Ειδήσεις

Τουρκικό κρεσέντο


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, 20:00

Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε την Παρασκευή (29/7) ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Τσελίκ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επεκτατική και επιθετική πολιτική, έβαλε στο στόχαστρό του το Καστελόριζο, ενώ δεν έκρυψε και την δυσφορία του για τις εξοπλιστικές προμήθειες της Ελλάδας. 

Στην ανάρτηση του στο Twitter, o Ομέρ Τσελίκ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη που στοχοποίησε για άλλη μια φορά τον πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία “αναβιώνει τις νεο-Οθωμανικές ρεβιζιονιστικές φαντασιώσεις” είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές. Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο.

»Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με έκταση 10 τετραγωνικών χιλιόμετρων, το οποίο απέχει 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ελληνική ηπειρωτική χώρα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι επιθετική και επεκτατική πολιτική. Ο ισχυρισμός ότι το Καστελόριζο έχει 4.000 φορές περισσότερη θαλάσσια έκταση από το ίδιο το νησί είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο. Είναι τραγικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που έχει μια τόσο φαντασιακό ισχυρισμό , στοχοποιεί τον πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ισχυρισμό του “επεκτατικού”.

»Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει έστω και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε και πενταπλασίασε τον προϋπολογισμό της χώρας του για τα εξοπλιστικά, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών. Το μήνυμά μας προς τον Μητσοτάκη είναι ότι με την αποφυγή από την τουρκική διπλωματία και τη μετατροπή της χώρας του σε στρατόπεδο των τρίτων κρατών, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας». 

 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in bir kez daha Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan’ı hedef almasını kınıyoruz. Miçotakis’in Türkiye’nin “yeni Osmanlıcı revizyonist fantezileri canlandırmak” peşinde olduğunu söylemesi, kendi hukuksuz siyasetlerini örtmek için kullandığı bir sözdür.


— Ömer Çelik (@omerrcelik) July 29, 2022

 

Υπενθυμίζεται ότι στην συνέντευξη που έδωσε στο CNN και στη δημοσιογράφο Τζούλια Τσάτερλι, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν θα έκανε καλό στους πολίτες του εάν προσπαθούσε να αναζωογονήσει την τουρκική οικονομία παρά να επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις». 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, 20:00

Πηγή