταν γνωστό περισσότερο από το παρατσούκλι του που βασιζόταν στο επιδόρπιο παρά από τον αριθμό build του; Αυτές ήταν συναρπαστικές εποχές όταν γράφαμε για το Froyo, το Cupcake, το KitKat και το Jelly Bean. Παρόλο που η Google σταμάτησε να κάνει μεγάλο θέμα για τα παρατσούκλια επιδόρπιων μετά το Android 9 (που ήταν το Pie), εσωτερικά τα ονόματα επιδόρπιων συνέχισαν να έρχονται.

Θυμηθείτε ότι το επιδόρπιο που επιλέγονταν έπρεπε να ξεκινά με το γράμμα που αντιπροσώπευε την έκδοση του Android εκείνης της χρονιάς. Για παράδειγμα, όταν το Android 1.5 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2009, ήταν η τρίτη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν επίσης γνωστό ως Android “C”. Έτσι, το παρατσούκλι επιδόρπιο για εκείνη την κατασκευή ήταν Cupcake. Η επόμενη έκδοση, το Android 1.6, ήταν επίσης γνωστή ως Android “D” επιτρέποντας στην Google να προσθέσει το παρατσούκλι Donut.

Ας ανατρέξουμε στην ιστορία:
Android 1.6: Donut
Android 2.0: Eclair
Android 2.2: Eclair Froyo
Android 2.3: Gingerbread
Android 3.0: Honeycomb
Android 4.0: Ice Cream Sandwich
Android 4.1: Jelly Bean
Android 4.4: KitKat
Android 5.0: Lollipop
Android 6.0: Marshmallow
Android 7.0: Μαντολάτο
Android 8.0: Oreo
Android 9: Pie
Android 10: Τάρτα κυδώνι
Android 11: Κόκκινο βελούδινο κέικ
Android 12: Snow Cone
Android 13: Τιραμισού

Η Google συνήθιζε να κάνει μεγάλο θέμα για τα παρατσούκλια των γλυκών και τα προωθούσε με το να βγάζει πανηγυρικά στο γκαζόν του Googleplex ένα νέο άγαλμα που αντιπροσώπευε το τελευταίο γλυκό Android μετά από κάθε κυκλοφορία. Αυτή η παράδοση τερματίστηκε μετά το Android 9 και πέρυσι, τα αγάλματα αφαιρέθηκαν. Για τις κυκλοφορίες του Android 4.4 KitKat και του Android 8.0 Oreo, η Google έκανε συμφωνίες με τον κατάλληλο κατασκευαστή τροφίμων για να βοηθήσει στην προώθηση του Android.

Το επερχόμενο build του Android 14 είναι γνωστό εσωτερικά στο εσωτερικό της Google ως “Upside Down Cake”. Και ο δημοσιογράφος τεχνολογίας Mishaal Rahmaan αποκάλυψε μέσω ενός tweet ότι για το 2024, το όνομα του επιδόρπιου για το Android 15 V θα είναι Vanilla Ice Cream. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google στρέφεται στην παγωμένη γαλακτοκομική λιχουδιά για να γίνει το ψευδώνυμο του επιδόρπιου Android. Το Ice Cream Sandwich (Android 4.0) που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 ήταν η ένατη μεγάλη έκδοση του Android.

Μέχρι το 2025, η Google μπορεί να έχει πρόβλημα με το Android 16 X. Και δύο χρόνια μετά από αυτό, η Google θα πρέπει να ασχοληθεί με το Android 18 Z. Τα πιθανά επιδόρπια περιλαμβάνουν το Xuixo για το Android 15 (είναι “ένα βαθιά τηγανητό κυλινδρικό γλυκό γεμισμένο με crema catalana, που συνήθως σερβίρεται επικαλυμμένο με κρυσταλλική ζάχαρη”). Για το Android 17, η Google θα μπορούσε να επιστρέψει στις ημέρες KitKat και Oreo χρησιμοποιώντας Hostess Zingers. Πρόκειται για παγωμένα κέικ σνακ γεμάτα με κρέμα.

 

Πηγή