Ειδήσεις

Το πόρισμα για τα Τέμπη καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023, 04:09

Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για τα Τέμπη, καταρρίπτει «με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη περί ‘ατομικής ευθύνης’, ‘ανθρώπινου λάθους’ και του ‘διαβολικού σταθμάρχη’, που δήθεν ευθυνόταν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Το κόμμα συνεχίζει στην ανακοίνωσή του: «Τα περιβόητα συστήματα τηλεδιοίκησης και ασφάλειας, τοπικά και μη, δεν βρίσκονταν σε λειτουργία, όπως ισχυριζόταν η τότε κυβέρνηση, στήνοντας κιόλας τηλεοπτικά σόου. Ενώ θα μπορούσαν σίγουρα να αποτρέψουν την σύγκρουση – ακόμα και με την ύπαρξη ‘ανθρώπινου λάθους’ – που οδήγησε στην απώλεια 57 συνανθρώπων μας, κυρίως νέων».  

 

«Μπορεί ήδη η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, δια μέσω του κ. Γεραπετρίτη να προσέφυγε στην προσφιλή της τακτική περί ‘απορρήτου’ – αυτή τη φορά της δικογραφίας – οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως και με το πόρισμα επιβεβαιώνεται η εγκληματική πολιτική της εκποίησης, του ξεπουλήματος, των ιδιωτικοποιήσεων και της υποβάθμισης του ελληνικού σιδηροδρόμου από τις ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις», υποστηρίζει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.  

 

Το κόμμα εν κατακλείδι, διατυπώνει τη δέσμευσή του «να μην τους αφήσουμε σε ‘χλωρό κλαρί’, μέσα και έξω από την Βουλή, μέχρι να λογοδοτήσουν οι πραγματικά, πολιτικά και ποινικά υπεύθυνοι για το τραγικό αυτό έγκλημα». 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023, 04:09

Πηγή