Τεχνολογία

Το αποκορύφωμα της τηλεοπτικής εμπειρίας είναι μια τηλεόραση LG Z1 8K Smart OLED με εκθαμβωτικά χρώματα


07 Feb Το αποκορύφωμα της τηλεοπτικής εμπειρίας είναι μια τηλεόραση LG Z1 8K Smart OLED με εκθαμβωτικά χρώματα

Posted at 17:53h
in SMART TV
by Soustas

Η LG Electronics (LG) με σκοπό να πετύχει την απόλυτη εμπειρία θέασης διαθέτει τη signature τηλεόραση OLEDZ19LA, με Real 8K ανάλυση, που επιτυγχάνεται χάρη στη δύναμη των 100 εκατομμυρίων αυτο-φωτιζόμενων pixels.

Η τεχνολογία αυτο-φωτιζόμενων pixels της LG δίνει τη δυνατότητα μεμονωμένου ελέγχου σε κάθε ένα από τα εκατομμύρια pixels, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαιρετική απόδοση εικόνας, με έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, αξεπέραστα επίπεδα βάθους, εντυπωσιακή αντίθεση και τέλειο μαύρο. Η πιστότητα χρωμάτων της σειράς Ζ1 έχει πιστοποιηθεί και από την Intertek, παγκοσμίου φήμης εταιρεία δοκιμών, η οποία επιβεβαίωσε ότι έχουν πιστότητα χρωμάτων 100%[1], αποτυπώνοντας έτσι στην οθόνη απόλυτα τα χρώματα της πρωτότυπης εικόνας.

Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία Dolby Vision IQ, οι τηλεοράσεις LG προσαρμόζουν «έξυπνα» τις ρυθμίσεις της εικόνας, με βάση το είδος του περιεχομένου, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Αντίστοιχα, το σύστημα Dolby Atmos αποδίδει πολυδιάστατο ήχο surround, δημιουργώντας στον χρήστη την αίσθηση μιας κινηματογραφικής εμπειρίας, αλλά στην άνεση του σαλονιού του. Αν συνδυαστούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά με τη λειτουργία Filmmaker Mode, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει τις αγαπημένες του ταινίες όπως ακριβώς τις οραματιζόταν ο δημιουργός τους, διατηρώντας τα αρχικά χρώματα, αρχικές διαστάσεις, ταχύτητα και ρυθμούς καρέ.

Η LG όμως δεν φροντίζει μόνο για αυθεντικά κινηματογραφικές εμπειρίες στο σπίτι, αλλά και για την άνεση και ασφάλεια αυτών που τις απολαμβάνουν. Για αυτό το λόγο ανέπτυξε την τεχνολογία Eye Comfort, που επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει την LG τηλεόρασή του με άνεση, για ακόμα περισσότερη ώρα. Χάρη στο χαμηλό μπλε φωτισμό, την εξάλειψη του τρεμοπαίγματος και του θαμπώματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα με μειωμένο το αίσθημα της κόπωσης για τα μάτια σας. Χάρη σε αυτές τις καινοτομίες, οι τηλεοράσεις LG OLED ήταν επίσης οι πρώτες οθόνες, από οποιοδήποτε είδος τηλεόρασης, που έλαβαν την πιστοποίηση Eyesafe® που αναπτύχθηκε από την TUV-Eyesafe®.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω τεχνολογίες, βασίζονται στον προηγμένο επεξεργαστή α9 Gen4 AI 8K, ο οποίος χρησιμοποιεί αλγόριθμους deep-learning, ώστε να «μαθαίνει» τις ιδανικές συνθήκες θέασης και να αυτοματοποιεί την κάθε ρύθμιση της εικόνας.

[1] Η χρωματική πιστότητα καθορίζει το εάν η ακρίβεια των χρωμάτων μιας οθόνης είναι Delta E ≦2 μέσα από 125 δείγματα χρωμάτων.

Πηγή