Ειδήσεις

Το ”ΟΧΙ” είναι ερωτικό, το ”ΝΑΙ” ξενέρωτο…


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023, 15:06

Το «Ναι» είναι ξενέρωτο. Παραπέμπει σε υποταγή. Σκύβεις το κεφάλι. Υπακούς σ’ αυτό που σου λένε. Με το «Ναι» αισθάνεσαι να σε περιορίζουν, να σου αφαιρούν χώρο. Καμία σχέση με την καύλα του «Όχι».

Έτσι είναι. Το «Ναι» είναι παντρεμένο με την… άρνηση ζωής. Με τη θλίψη. Ψυχρό, καρπαζωτικό το «Ναι». Αντίθετα το πυρετικό, το θερμό, το ερωτικό «Όχι» βγάζει ελευθερία, επανάσταση, αντίσταση, διαμαρτυρία, καταγγελία, πράγματα χιλιοτραγουδισμένα.

Κανένας μαλάκας ποιητής δεν ύμνησε το «Ναι». Όλοι υποκλίθηκαν στο «Όχι», με το οποίο ο άλλος θαρρεί, ελπίζει να δραπετεύσει από τη μιζέρια. Το «Όχι» μαγνητίζει, όχι το «Ναι», αυτό σε κάνει κότα στο ορνιθοτροφείο.

Δεν το συζητάω. Μην επηρεάζεστε από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ήταν ένα ”Όχι” στον Τσίπρα, όχι ”Ναι” στον Μητσοτάκη. Η μαγνητική δύναμη της λέξης «Όχι» κρίνει αποφασιστικά το αποτέλεσμα σε εκλογές και δημοψηφίσματα. Επειδή το «Όχι», μιλάω για τη λέξη «Όχι», σ’ ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων, συνειδητά και ασυνείδητα, εκφράζει υπαρξιακή αγωνία. Συναισθηματική ταυτότητα.

Ξέχνα τη λογική. Κυριαρχεί η τύφλωση, ο φανατισμός, το κοντράρισμα. Θα πάει να ρίξει στην κάλπη το «Όχι» ο απελπισμένος. Ο στερημένος. Όποιος έχει πόνο και μαζί την ανάγκη ψυχολογικά να δείξει τους όρχεις του σε κάποιους πιο δυνατούς.

Στην Ιστορία ο κόσμος της πραγματικότητας πορεύεται με το «Ναι». Το «Όχι» γαμεί και δέρνει στο χώρο της φαντασίας, της ελπίδας, της αισιοδοξίας.

Δεν κατάλαβες. «ΌΧΙ» ψηφίζει, όχι κάτι συγκεκριμένο που με περίσκεψη και προβληματισμό το έχει απορρίψει. Δεν υπάρχουν αυτά. Ο αδικημένος νοιώθει μαλάκας αν ψηφίσει «Ναι», διότι η λέξη «Ναι» τον Ισοπεδώνει, τον κομματιάζει.

…………………….

Είναι μέσα στο  κόλπο ο… Αντώναρος, διάβασε apodytiriakias.gr

ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ Ο… ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ; | apodytiriakias.gr


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023, 15:06

Πηγή