Τεχνολογία

Τα μπλε τικ ✔ έρχονται στο Gmail!


04 May Τα μπλε τικ ✔ έρχονται στο Gmail!

Posted at 00:49h
in INTERNET
by Soustas

Η Google θα αρχίσει να εμφανίζει ένα μπλε ✔ δίπλα στα ονόματα επιλεγμένων αποστολέων στο Gmail για να επαληθεύει την ταυτότητά τους, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Τα νέα μπλε ✔ θα εμφανίζονται αυτόματα δίπλα στις εταιρείες που έχουν υιοθετήσει την υπάρχουσα λειτουργία Brand Indicators for Message Identification (BIMI) του Gmail.

Η λειτουργία BIMI, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή το 2021, απαιτεί από τους αποστολείς να χρησιμοποιούν ισχυρό έλεγχο ταυτότητας και να επαληθεύουν το λογότυπο της μάρκας τους προκειμένου να εμφανίζουν ένα λογότυπο μάρκας ως avatar στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι χρήστες θα βλέπουν πλέον ένα εικονίδιο με σημάδι ελέγχου για τους αποστολείς που έχουν υιοθετήσει τη λειτουργία BIMI. Η Google αναφέρει ότι αυτή η ενημέρωση θα βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τα μηνύματα από νόμιμους αποστολείς σε σχέση με τους πλαστογράφους.

Μόλις περάσετε με το ποντίκι πάνω από το μπλε σημάδι ελέγχου δίπλα στο όνομα του αποστολέα, θα δείτε ένα σημείωμα που λέει ότι “ο αποστολέας αυτού του email έχει επαληθεύσει” ότι είναι ιδιοκτήτης του domain και του λογότυπου στην εικόνα του προφίλ.

“Ο ισχυρός έλεγχος ταυτότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βοηθά τους χρήστες και τα συστήματα ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να εντοπίζουν και να σταματούν την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, ενώ επιτρέπει επίσης στους αποστολείς να αξιοποιούν την εμπιστοσύνη του εμπορικού τους σήματος”, έγραψε η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο. “Αυτό αυξάνει την εμπιστοσύνη στις πηγές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δίνει στους αναγνώστες μια καθηλωτική εμπειρία, δημιουργώντας ένα καλύτερο οικοσύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για όλους”.

Τα μπλε σημάδια ελέγχου έχουν γίνει πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω του χάους στο Twitter που ξεκίνησε όταν το κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στον Elon Musk άρχισε να πουλάει επαλήθευση. Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter ξεφορτώθηκε επίσημα τα παλαιά μπλε σημάδια ελέγχου, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια δυσλειτουργία τα επανέφερε στιγμιαία αν ενημερώνατε το βιογραφικό σας.

Φυσικά, τα checkmarks επαλήθευσης δεν είναι μόνο μια ιδέα του Twitter, καθώς το YouTube, το Pinterest, το TikTok και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες διαθέτουν κάποια μορφή επαλήθευσης. Τον Μάρτιο, η Meta πήρε μια σελίδα από το βιβλίο του Musk και λάνσαρε επί πληρωμή σημεία ελέγχου επαλήθευσης, ενώ ακόμη και το LinkedIn εισήγαγε πρόσφατα σήματα επαλήθευσης.

Πηγή