Το Κέντρο Καινοτομίας της LG ανακοινώνει τις “First 50” Start-up επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στην επόμενη φάση του Incubation Program


26 Feb Το Κέντρο Καινοτομίας της LG ανακοινώνει τις “First 50” Start-up επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στην επόμενη φάση του Incubation Program

Posted at 02:40h
in BUSINESS
by Soustas

Η «LG NOVA», το Κέντρο Καινοτομίας της LG Electronics (LG) στη Βόρειο Αμερική, ανακοίνωσε την εναρκτήρια ομάδα «First 50» των startups που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού, “Mission for the Future. Επιλεγμένες ανάμεσα σε περισσότερους από 1.300 υποψηφίους, οι εταιρείες αντιπροσωπεύουν νέες εξελίξεις στις παρακάτω κατηγορίες – τομείς: Connected Health, Energizing Mobility, Smart Lifestyle, The Metaverse και Innovation for Impact και θα αρχίσουν να συνεργάζονται με την ομάδα της «LG NOVA», για να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

H πρώτη επίσημη ομάδα “First 50”, που επιλέχθηκε από μια ομάδα κορυφαίων ειδικών σε θέματα αναδυόμενων τεχνολογιών και επιχειρηματικότητας της «LG NOVA», αντιπροσωπεύει καινοτομίες στους κλάδους που θα έχουν τον πιο άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία, τώρα και στο μέλλον. Εξοπλισμένες με πρόσβαση στην τεχνογνωσία, την καθοδήγηση και την οικονομική στήριξη του παγκόσμιου δικτύου της LG, οι startups θα συνεργαστούν με την ομάδα υποστήριξης της «LG NOVA», ώστε να δημιουργήσουν μια πρόταση για σύμπραξη με την LG, καθώς και μια δοκιμαστική εφαρμογή της ιδέας που θα αποδεικνύει ότι είναι λειτουργική, ώστε να μεταβούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Στο επόμενο βήμα, θα επιλεχθούν οι 20 εταιρείες που θα λάβουν χρηματοδότηση από την LG για πιλοτικά προγράμματα, εντός της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται η κάθε start-up. Καθώς ο διαγωνισμός εξελίσσεται, η «LG NOVA» θα επιλέξει μια τελική ομάδα έως και 10 startups, σε μια προσπάθεια να λανσάρει κοινές επιχειρηματικές ευκαιρίες εντός του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της LG.

«Αυτές οι εταιρείες αντιπροσωπεύουν την αφρόκρεμα των ποικίλων καινοτόμων ιδεών και εταιρειών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό “Mission for the Future, με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας. Σε αυτές τις εταιρείες, βλέπουμε την πιθανότητα για μεταμορφωτικές αλλαγές, που θα εξελίξουν τη δέσμευσή μας για καινοτομία για μια καλύτερη ζωή, στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής της «LG NOVA», Dr. Sokwoo Rhee, Senior Vice President for innovation της LG Electronics. «Η συνεργασία μας με αυτές τις εταιρείες θα ορίζεται από τον ρόλο μας ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες καινοτομίας παγκοσμίως σε προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες επόμενης γενιάς, καθώς θα τις βοηθάμε να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους και να προσφέρουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο».

Μερικά παραδείγματα καινοτομιών από τους πολλά υποσχόμενους επιχειρηματίες και startups που επιλέχθηκαν μεταξύ των “First 50” περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας έγκαιρης ανίχνευσης και παρακολούθησης της ψυχικής υγείας από την AcceXible για το Connected Health, τη λύση της EVE για την αξιολόγηση, παρακολούθηση και βελτίωση των στρατηγικών ηλεκτροδότησης εταιρικού στόλου για το Energizing Mobility, την πρόοδο της AirSpeQ στην ανίχνευση αιωρούμενων σωματιδίων στο πλαίσιο του Smart Lifestyle, την ανάπτυξη μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας για παιδιά από την Kabuni στην κατηγορία The Metaverse και το project παρακολούθησης σωματικής δραστηριότητας στο σπίτι με τη βοήθεια του machine learning, που ανέπτυξε η εταιρεία Sovrinti για την ενότητα Innovation for Impact.

Πλήρεις περιγραφές των εταιρειών της ομάδας “First 50”, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για την LG NOVA μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή