Ειδήσεις

Το Κρεμλίνο δεν θα διακόψει τις σχέσεις με τη Δύση, αφού οι δίαυλοι διαλόγου εξακολουθούν να χρειάζονται


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023, 13:40

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως γνωρίζει πολύ καλά πως το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους στην Ουκρανία, όμως αυτό δεν είναι λόγος να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις μαζί τους μετά την επίθεση στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία.

«Στις πιο έντονες στιγμές, χρειαζόμαστε διαύλους για διάλογο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε ερώτηση για ένα σχόλιο της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία, χωρίς να παρέχει αποδείξεις, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι διενήργησε στην διάρκεια της νύχτας επίθεση στη γέφυρα με την εμπλοκή της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο συντονισμός είναι ανάμεσα στο καθεστώς του Κιέβου, την Ουάσινγκτον και έναν αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών και το ΝΑΤΟ», είπε ο Πεσκόφ και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσες πολλές πληροφορίες έρχονται από το ΝΑΤΟ και την Ουάσινγκτον στο Κίεβο σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις εδώ».

Όμως η ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Δύση δεν είναι σωστή, λόγω της ανάγκης να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι διαλόγου, είπε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023, 13:40

Πηγή