“Τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα και μεταφορά στην Ελλάδα”


 

Επιστολή ΑΚΚΕΛ στον Θεοδωρικάκο

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ απέστειλε επιστολή στον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο (η οποία παρατίθεται στο τέλος του Δελτίου Τύπου) επαναδιατυπώνοντας το αίτημα για τιμητική πολιτογράφηση του ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange, ως Έλληνα, γεγονός που δημιουργεί επίσημη νομική σύνδεσή του με την Ελλάδα και συνεπώς προσδίδει σε κάθε Έλληνα πολίτη έννομο συμφέρον για παρέμβαση στην νομική διαδικασία που εξελίσσεται γύρω από τον Julian Assange στην Βρετανία, όπου κρατείται φυλακισμένος από τις Αρχές του Λονδίνου.
Το αρχικό αίτημα στον προηγούμενο Υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε τον Δεκέμβριο του 2018 από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, ως μέλος της Συμμαχίας ΑΚΚΕΛ, που διαμορφωνόταν για τις Ευρωεκλογές. Ο τότε Υπουργός Εσωτερικών δεν απάντησε στο αίτημα να γνωστοποιηθεί η διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης, ώστε να γίνει κατανοητό τί χρειάζεται ως βάση τεκμηρίωσης του αιτήματος και ανάλογα να διαμορφωθεί η διεθνής συνεργασία παροχής στοιχείων υπέρ της τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange, ο οποίος βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και είχε ακόμη το άσυλο που του είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας.
Αντί απαντήσεως από τον Υπουργό Εσωτερικών, ελήφθη επιστολή από τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας ο οποίος εξέφρασε κρίση ότι δεν έβλεπε λόγους για τιμητική πολιτογράφηση. Ενώ ήταν απολύτως ξεκάθαρο στην επιστολή ότι αρχικά ζητούσαμε στοιχεία για την διαδικασία ώστε να παρουσιαστεί η τεκμηρίωση και να γίνουν φανεροί οι λόγοι που θα δικαιολογούσαν την τιμητική πολιτογράφηση. Δεν είχαν καν δοθεί στοιχεία τεκμηρίωσης για να ληφθεί απόφαση. Ήταν φανερό ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε «να ξεφορτωθεί στα γρήγορα» το θέμα προφανώς παρέχοντας υπηρεσίες υποταγής στο Βαθύ Κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει στοχοποιήσει παραδειγματικά τον Julian Assange.
Η επιστολή στον νέο ΥΠΕΣ θέτει στο Υπουργείο και στην κυβέρνηση ΝΔ την πρόκληση αν θα συνεχίσουν την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα κινηθούν σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον και θα αναγνωρίσουν έμπρακτα την εξαιρετική συμβολή του Assange προς την ελληνική κοινωνία, αξίες και ιδανικά.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρεται: «Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ορισμένες από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks περιλαμβάνουν (αλλά δεν εξαντλούνται σε αυτά) ενέργειες των Αμερικανικών Υπηρεσιών να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής. Περιλαμβάνονται επίσης τα τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν τον προβληματισμό της πιθανής αμερικανικής εμπλοκής στο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τον χώρο της Τρόικα κατά τη διάρκεια της κατασκευής της κρίσης εναντίον της Ελλάδας τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δίωξη των υπευθύνων και πολλά άλλα. Προφανώς τα άλλα στοιχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, σε συγκρούσεις στο εξωτερικό όπου συμμετείχαν αμερικανικές δυνάμεις, είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα και βρίσκονται σε τομείς πολύ πιο σοβαρής παρανομίας διεθνούς επιπέδου πια.
Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο Julian Assange από τις κυβερνητικές δομές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αποβεί εμπόδιο για την τιμητική πολιτογράφησή του ως Έλληνα, διότι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό, τα ιδανικά και τις αξίες του είναι ανάμεσα σε αυτά για τα οποία διώκεται. Δηλαδή η δίωξη εναντίον του στρέφεται και εναντίον του ελληνικού λαού». Δεν θα είναι υπερβολή να τονίσουμε ότι η άρνηση τιμητικής πολιτογράφησης (όπως εμπράκτως προέβη η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΣ) σύμφωνα με τα προαναφερθέντα αποτελεί ξεκάθαρη και συνειδητή Συνεργασία με Ξένη Δύναμη, με όλο το ποινικό φορτίο που επιφέρει στους δράστες.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για Αυθαίρετη Κράτηση (ο ρόλος της οποίας είναι διεθνώς καθοριστικός στην θεσμοθέτηση υποχρεωτικών προτύπων για τα κράτη) από τα τελευταία έτη παραμονής του Assange στην πρεσβεία του Ισημερινού, υπό τη νέα κυβέρνηση, βρέθηκε σε καθεστώς παράνομης κράτησης, το οποίο σχηματίστηκε και διαμορφώθηκε από κυβερνητικούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Βρετανία και στη Σουηδία. Πρόσφατα επίσης ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Νιλς Μέλζερ, προειδοποίησε ότι ο Assange «θα μπορούσε να εκτεθεί σε πραγματικό κίνδυνο βασανιστηρίων ή άλλης σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας» αν παραδοθεί στις ΗΠΑ.
Είναι ξεκάθαρο για το ΑΚΚΕΛ (και το δημοσιοποιεί κάνοντάς το επίσημο με την επιστολή εκ νέου προς τον Υπουργό Εσωτερικών) ότι αυτός ο άνθρωπος που έχει εξυπηρετήσει τα μέγιστα για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, αντιμετωπίζει την συνδυασμένη επίθεση παρακρατικών ομάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες που αποτελούν υπολείμματα του Καθεστώτος Χίλαρυ. Αυτό το καθεστώς προσπαθεί να τον τιμωρήσει παραδειγματικά, όχι διότι έπληξε τα συμφέροντα και ασφάλεια του αμερικανικού λαού, αλλά διότι αποκάλυψε τα καθεστωτικά εγκλήματα, τόσο τα εγκλήματα πολέμου σε όλο τον κόσμο, όσο και ειδικότερα εγκλήματα στην Ελλάδα εναντίον του ελληνικού λαού και προσώπων όπως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και όχι μόνο. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα απορρίφθηκε στις ΗΠΑ η μήνυση του Δημοκρατικού Κόμματος κατά του Assange ότι δήθεν συνωμότησε με Ρώσους κατά της εκλογής Χίλαρυ ως Προέδρου των ΗΠΑ.
Με την νομική σύνδεση που έχει τώρα ο Julian Assange με την Ελλάδα και ως «εν δυνάμει συμπατριώτης κάθε Έλληνα», μπορεί να υπάρξει νομική παρέμβαση και από την Ελλάδα είτε επίσημα από την κυβέρνηση, είτε από ομάδα Ελλήνων πολιτών, για την μεταφορά του στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο αποτελεί την καλύτερη λύση για πολλούς λόγους:
• Ικανοποιεί την δέσμευση της Βρετανίας ότι δεν θα τον εκδώσει σε χώρα που θα κινδυνεύσει με βασανισμό ή θανατική ποινή. Στην Ελλάδα θέλουμε να τον επιβραβεύσουμε και να τον αναγνωρίσουμε ως συμπατριώτη μας, σε πλήρη αντίθεση με την Βρετανία, Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που θέλουν να τον τιμωρήσουν μέχρι και με θανατική ποινή.
• Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σουηδία δεν αποκλείονται από το να προχωρήσουν σε παρουσίαση νομικών επιχειρημάτων αν ο Assange βρίσκεται ελεύθερος σε ελληνικό έδαφος και αυτά τα επιχειρήματα να αξιολογηθούν.
• Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να απαντήσουν στις αποκαλύψεις του Assange, που αφορούν την Ελλάδα και τις ουσιαστικά εχθρικές ενέργειες Αμερικανών αξιωματούχων κατά της Ελλάδας και Ελλήνων πολιτών όπως αποκάλυψε ο Assange στο WikiLeaks.

