Ειδήσεις

Τουλάχιστον οκτώ ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 05:07

Αρκετές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τα ξημερώματα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την επικράτεια του Ισραήλ, ανέφεραν Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες και ο ισραηλινός στρατός.

Οι αυτόπτες μάρτυρες σημείωσαν πως εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον οκτώ ρουκέτες από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για εκτοξεύσεις έξι ρουκετών, προσθέτοντας πως οι πέντε αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ενώ η έκτη κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή.

Οι εκτοξεύσεις των ρουκετών ακολουθούν έφοδο χθες Τετάρτη του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 11 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 16χρονος έφηβος, και τραυματίστηκαν από σφαίρες άλλοι 80.

Στη Νέα Υόρκη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε θορυβημένος τονίζοντας πως η κατάσταση «στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» έχει γίνει «πιο εύφλεκτη παρά ποτέ εδώ και χρόνια».

Από την αρχή του χρόνου, στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχουν σκοτωθεί 60 Παλαιστίνιοι (μέλη ένοπλων οργανώσεων και άμαχοι, ανάμεσά τους ανήλικοι), 10 Ισραηλινοί (9 πολίτες, ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι, κι ένας αστυνομικός), καθώς και μια Ουκρανή, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασιζόμενη σε ανακοινώσεις επίσημων ισραηλινών και παλαιστινιακών πηγών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 05:08

Πηγή