Συνοπτικά δηλαδή, η Δικαιοσύνη (τόσο το αίσθημα της Δικαιοσύνης όσο και αυτή καθαυτή η απόδοση Δικαιοσύνης) είναι περισσότερο εγγυημένη με τη μεταφορά του στην Ελλάδα, παρά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, είτε των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε της Σουηδίας, είτε της Βρετανίας.

Αναμένεται να δούμε τί θα πράξει η κυβέρνηση της ΝΔ και αν θα ευθυγραμμιστεί με τα συμφέροντα του Καθεστώτος Χίλαρυ, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετώντας Ξένη Δύναμη.

Η επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ αρχικά επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχές του για εποικοδομητικό έργο κατά την διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο. Προς αυτή την κατεύθυνση, του εποικοδομητικού έργου, αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, η οποία αφορά το εξαιρετικά σημαντικό θέμα του Julian Assange, ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks.
Ειδικότερα επικοινωνούμε μαζί σας σε συνέχεια της επικοινωνίας τον Δεκέμβριο του 2018 με τον προκάτοχό σας, η στάση του οποίου εκτός από παράνομη, ήταν και προκλητικά αδιάφορη και προσβλητική. Επαναλαμβάνουμε το αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange, για το οποίο ακόμη περιμένουμε απάντηση σε συνέχεια και δεύτερης επιστολής που στείλαμε, ως απάντηση σε επιστολή του πρώην ειδικού γραμματέα ιθαγένειας, σχετικά με τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να «παγώσει» την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018 το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, ως μέλος της Συμμαχίας ΑΚΚΕΛ, απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών ενημερώνοντας για την πρόθεση της Συμμαχίας να προχωρήσει σε πρόταση τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange λόγω εξαιρετικών υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, όπως επίσης και στις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού. Στην επιστολή ζητήθηκε από τον προκάτοχό σας να ενημερωθούμε για την συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η διεθνής κινητοποίηση, να δώσει τα στοιχεία τεκμηρίωσης για την εν λόγω τιμητική πολιτογράφηση.
Ελπίζουμε ότι με εσάς στην ηγεσία του υπουργείου θα τηρηθεί η νομιμότητα και οι στοιχειώδεις διαδικασίες λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες και ότι θα μας ενημερώσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα σχετικά με την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, όπως επίσης (αν είναι δυνατόν) θα μας χορηγήσετε και στοιχεία προηγούμενων διαδικασιών τιμητικής πολιτογράφησης για άλλα πρόσωπα ώστε να κινηθούμε αναλογικά στην τεκμηρίωση του αιτήματος.
Η δίωξη που αντιμετωπίζει Julian Assange από τις κυβερνητικές δομές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αποβεί εμπόδιο για την τιμητική πολιτογράφηση του ως Έλληνα, διότι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό, τα ιδανικά και τις αξίες του είναι ανάμεσα σε αυτά για τα οποία διώκεται. Δηλαδή η δίωξη εναντίον του στρέφεται και εναντίον του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υποχρέωση πολιτική, νομική και ηθική να υποστηρίξει οποιοδήποτε έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Ελλάδα και αυτήν ακριβώς την υποχρέωση ο προκάτοχός σας και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας συνειδητά απέφυγαν να εκπληρώσουν.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ορισμένες από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks περιλαμβάνουν (αλλά δεν εξαντλούνται σε αυτά) ενέργειες των Αμερικανικών Υπηρεσιών να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής. Περιλαμβάνονται επίσης τα τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν τον προβληματισμό της πιθανής αμερικανικής εμπλοκής στο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τον χώρο της Τρόικα κατά τη διάρκεια της κατασκευής της κρίσης εναντίον της Ελλάδας τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δίωξη των υπευθύνων και πολλά άλλα. Προφανώς τα άλλα στοιχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, σε συγκρούσεις στο εξωτερικό όπου συμμετείχαν αμερικανικές δυνάμεις, είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα και βρίσκονται σε τομείς πολύ πιο σοβαρής παρανομίας διεθνούς επιπέδου πια.
Η Ιστορία του ελληνικού λαού αποτελεί μία διαρκή σύγκρουση με τέτοιες βαρβαρότητες που αποκάλυψε ο Julian Assange στο WikiLeaks και το χαρακτηριστικό της «ελληνικότητας» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υποστήριξη τέτοιων ανθρώπων. Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε «Έλληνες» αν δεν υποστηρίζουμε τέτοιους ανθρώπους που λειτουργούν «ελληνικά».
Η πρότασή μας για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα πολίτη αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνισμό και στα ιδανικά του Ελληνισμού μέσα στην διεθνή κοινότητα.
Ζητούμε να μας ενημερώσετε εσείς για την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης όπως προαναφέραμε, έτσι ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία της τεκμηρίωσης.

The post “Τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα και μεταφορά στην Ελλάδα” appeared first on Enimerosi24.Source link